Wednesday, July 14, 2010

Sesekali dia datang...Sakit oh....

PMS?
Senggugut?

giler wooo...sakit sey..
watashi jarang kena PMS gini
tapi sesekali kena..
mmg guling-guling sakit..

King leh plak tanya
"sakit nya camner?"

wahhh...rasa mcm nk starlight je..
nk salahkan tak boleh gak kan.
lelaki mana tau sakit sebggugut tu camne
ada org cakap..kalo nak beranak,
sepuluh kali ganda sakit daripada PMS nih..

perghh..betul ke?
senggugut camni pun wat watashi terguling-guling
sejuk jgn cakap la kan...
uhuhhuuh...

masa tgh guling-guling atas katil
aufa datang pegang dahi watashi..

"ateh demam?" watashi sengih

"ateh sakit perut"

aufa angguk-angguk and keluar dari bilik watashi..
waatshi sambung pejam mata
pastu dia datang balik...watashi rasa mcm ada tangan kecil masuk ke bawah bantal watashi.

cepat2 watashi bukak mata,aufa sengih-sengih.

"aufa letak ape tuh?"

cepat-cepat dia tarik tgn dari bawah bantal watashi and sambung sengih baring satu bantal dgn watashi.

"nanti kita boleh terbang ateh" balas aufa

"kenapa kita boleh terbang?"tanya watashi lagi

"sebab aufa letak kapal terbang aufa bawah bantal,pastu aufa tido ,aufa terbang"

ekekeke..comel je...letak kapal terbang bawah bantal siap boleh mimpi terbang.

"tgk kapal terbang aufa sayang.."pinta watashi..

cepat-cepat dia seluk masuk bawah bantal watashi dan keluarkan satu objek kertas


::nnt kita terbang sama-sama tau ateh!"::
"ok..kita terbang sesama" watashi tepuk2 bantal utk aufa tido sebelah watashi.

tak salah sekali sekala layan imiginasi kanak-kanak kan?
hikssss

7 comments:

puterikurekure said...

aaa!!!!!!! boleh pengsan dapat anak sweet macam aufa ni tau! haaa....aufa meh duduk ngan auntie meh. geramnyeee~

awak dah tuam ke kat tempat saket tu? take care eh.

Super Nia Hana said...

intan-ehehehe..aufa mmg boleh menghappykan ramai org dah mengerutkan dahi org sebenarnya..

tak tuam pun..byk minum air panas je..uhhuhu..mmg moody je kan?

shasha said...

jarang2 kena senggugut..sekali kena macam nak pengsan dah...

Masy said...

ololo comelnyeee

tuam dgn air panas lg cepat baik tau hana... take care..

~ mizzAmy ~ said...

alalalala... comelnya aufa tuh. ajak lah aunty amy terbang sekali. hehehe...

zonaku said...

comelnya aufa....

pesan ngan king, sila jgn tanya kalau x mo kene marah........ kalau y selalu kena maybe tolerable kot...

y cam kita sesekali kena ni.... orang ajak makan pun rasa cam nk hampuk kan.....

Super Nia Hana said...

sha-kan..mmg kali ni sakit yg guling2 punya

masy-betul ke?wah..kena cubalah 3 bulan lg

amy- ekekeke..dia mmg suka wat org pk 3,4 kali

zonaku-hehhe..kali ni musti dia dah tau.sbb nampak sgt moodynya

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer