Tuesday, December 29, 2009

AyahKu Hj Zack Sayang..

ayah watashi, Hj Zack yg ganteng adalah seorang peniaga barangan runcit yg berjaya

mcm umur ayah watashi skang..
kalo ikutkan dah tak payah kerja dah

  • tp disebabkan minat yg amat sgt...*kalo ayah watahsi tak kerja musti dia demam,sakit bagai..pelik kan?
  • disebabkan kalo dia pegi berniaga dia akan jumpa ramai kawan-kawan lama..
  • dan tak ketinggalan juga kalo ayah pegi berniaga ayah leh makan apa saja yg dia suka tanpa tegahan dari personal misi yakni..WATASHI.muahahaha
pic kt bawah ni plak..
antara yg sempat watashi amik ms watashi lawat tempat ayah berniaga hari tu
dari tempat keja

::sayur-sayur::

::ayam-ayam dan ayah watashi yg hot!::
::ikan-ikan::
-adi pun ada masa nih..

::personal misi yg tgh susun ikan dlm takungan::
-ayah watashi musti bising kalo watashi susun ikan kasi cantik2..ayah cakap..diorang bkn nak tgk susanan tu..diorang nk beli ikan.. ala..seskali sekala kan..kekekekeek...

::masa nih..watashi put on weight gegila..::
hati tgh derita oh..ahahaha
*tp skang watashi dah ada my own sunshine kan..
ehhehehe

:: kucen ni ayah watashi panggil dia "PRAU CING"
PRAU-short form dari parau -suara giler jantan
CING - Kucing

::PAk Hamid-kawan ayah y meniaga kt sebelah..dia jual buah-buah hutan,kuah rojak,jambu air (manis okeh) pelam telor (hazzabnya masamm ) pelam hape arr yg besar tuh..ahahaaha
::ha...yg dlm pinggan pla..cendawan kayu!dedulu watashi ms kecik penah mkn! dengan buah genuak-tah buah hape..watashi men angguk mcm tau je..padahal..ahahaha::

actually..waatshi neh..bukannya minat berniaga pun..
tp disebabkan dari kecik..
ayah watashi selalu bawak watashi pergi berniaga ok
-ayah dulu garang-garang pun..nak gak bawak watashi.ahahaha
maybe sebab watashi ringan tulang kan..

ada sampai satu tahap..
umur waatshi dah masuk sekolah menengah
ayah pernah tanya watashi..

"hana tak malu ikut ayah nak kereta buruk berniaga mcm nih?"

watashi geleng kepala sambil senyum.

"nenanti hana pencen la tolong ayah..tp bukan sekarang"
ayah watashi diam sambil angkat papan utk letak barang

ms watashi kt uitm plak..
bila coti semester jek..
Muka watashi lagi yg menyibuk angkat2 bakul2 dan raga sarat isi barangan jualan
satu sms masuk kt hp watashi sagem watashi-kaler kuning.ahahahaha

"oi... Ah Sa, sawi sekilo! pandai ke ko berniaga tuh"

watashi baca and senyum.mata watashi meliar sekeliling cari pengirim sms.
hujung sana watashi nampak satu budak lelaki lambai tgn kt watashi.

"sape hana?" tanya ayah

"kawan Uitm, ada kt sini..usik hana.ahahaha"

"Hana malu?"

"Nak malu watpe..duit ayah dapat ni yg sara Hana belajar kt Uitm pe.."

ayah watashi diam..tunduk sambil potong ayam.mata ayah watashi nampak cam berkaca jek.

watashi pegi dekat kt ayah watashi sambil peluk bahu ayah

"hana berenti tolong ayah lepas ayah pencen berniaga..boleh?"

"ikut suka hanalah" ayah watashi mengesat mata.





11 comments:

shasha said...

errkk...nak resign ke?

Hazzy Ishak said...

haz pun tak ad minat berniaga ni...nth nape.hmmmm

ad3ck said...

erk, sama dengan nama Ketua Bahagian kat sinilah, Encik Zack jugak ;p.

Super Nia Hana said...

shasha
hishh tadelah..
watashi maksudkan resign tolong ayah berniaga..bukan watashi resign keja skang utk tolong ayah berniaga.
iikikiki

hazz
kan?
pemalukah kita?

adeck
muahahahhaha..byk sama je ko ih lately..ada pa pe ke?
ko utang watashi kan?
ahaksss

Lifesaver said...

ko sesuai berniaga...suka promote2 barang..cakap byk..mesti tak henti2 pot pet pot pet ko promote..hehehe

Super Nia Hana said...

Life save
weyhh
watashi pemalu okehhhhh!!!
tanya cuba tanya watashi

Mr PenyuBiru said...

alaa..macam kita la, cuba suh duk umah je, tentu boring kan.anak² plak dah besar.so, dgn cara ni la diorang dpt isi masa lapang.

Super Nia Hana said...

penyu
wah..tak sangka pemikiran ko leh sejauh camtu...

tp tak sampai hati ma nak biar pegi senssorang...letih-letih camtu

puterikurekure said...

alololo...kite baca pon bergenang ar mata weiii....

tskk..tskkk...

tapi kan hana, best apa berniaga. penat memangla penat. tapi macam enjoy je. (ada pengalaman tolong ibu berniaga mee rebus dan mee bandung dulu2).

Super Nia Hana said...

hana tolong ayah berniaga sbb pk tak sampai hati terungat angkat beberat

best tu best..yg tak best nya sebab asyik kena usik dengan makcik2 la
ahahhaha

fakishap said...

great daughter \(^_^)/

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer