Thursday, December 10, 2009

Call Me Personal Misi..ahaksss

tajuk mmg geli giler..
tp itulah jawatan baru yg watashi sandang sejak semalam

"hana, i admitted kt XXX, i nak u datang bawa XXXX,apa2 doc yg perlu i tau.."
"huh??!! u kan sakit..takyah laaa nk sibuk2 wat keja. "
"u nih..suka melawan cakap i.."
"dah nama suka kan.musti i wat,boss!"

so..pendek citer..watashi mcm nak giler la..
:: driver banduan::

paksa HR ikut watashi..bawa Vina ,
bawa laju-laju ke hospital yg jauhnya lebih kurang 65Km
::muahahhaa...byk keta ok..tp korang tetap kt belakang watashi::

::nun disana adalah tol ::
hoo..giler hazab jauh okk
dengan jammed kt tol lagi
*jadahnya kan setakat nk bagi tiket leh beratur mcm nk beli saham?
-ehh..tol tix skang diorang bg mcm kad atm kan?barula ada style skett..
-ehh..skang byk tol gate boy ekk???ouch!



masuk je highway,separuh jalan
watashi mula tampar muka sendiri laju2
sebab mengantuk dan letih
HR kt sebelah asyik marah watashi bawa keta mcm setan
ahahahahha..

sampai je daerah tuh,watashi dah macam gaban cari kedai buah and bunga
::hand bouquet tu cute ok!nk je watashi kawen skang::
LOL
buat dua bakul..

bakul pertama dia wat waatshi tak tunggu..so hasilnya mmg watashi tak puas hati ok!

::bakul pertama yg mengocak emosi watashi::

basket kedua,watashi tggu dia wat..
watashi tentukan bakul mana,bunga apa..riben hape
dan hasilnya??

hah..

memang taste watashi la boss watashi la kan
biarpun tade mahal beratus2 mcm bakul sebelum nihh..
tp watashi rasa cantek giler
**masuk bakul angkat sendiri neh..ahahaha

so maka terkedek2 la kami dengan bawa bakul tu ke hospital.

sampai je hospital,
nampak bos watashi baekk punya baring dikelilingi sanak sedara..

hmm..boss watashi sakit hape tah..yg kurang potossium tuh
pastu badan dia separuh takleh nak gerak..semua joint cam sakit
huu...sedihhh ooo...
tgn sebelah kiri pun tabley angkat gak..
nk minta sign urgent doc pun kena bangunkan dia..

see...watashi pekerja yg baek okk..*uwekk
so bila agak2 pak guard dah nak halau watasi dgn HR,
waatshi pun cepat2 minta diri..
so sebelum balik tuh...

"bos, since u tak sihat, u nak handover keja u kt saper utk sementara waktu?"

"bg ARD on my behalf"


"ok..i minta diri dulu.."

"tq for coming hana.i hope u happy dengan office u yg kedua nih mulai hari nih"


kata boss selamba sambil lap cermin mata dia.

"HOH??!!"

leh imagine perjalanan 65km ulang alik tanpa gagal secara harian???

dulu..previous boss pun sama gak
watashi siap leh tido kt hospital
tp tkpe la kan..10km pun tak sampai..
ni 65km!!
ulang alik tuh..

tolong hembus2 skit kt telinga watashi
dah mcm nak kena sampuk .ahahaha

kul 11am td
watashi dapat sms dr boss
dia dah discharge,
alhamdulilah..

heharap cepat sembuh boss..
windu nak wat meeting seminggu 4 kali..
sehari 3 meeting..

apa??? betul maa!!

7 comments:

~ mizzAmy ~ said...

huiisshhh.... nasib dia dah discharged. kalau tak, jenuh jugak tuh nak ulang-alik.

btw, bak email address watashi kalau nak password. ;)

Lifesaver said...

le. apasal ko bawak bunga beb...kalo ko nak melawat aku, ko jgn bawak bunga tau..bukan leh mkn..aku nak cokelat 1 bakul plissss...hahahhaa!!!


meeting apakah sampai 1 hari 3 meeting?ke korang dating?hahaha

Super Nia Hana said...

MA
haa..urut dada hana td dengar dia dah discharge

email hana
laviosakura2000@yahoo.com


LS
kalo watashi lawat ko kedepan ni pun mcm ko leh mkn
ko kan ms tuh sedang berpantanggggg
ahaksss

Hazzy Ishak said...

siap bunge2 lagi tu...
nak jugakkkk

Redbloodsnow said...

lawa lah gubahan bunga tuh. haannaaa zie nk bunga gak..hikss

:P

puterikurekure said...

biar bonar awak ni hana. suka meeting berkali2 ke?
atau scarsastic(betul ke ejaan ni?hhahahaha!) semata2?

Super Nia Hana said...

eheheheheh
yeahhhh
no 2 tu betul intan
akakakaka

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer