Tuesday, July 13, 2010

Dunia oh Dunia..Eh.. Malaysia oh Malaysia..

ok,watashi sebenarnya bukannya pedulik sgt hal artis-artis kt malaysia nih..

tapi lately macam makin hari makin teruk plak
kontroversi sana sini..

yg kes tade malu nak berbogel dalam filem la..
yg propa je lebih nk lariskan filem pun hade..

yg skandal suami org,
yg kantoi sana sini
tu tak kira dadah dedah bagai..

tapi..bukan nak cakap la kan..
skang ni dadah dan dedah yg super singkat dan sendat
makin boleh diterima oleh masyarakat kita
kita mcam dah lali and jadi cam
"ala..biasalah tu.."

kt newspaper korang leh tgk kan?
super singkat,super sendat dari segi segala-galanya
kalo zaman sekolah dulu watashi just labelkan MAJALAH MANGGA tu
majalah tayang dada dalam kebasahan.
*posing musti panas dan basah ditepi kolam.

pastu statement artis yg jadi headline cerita plak tak tahannn

"artis M di pikat datuk"
"saya tak pernah disponsor VIP"
"saya suka artis K"
"seksi itu subjektif"


tp itu dulu
tapi sekarang?
kt memana newspaper /majalah pun dah byk,

tak kisah la org cakap :

"pe ko kisah hana?ko ke yg kasi dorang mkn?ada kesan hidup ko ke? ko baik sangat?tah-tah org yg dedah2 tu lebih baik ari ko.kenkadang org yg pakai tutup-tutup tu lagi teruk dari org yg ada fashion sense nih.jgn salahkan org sexy je penyumbang menda tak elok,org yg bertudung pun ada yg dirogol"


:) believe me,watashi pernah kena statement camnih

memang la lantak le diorang nk pakai camne..
watashi pun tadelah baik mana pun.
cuma kenkadang sikap keterbukaan kita ni menyumbang kepada perkara yg tidak sihat.

entahlah..skang ni watashi dah ada naluri keibuan kappe..
asyik risau je tgk 'artis-artis remaja ' yg ada dijalanan
risau diapa-apakan.

oh..lupa,ini adalah blog peribadi watashi ok.dan apa yg watashi tulis adalah pendapat peribadi watashi.watashi takkan bertanggungjawap memana komen yang korang bg okeh.tq jard sebab bg panduan.

cea..cam la blog watashi popular sgt.ahakss

9 comments:

Cik NeyNa said...

elelelelele...
amik tau gak kamu..
huhuhu..
lagi satu aku nak tambah..diorang nih banyak sangat ikut cara artis tu..cam yuna..sumer yang bertudung dah ikut pakai legging camtu..kalau skinny jeans ok lagi kain tebal..
nih legging..nipis lah kain dia..
ishhh...
erk..aku dah terlebih tazkirah ek??
hehehe...
maaf tuan tanah..

puterikurekure said...

macam2 kan dunia ni. malaysia la spesifiknya. haihhh~

Super Nia Hana said...

neyna
hikss...watashi pun malu pakai legging.tape..kongsi je

intan
tu la..hana risau plak tetiba tgk current isu skang

nanonano said...

yup..bru gak lps baca metro ni..
cm semput je baca mcm2 kerenah org skrg,
tp gosip2 cmtu gak yg org tggu2 nk baca..
klu xde berita2 hangat, cm suram lak paper tu kot?
hehe ntahla..
mintak jauhkan dr kite mende2 xelok cmtu ;)

shasha said...

risau dgn masa depan generasi akan datang...

Super Nia Hana said...

nano
kan?risau dibuatnya

shasha
itu yg sebenarnya bermain-main difikiran hana,sha..

fakishap said...

artis mengelabah memang camtu perangainye..

~ mizzAmy ~ said...

amy skang ni malas nak baca paper ke apa. macam2 cerita ada...

Pegawai Khalwat said...

alah biasalah tu. hehe hehe

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer