Tuesday, December 29, 2009

First Time Nk Makan NAsi Lemak kena beratur


20 Minit Okeh!!!!

20 minit beratur UNTUK NASI LEMAK KUKUS KAK AINA


untuk sesapa yg nak datang di bhgn utara nehhh
sila la cuba
mmg watashi rekemen sgt

sedap,byk,berbaloi-baloi harga berpatutan
lokasi di pasar besar,dekat dengan pasaraya billion tuh

harga utk nasi lemak kukus biasa RM1.50

lauk sampingan
telur masin, ayam goreng, ayam masak merah, daging kicap, sambal sotong kering (my fav!)
err....itu je yg sempat watashi igt..ahahahhaa

utk pertama kali mencuba..
seawal jam 8am,watashi dengan HR dah beratur
gile la..HR sgt gigih..
kan kt situ byk giler kedai-kedai makan..360darjah okeh..

tp HR ni gigih juga nak yg kena beratur,,,
makan plak nasi lemak...
dah la baru sudah jogg
*hah...kantoi sudah!
**setakat jogg 5 round..hilang kalori ribu-ribu kan makan nasi lemak plak pastuh..tambah puluh ribu..perghhhhh!!!

so..ini menu pilihan watashi

nasi lemak biasa-tambah sambal sotong
RM3.00

HR punya nasi lemak bias-tambah ayam masak merah.

RM4.00

first impression makan...

"sebaik saja nasi lemak kukus masuk dalam mulut sayaaa...
saya rasa seperti cinta yg terkaram sekian lama berputik semula...
ya..ya...perasaan seperti sangat bahagiaaa. "

statement cani biasanya hanya boleh di kuarkan oleh pengadil Iron Chef!kalo korang kuarkan jugak masa makan tu..mmg korang minta kaki la dari meja2 sebelah.ahhahahahah

tp siyess arr weyhh...mmg nangis arr nasi lemak dia
akak aina ni mmg tak kedekut okkkk

korang pernah ke makan nasi lemak yg tak kedekut ikan bilis??
segenggam dia letak ikan bilis ok! ikan bilis plak yg mahal..bukanny ikan bilis yg keras mcm batu tuh...
sambal dia plak...pekat...pedas2 manis...
nasi lemak kukus dier??nangisssssssss.........sampai sekaranggg leh terbayang2 keenakkan dan keharuman nasi lemak kak aina..

oh kak aina....

10 comments:

shasha said...

errkk...favourite sha adalah nasi lemak...jelesnya~!!!

nai9us said...

kat mana ni??
berlambak pasaraya billion kat bhgn utara ni.. BM? Kota Permai?..

Pocket said...

eh!! kat maner ni?
sungai petani ada billion ker?
ker alor setar nih,

nak kena gi jgak la gini:D

dik kita dating sana esok nak? heheheh:)
(Ayat provokasi dari pocket yg tak pernah jumpa pun hanachan lg)

puterikurekure said...

ni yang rasa nak join nanges skalik neh. hehehe~

(nanges makan nasi lemak kak aina)

Lifesaver said...

kak aina tu ada abg tak????aku cop!hahhahahaha

Super Nia Hana said...

shasha
watashi pun suka gak nasi lemak..tp nasi lemak kukus neh mmg angesssss la shaaaa....sedapppp!!!

nai9us
billion alor setar..food court...area pasar besar.


Pocket
ahakss...confirm la alor setar bang.
jom jumpa..tggu kt simpang depan.ahaksss

puterikurekure
hiksssssss...siyess nangess

Lifesaver
wtashi raa ada..tp ...abg dia mesti lg tua dari kak aina kan?
err..kak aina tu around 50an da...
ko nk bg calon utk sape??
i'm taken u know..ahakss

fakishap said...

eh..termeleleh lak air liur i..slurpp!!hehe

Super Nia Hana said...

uhuhuhu..watashi yg tgk balik pic ni pun turut meleleh air mata

tah bila nk pegi mkn lg
ahaksss

Lifesaver said...

aku nak cop abg dia utk tok aku...dpt aku makan nasi lemak kak aina free utk seumur hidup..hua hua hua

Super Nia Hana said...

hikssss
nakallll forever!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer