Friday, July 16, 2010

Rampaian Sejarah-cerita darjah 1 watashi

Tahun: 1 Kuning
Umur : 7 Tahun...

Masa tuh semua semua kawan sekelas waatshi cikgu bagi kertas .

Tajuk Besar : CITA CITA SAYA

ada 3 pilihan.

so..watashi pun cam biasa kan..anak nak kecil yg naif lagi super comel pun berkecohanlah dgn kawan2 sekelas besar nnt nak jadi hape...

pilihan watashi?
1. BOMBA-ahahaha..sebab masa tu berangan leh pakai baju merah..naik fire engine pastu padamkan api dgn gaya seorang pahlawan..masa tu watashi siap berangan la..lepas dapat padam api..org ramai yg tgk kebakaran siap tepuk tgn la kt bomba,adohhh..ahahahahahah.

2. Nurse-ni kes sebab berangan nak jadi hero gak la kan..bayangkan lahhhhh..org yg sakit teruk nak mati tuhhh..watashi ubat dia then dia boleh hidup dan sihat..ha...begitulah seadanya. Masa tu mana nak pk semua ni sebab izin Allah kan...-cedaaa tetiba stok ustazah plak.

3.Cikgu-ha...ingat lagi tak sebab watashi nk balas dendam kt cikgu Ahmad yg bagi kerja rumah yg banyak tuh?kes nk balas dendam kt anak cucu dia satu hal..hal yg kedua,kenapa watashi pilih jadi cikgu sebab boleh pegang rotan..pastu kalo cikgu marah..semua org takot kan?tp tu zaman dulu la..zaman skang?cikgu pukul niat mengajar pun leh saman woo...


so..bila semua dah hantar..cikgu pun announce la cita-cita memasing utk pengesahan (nak masukkan dlm report card kan)

so tengah senyum-senyum cikgu watashi belek kertas tuh..tetiba muka cikgu berubah..

"Tarmidzi! bangun!" cikgu menjerit marah
*tarmidzi bkn nama sebenar,sebab watashi dah tk ingat nama mamat tuh..
"cita-cita kamu yg pertama ni apa?kamu faham tak apa yg kamu tulis nih?mana kamu dapat kerja nih?"

tarmidzi diam..muka pucat lesi. "dalam suratkhabar cikgu!"
"amik balik kertas kamu ni,tukar semua cita-cita kamu!Ingat, PELACUR TU BUKAN PEKERJAAN YG BAIK, cita cita kamu yg no2 tu pulak..PENOREH GETAH? tukar!" bebel cikgu..

watashi dgn kengkawan gelak ..ada ke nak keja penoreh getah-cea..padahal masa tuh mmg tak faham pun pelacur tu hape.
" yang no 3 pun sama..tukar! Kamu nak KERJA KILANG PAPAN??"
tarmidzi bgn amik kertas dari cikgu..

tetiba muka cikgu berubah lagi

" Astafirullahhh.....ROSMAN BGN!!"

rosman bgn mcm bangga jek..rosman ni satu jiran sebelah rumah Tarmidzi
"kamu pun sama! tukar semua cita-cita kamu!"
"kenapa cikgu??cita-cita saya lagi tinggi dari tarmidzi!" tanya rosman mcm marah kecewa..dada siap kepak lg haaaa...

"kamu dengan tarmidzi sama je..apa cita cita kamu nih?? 1. TOKEY PELACUR 2. TOKEY GETAH 3. TOKEY KILANG PAPAN??!! TUKARRRRRR!!!!!"

ahahahahaha....sabar je lah.....

yah..begitu seadanya....salute betul pada cikgu2 malaysia nih..
musti penuh kesabaran dalam mendidik anak bangsa kan.

2 comments:

puterikurekure said...

ya ampunnn!!!!!!!!
tu mesti diorang dengar dari mana word pelacur tu. haha.

oh. rosman sangat bijak! jadik tauke ye!

shasha said...

hahahah...kelakar ok!!!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer