Wednesday, November 20, 2013

Seribu Khasiat Halba.baru cek taww-->dalam nada gewwdixx

serius masa ngandungkan arissa dulu watashi pernah dengar org bgtau minum teh halba utk banyakkan susu.tp tah mcmana rasa mcm nak ignore.tapi pas google ..then abg watashi yg ustaz tu siap share dlm FB watashi rs cam konfiden la skit kan petua ni

rupanya bukan utk banyakkan susu je.byk lg khasiat weyhh...ohhhh betapa ruginya diriku iniii.

confirm paas ni ada sepaket besar halba kt rumah .masak menda pun nak taruk halba..boleh??
tp watashi pernah ada memory dulu arwah mak suka masak ikan masak cuka letak halba..pastu wat bubur nasik pun letak halba.ish ish ish..pe la hana nih..

better explaination boleh baca kt bawah ni.tp watashi make it short la kan.mudah nak trace isi penting utk reference watashi nnt.hua hua hua
~dasar malas nak baca n nak cepat je kannn


"Sebenarnya halba mempunyai nilai perubatan yang amat tinggi. 

Maha suci Allah yang telah menurunkan penyakit itu beserta penawarnya. 
Halba adalah merupakan penawar yang amat hebat kepada pelbagai penyakit.
 Dipercayai herba ini telah digunakan sejak zaman berzaman dan amat penting dalam perubatan islam ketika itu.

Rasulullah SAW pernah bersabda :
" Sekiranya umatku tahu akan kelebihan Halba nescaya mereka sanggup tukarkannya dengan sebanyak timbangan emas " ( Books of Sufi Healing m.s.58)
" Gunakanlah Halba sebagai ubat"( Qamus Al-Tibb i Ahad Qodamah-Mesir)


Lihat, Nabi SAW juga menyuruh kita memanfaatkan herba ini.Hebat bukan!

kebaikkan untuk kaum lelaki:

 hormon testosterone lelaki meningkat dan ini merangsangkan keinginan seks, mengelakkan ejakulasi awal dan melegakan kesakitan di bahagian prostat.

kebaikkan untuk kaumwanita:, 

herba rempah ajaib ini dapat merangsangkan penghasilan hormon estrogen dan oleh yang demikian ia dapat merangsang pengeluaran susu ibu sehingga 900% dalam masa sehari dua sahaja. (ini berita gembira!!)


Antara lain Kelebihan & Khasiat Teh Halba adalah :-

  1. Mencuci perut. 
  2. Mencuci darah kotor
  3. Merembes insulin, mengurangkan kadar glukosa darah Mengurangkan berlaku pengumpulan lemak-lemak baru dlm badan. 
  4. Membantu penggunaan kalori untuk meningkatkan tenaga secara semulajadi. 
  5. Membantu masalah kegemukan
  6. Menguatkan fungsi jantung. 
  7. Merawat masalah sembelit & buasir. 
  8. Melancarkan perjalanan darah. 
  9. Mengatasi masalah senggugut (kesakitan / ketegangan sewaktu haid & pra-haid). 
  10. Melegakan masalah sakit kepala / migraine. 
  11. Menguatkan fungsi rahim, merangsang & menyubur rahim 
  12. Mengetatkan & meremajakan rahim
  13. Menghilangkan lendir & sakit tekak. 
  14. Membantu mengatasi masalah kekurangan darah. 
  15. Membantu mengurangkan ketagihan rokok & dadah. 
  16. Membantu kecerdasan kanak-kanak yg meningkat usia baligh, memelihara kekuatan badan & menggalakkan tumbesaran badan. 
  17. Memperbanyakkan air susu ibu. 
  18. Mengaktifkan kalenjar susu, meningkatkan saiz payudara secara semulajadi! 
  19. Memanaskan buah pinggang & organ pembiakan. 
  20. Menjaga, memulih & menambah tenaga seksual lelaki & wanita. 
  21. Memelihara keseimbangan kadar hormon dlm badan. 
  22. Memelihara keanjalan kulit 
ni halba campur ye kanak kanak



Cara-cara penyediaan halba sebagai penawar:

1. Teh - masukkan sesudu teh biji halba ke dalam 300ml air dan rebus. Halba boleh ditumbuk juga jika diingini. Minum semasa panas atau yang telah disejukkan.
2. Beberapa biji halba ditelan terus dan minum air. (yg ni watashi boleh wat.hohoho)
3. Tumbuk biji halba sehingga menjadi serbuk dan letak pada bisul atau kulit yang bermasalah.

Saya percaya selepas ini ramai yang 'buka mata' setelah mengetahui khasiat herba ini. Bagi saya inilah penawar yang paling ampuh dan memberikan kesan serta merta kepada pemakannya. Tak percaya? Cubalah!

Sumber: Wikipedia, Halaqah.net, Blog

4 comments:

lynnda ollala said...

perkongsian yang menarik..
lawat blog sya juga :)
www.hidupmatikukeranaallah.wordpress.com

virahashim said...

awesome...tqvm 4 sharing

Xcrutieyna said...

Buat jamu

Credit Loan said...

Hello Everybody,
My name is Mrs.Irene Query. I live in Philippines and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of $150,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 2 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of$150,000.00 US. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs.Irene Query, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer