Thursday, July 1, 2010

Karakter yg buat lelaki menjauhi wanita


::watashi bajet muka sombong la nih::

1. Kurang Peramah
ni lebih kepada cam sombong la kan..
maybe budget cun kape.kenkadangtu bukan salah awek tu..dah muka dia jenis muka sombong..padahal peramah jek..lelaki kena la start dulu 3,4 patah perkataaan khannnnn...kami kan perempuannn...korang kan lelaki,gagah perkasa dan gentleman..kalo dah tau awek tu pemalu intro la lebih skit..cess...


2. Terlalu Pemalu
malu berpada-pada.jgn sampai lelaki yg korang minat jauhkan diri dr korang plak.nak cakap pun malu..mcm ko tade gigi depan plak..agak la weyh..kot ye pun nak jadi PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR..jadi la org yg interesting skit..wat kelakar banggang skit ke..tapi make sure korang jgn jatuhkan air muka sendiri sampai lelaki ley pijak korang k!wahh tetiba semangat gitu
*sila tolak kes watashi yg sentiasa malu dgn king.watashi malu lps couple.masa kitaorang bestfriend mmg watashi kuat sakat dia..sbb tu dia sayang watashi..ahahahaha..yeahh statement mcm minta penampar je.



3. Terlalu Sibuk
uhuk...tersedaakkkk..ahahahaha..terkena kt batang idung sindri plak...err...cam tu la adik-adik dan akak-akak ye...jgn terlalu busy..kalo korang nk cuba bukakan pintu hati korang kt somebody..luangkan masa utk kenal hatibudi diorang..utk yg bujang2 tade komitmen dgn sape..jmpa ramai kawan lelaki bkn bermakna korang playgirl(*unless korang bg harapan kt lelaki tu len cerita la kan..watashi pangg nnt.ahahaha-sesuka hati nk tampar anak org) tak salah nak kenal hati budi org yang terbaik utk korang. ye lah..kita nk bercinta untuk org yg boleh memahami dan menjaga kita sampai bila-bila kan?(kahwin la maksudnya)



4. Terlalu Sempurna
-ko cantik/sexy comel gilak!
-ko kaya tak henggat!!
- ko berbudi bahasa/akhalak terbaekkk
-ko ada segala-galanya yg ko nak dan org lain nak
-keja ko mantap gaji kalah PM,

ok..memang best seyy kalo kita dapat camtu kan..tapi..tak ramai lelaki yg selayaknya utk korang yg watashi senaraikan kat atas kalo ada pun maybe dah tua, or dah kawen so..kalo leh..korang keep silent la dulu kebestan or keterlaluan kesempurnaan korang tu..kasi lelaki itu dekat dulu dgn korang(make sure la saling suka kan..jadahnya nk tackle lelaki korang tak suka)


5. Ada lelaki lain
ni bkn skandal..tapi ramai sgt kawan lelakila..lepak sesama,.tgk movie sesama..walaupun bkn berdua-dua tapi berempat berlima ke..hehati ok..bukan saja lelaki yang minat kt korang akan jauh kan diri..BOYFRIEND korang pun akan mkn hati..kalo dia tak mkn hati tu..baik korang check balik..tah tah dia pun ramai kawan perempuan..korang cool ke?watashi TABLEY okk...nk kata jeles tu..MMG LA WATAHSI JELES! hiksss...ampun King..


6. sentiasa dikelilingi ramai kawan
tadi kawan lelaki kan?ni plak byk sgt kawan pompuan pun lebih kurang la jugak.yela..nk dekat ngan korang sorang pun susah..ni kan pulak korang dgn gf korang..tobat menggeletar lutut mamat tuh.ahahaha...and wat plak salah sorang kawan korang tu tahu mamat tu ada hati kat korang..memang confirm kawan korang sakat or ngusik gegila.ahahahaha.bila masa dia nk tunjuk skill mengayat kt korang kan..muahahha...


7. selekeh
ni bkn sj lelaki..watashi rasa dikalangan perempuan sendiri pun rimas kalo nampak perempuan lain selekeh and tak kemas kan..rasa nak je ko rentap baju dia..sikat rambut dia..betulkan tudung dia..*eh..over plak watashi.ahahaha...aapapun...cara berpakaian itu penting.. asal sedap mata memandang.jgn la canggih sgt as long as tak wat lelaki tu sakit mata..kenkadang lelaki kalo nampak pompuan canggih sgt pun diorang hanya boleh setakat cakap "WAUU..!!" tapi..untuk nak mendekati korang..mmg kebarangkalian tu tipis la kan..ahahaha


ha..itu je sempat waatshi olah skit2 ...sumber sumua dari magazine and waatshi hurai dgn cara pemahaman dan cara yg lebih watashi suka jek..hikssss...apapun yg masih single dan mencari..selamat mencuba..

yang dah ada BF dan tunang dan suami plak..boleh wat checklist utk pastikan pasangan tu lebih sayangi kita ...hiksss....*yarabbi...ayat nk muntah.ahahaha

5 comments:

Enchaoz said...

jadik comel sangat pun susah jgk ea? hehehe

shasha said...

ahaksss...macam2 kan..

zonaku said...

hehheheee....

tang no 5 & 6 tu susah la nk buat.... itu kan ker dalam erti kata lain 'sumber manusia'....

Masy said...

tu diaa... mesti sbnrnye panjang lg tuu tp org lelaki tgh sibuk dok senaraikan hahaahahha

~ mizzAmy ~ said...

hahaha... banyak jugak lah yg kat situ terkena batang hidungs sendiri. no wonder lah lambat jumpa yg sesuai dengan diri. LOL....

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer