Wednesday, December 16, 2009

Zoom CH- Big Red Strawberry Farm & Time Tunnel

sambung citer letak gambo
tak kuasa watashi nk bercerita sgt

Big Red Strawberry Farm
Brinchang.

rating watashi?
hoo..beshh ok...farm,kedai jualan, cafe yg semua yg korang nak ada..
harga pun sgtlah berpatuttan!
yg penting,BERSIH, DIJAGA dgn rapi dan kemas...food sedap2 belaka!
tak dela sesetengah tempah tuh...adehh...maleh nk cakap...
tp bukit dia..hoooooo...tonggek habis arr...
cakar tanah gak Vina watashi panjat

waffle ni mmg nanges bak kata Zie
strawberry sundae
strawberry with whipped cream
watashi tkg amik gambo
king tanak suap..hitomi pun jadilah..
abg watashi belakang tumpang sekaki..kakakka
adi squall (sbb parut kt dahi dia)
& hitomi
cik ka bommmmm!!
saturday night's fever
stayin' aliveee uh..uh..uh...
feeling john travolta
scarecrow ni tolong la jgn korang peluk cam hitomi
bau melekat hokey!
cactus yg naaakkkkk sgt watashi beli (kaler puple,kuning,hijau)
tapi tgh piley2.umi watashi nak ke toilet..so..super Nia Hana zasssss!!!
terbang utk berada di samping umi

TIME TUNNEL!
wohohohohoho..bayaran RM5 utk dewasa
berbaloi-balaoi..!!!!
kalo korang masuksini..make sure korang jgn masuk dengan bebudak yg nakal
kalo tak diorang hanya akan merosakkan nostalgia korang jekkkk
siyess...barang lelama..yg akan bawa korang balik masa korang zaman kanak-kanak
indahhhhhhhhh....
::nak je watashi jadi duta time tunnel nih::
suka bangat ok!
cam bagoss jek..ahahaha
ayah: kampong tu kt sana
ady: sana laut pakcikkk!!

Nia hana : bang,jadi amik ke kayu golf nih?diskaun 99%
ady : hah??saham den merudum lg???
pesal sini tabley col taiwan?
frust sampai tersandar-sandar
wakakakaka


skuter kecikkkk!!
awwww....feeling sexy ala marilyn monroe
uwekksss
nia hana :hye...you... abg sorang jek???
-cubaan tackle ayak sendiri
tangga kenangan minuman ringan.
basikal lama ,org baru

so..secara rumusannya..
walaupun trip kali nih singkat
walaupun umi tak dapat berjalan sepenuhnya dan terpaksa dipimpin
dan cuaca cameron pada disember adalah sejuk..

watashi rasa trip kali ni yg paling sweet
dlm sejarah hidup keluarga watashi
yg mana watashi dapat tgk betapa mudahnya kita nak bahagiakan
kedua hati ibubapa kita..

mungkin bukan saja dengan cara bawa diorang jenjalan..
belikan barang-barang kesukaan
tp dengan cara sentuhan,
senyuman dan gurauan.

watashi selalu set dlm kepala watashi
yg org tua..makin berusia..
mereka makin perlukan perhatian mcm kanak-kanak ok..

mereka perlukan belaian seperti anak kecil
sekali sekala,berikan pujian pada parents kita
ala..menda kacang-kacang bersulamkan gurauan

tak susah kan?
ala..kita pun nanti nak tua jugak

apa yg kita wat kt org tua kita skang nihhhh
akan balik pada kita bila tua nnt..

so, mulai skang..jom kita kita happykan org tua kita okeh
anak-anak perantauan,
sila send sms or col parents korang
katakan korang windu or sayang diorang

ala...crush.bf.gf hehari cakap bleyyy...
korang tamo cakap...watashi tolong cakapkan
NAK???
;)

11 comments:

hisham said...

wei...aku jelezzzzzzzzzzzzzz
aku jelezzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...i dok umah je..u p jln n cuti2 msia...huhu

shasha said...

tak sempat nak gembirakan hati arwah mak...

en_me said...

jeliterrnyerrr.. ehehe

Lifesaver said...

aku meleleh air hidung melihat ice cream dan waffle itu............

Super Nia Hana said...

hisham
ahahahaha
sila la berjalan2 selagi coti masih adaaaaaaa

shasha
gembirakan hati arwah mak sha dengan doa ok..
Al Fatihahh

en_me
oh terima kasih.nnt watashi bgtau ayah watashi okeh??

LS
ko nehh,...jgn wat watashi rasa bersalah boleh??
dah la ko ngandung

Hazzy Ishak said...

strawberry tu nampak sangat marvellooouuuusssss!

nak sikit hana

Super Nia Hana said...

hazzy
waatshi nengok pun rasa nk makn lagi

leh bg,tp dah jadi jus
sbb panas sgt
uhuhuhuhh

debikdebuk said...

part marilyn monroe tu ko pakai la skirt... teringin gak nak tgk... dah amnik gambo ko emel la kat aku.. jgn paste dlm ni... nanti org lain tgk.. nak pulak si PENYU darat tu.. hahahhaha...

Super Nia Hana said...

debik
ahahahaha..mentang-mentangla si penyu takde bercoti and dah pesan jgn wat onar kt page dia

kt wat onar kt page watashii
ahaksss...reportttttt!!!

muahahha

~ mizzAmy ~ said...

kenapakah amy tak pernah pun jumpa Time Tunnel tuh?? dah 2 kali pergi, tak pernah2 nampak pun?? kat area mana tuh ekh??

Super Nia Hana said...

before kita naik brinchang
nice place!
dia cam museum

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer