Thursday, August 4, 2016

Baju kurung floral (ais)

baju kurung floral
material diandra
bahu 15.5,dada 40,punggung 42
(muat utk s,m,l)
rm80 free pos

to order wassap 0132896050
Hakak Hana

Tuesday, July 26, 2016

Betapa Cantiknya Sekeping Hati tu~

Last weekend
watashi and Kurnia's gang   ke stesen minyak Petronas Bandar Sri Damansara dalam pukul 10am camtu la.
kt luar kaki lima stesen minyak ada satu pakcik.kurus,gelap dan berketayap menjual kerepek bilis

watashi bisik pada king. "buy something from the pakcik",,king angguk seraya pegi bayar minyak kt kaunter
masa king tgh bayar. ada satu keluarga watasi rasa naik motor.

1ayah., 1anak perempuan dalam lingkungan umur 11 tahun dan 1 anak lelaki dalam umur 9 tahun..pakaian pun sangat biasa biasa,
satu keluarga masuk kedai mesra dan keluar.nak bonceng motor, pakcik yg jual kerepek bilis  memanggil budak lelaki tu beberapa kali

watashi yg dalam kereta igtkan budak tu tercicir barang.
rupanya pakcik tu nak sedekahkan kerepek billis kt budak lelaki tu!!
allahuakbar,,,miskin harta tapi pakcik ni kaya jiwanya.

apa yg watashi nmpak depan mata bebetul menyentuh hati watashi.
betul2 terkesan.watashi tgk pd diri watashi,
bergenang air mata.perasaan bercampur,tersentuh,terharu.sedih.
watashi panggil king
watashi cakap belilah apa yg mampu drpd pakcik tu
tp yg ni  sedekah dr kita semua utrk pakcik,
tak apa,tak mati kalau hilang certain amount.allah kan ada.allah ganti balik nnt
mungkin dgn kurniaan kesihatan,limpahan kasih sayang.

dan korang kalo ada nmpak org tua jual kopok keping,kuih,dan apa sajalah,
-jgnla cuba menawar dr dorang
-belilah setakat mampu,kalo lebih bg kt jiran
-bagi sedekah asing disamping niat kitasedekah pada dorang dgn beli hasil jualan dorang
-sometime barang jualan tu dorang amik and untung dorang based on berapa jumlah yg dorang jual.so bagilah sedekah yg asing.yg beli lain.yg sedekah utk pakcik makcik lain.
-belikan air untuk dorang minum,.......

mati kata watashi skang,terbayang lg situasi pakcik tu hulurkan kerpok bilis kt budak lelaki.
dan saat dia menadah tgn berdoa.,allahuakbar.murahkanlah rezeki pakcik tu
amin..



Daripada Abu Hurairah, Rasulullah telah bersabda: "Bukanlah kekayaan itu disebabkan seseorang mempunyai banyak harta, tetapi kekayaan yang sebenarnya ialah kekayaan diri (jiwa)." (Hadis riwayat Bukhari)Seseorang yang mempunyai banyak harta belum lagi dianggap kaya di sisi Allah selagi ia belum dapat menseimbangkan kekayaan itu dengan kekayaan rohaninya yang sesuai dengan pengajaran agama. Itulah ditegaskan bahawa kekayaan yang kekal lagi mulia ialah kekayaan jiwa.Mereka yang jiwanya kaya dan mulia sentiasa bahagia sekali pun ia tidak mempunyai banyak harta, dan sekiranya ia banyak harta maka ia adalah sebahagia-bahagia manusia di dunia ini


Thursday, June 30, 2016

Botol Air Tupperware Original MURAH?!

harga akhak hana nak bg kt korang is RM75.00 tak termasuk post ye
cod bandar sri damansara ,damansara damai,giant kota damansara, TSB sgbuloh
tp kalo hari raya ni akhak ada di kedah

0132896050.number akhak still tak tukar.feel free untuk order dgn akhak
yg ni promo untuk Julai saja ye.


:tupperware: botol air: ranggi: murah,

Thursday, June 23, 2016

Dara the baju kurung rm130 free postage. As tambah rm5

Dah jadi baju open house rasanya nih ehehehehh

Ok detail seperti berikut
Dan paling penting kalao suka pm hakak Hana
0132896050

Material: printed poly cotton (soft)
Hidden zip AT SLEEVE wudhu friendly)

Ukuran baju
Free size s to l
Bahu 15"
Dada 38"
Pinggul 38"
Labuh lengan  23"
Labuh baju 30

Ukuran skirt
Pinggang 24-30"
Pinggul 40"
Labuh kain 40"
(Pinggang getah)

Color
Emerald
PINK
DARK BLUE
MINT
white
Black
Royal BLUE
Brown
Dusty pink

Wednesday, June 8, 2016

Aya Baju Kurung Moden-cantik dan murah-freepostage seluruh negara..wahhh ayat

AYA BAJU KURUNG MODEN 
RM70 FREE POSTAGE KEMANA MANA SAJA  


Baju
LENGTH: 69CM
BUST: 105CM
SHOULDER: 40CM
SLEEVE: 59CM
ARM HOLE: 56CM
PANJANG ZIP: 20CM
*ADA ZIP DI DEPAN
*HUJUNG LENGAN BERGETAH
*ADA TALI PINGGANG

SKIRT
LENGTH: 100CM
WAIST: 71CM - 85CM
*PINGGANG BERGETAH

SIZE: FREE SIZE , ANGGARAN MUAT SAMPAI XL

MATERIAL: MOSS CREPE


meh la pm akhak hana yg baik hati
ahaks




































haaa kiri kanan mata korang kan.
wassap akhak ye
0132896050
freepostage . tak tipu punya



label: baju raya murah, free postage, 

Monday, June 6, 2016

Baju raya- baju kurung moden-murah-freepost plak tuuuu



jangan takut,
ni harga untuksepasang ye
bkn baju saja.skirt saja

cepat order kanghabis stok.post jd lambat


BAJU
LENGTH: 73CM
BUST: 103CM
SHOULDER: 39CM
SLEEVE: 60CM
ARM HOLE: 53CM
PANJANG ZIP: 20CM
*ADA ZIP DI DEPAN 
*HUJUNG LENGAN BERGETAH 

SKIRT

LENGTH: 104CM
WAIST: 71CM - 90CM 
*PINGGANG BERGETAH

SIZE: FREE SIZE , ANGGARAN MUAT SAMPAI XL

MATERIAL: MOSS CREPE
RM70.00 free postage smpai sabah sarawak dik
wassap akhak hana kalo mahu

label:baju raya 2016 , murah sangat, baju kurung,

-----------------------------------------------------------------------------
ramadhan.
selamat berpuasa semua.
sahur rendang ayam mama versi yg king suka
ikan goreng
berbuka maybe akan juga sama 
ahaks

Sunday, May 22, 2016

Dress bunga dengan denim jacket

Dress bunga

MATERIAL: SOFT COTTON
FREE SIZE S TO L
TINGGI 165CM AND  BELOW

color:
BLACK
WHITE
DARK BLUE
MUSTARD

Harga drop 45.00
sem free post
ss add rm 7

*MODEL PAKAI DEGN JAKET JEANS

JAKET JEANS
MATERIAL:QUALITY JEANS

LENGAN PANJANG
SIZE: M/L/XL/XXL
COLOUR: BLUE JEANS AND  BLACK
HARGA : RM 70.00
SEM FREE POST
SS ADD RM 7

HARGA SET:
JAKET LENGAN PANJANG+SLEEVLESS DRESS: 90.00
SEM FREE POST/SS ADD RM 7

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer