Wednesday, February 3, 2010

"Tu..CINTA HABIS LA TU?"- kata HUsna sambil wat memek muka

::watashi and husna::

ni cerita nih agak lama la..
watashi pun ms tu br je dgn King
hik..hik..hik..

and husna agak baru la dapat adik kecik..
so mak and abah husna di ruang tamu as usual
sesama tgk tv..dan bermesra la..
peluk bahu..bisik2...gelak2

watashi plak duduk kt kerusi yg sebelah wat dunno la sambil tuang vanila coke dlm gelas
ayah watashi tgh baca paper dgn leka
husna meniarap kt karpet sambil bz mewarna buku yg baru dibeli..

tetiba husna dongak dan melihat mak dan abah dia yg tgh bisik2 and gelak2 kecik

sambil geleng kepala dia berkata

"haihh..tu cinta habis la tuh.."

mak husna yg terdengar membalas;

"yelahh.,.sebab cinta la dapat Una (Husna) "

Una padang muka mak and abah dia..

"OO..kalau cinta dapat baby laaa...??"

"ye la..." balas abah Husna selamba..

husna bangun menggeliat dan datang dekat watashi

"ha...nnt Ateh dgn uncle King dapat baby laaaa..kan ateh baru ja cintaaaa kt uncle king" selamba husna tepuk bahu watashi sambil senyum..

watashi tersedak mautt punya..

tatkala itu..terasa vanilla coke bleh kuar kt hidung watashi

ayah watashi yg baca paper..boleh terhenti selak mukasurat yg selanjutnya dan turunkan spek mata dgn memberikan satu pandangan yg sungguh tajam...

ampun pakk..watashi tak salah..

SUMPAH!!!

*sib baik mak husna cepat explain..so moral of the story..kalo kita nak citer sesuatu...jelaskan sesuatu kt dak tecit..pls make it clear..kalo tak..bergulung lidah korang nk bg dia faham.
hiksss..yelah..dak tecit kan ibarat kain putih..


skang ni dalam fasa QA dgn aufa hilma plak..
"ALLAH ADA HIDUNG TAK ATEH?"

10 comments:

Lifesaver said...

apa ko nak jawab soalan aufa tu?

Hazzy Ishak said...

IQ budak2 boleh tahan hebat, silap explain habis lah...

Mr PenyuBiru said...

yer.soklan berbudak ni tak terjangkau dek akal kita.silap explain,nnt kita plak yg malu kalu dia pi cakap bende yg kita explain tu kat org lain.

puterikurekure said...

budak2 skang ni memang otak ligat. kite yang menjawab ni pon kena ligatkan otak jugak.

anak sedara pernah tanya kite, maklong...nape pokok warna hijau?

takkan nak citer proses fotosintesis kat dia pulak...huhuhu~
last2 jawab tak tau je.
(gile malas nak pikir panjang2)
:P

Super Nia Hana said...

LS
waatshi jawab
"tanya abah.."
abah dia ustazzz..lagi senang nk explain.hikssss
bijak laksana bulan kan??

HAzzy
tu la..soklan mencengkam usus

penyuu
mcm api naraka batrisya kan?ekekekek


intan
ahahahahaha..watashi plak tak sampai hati nak jawab taktahu

shasha said...

huh!...jenuh nak menjawab tuh....

~ mizzAmy ~ said...

hahahahaha.... jenuh nak menjawab soklan yg sah-sah susah nak explain.

Super Nia Hana said...

shasha
hikssss..leh sewel kenkadang..ada ms watashi akan cakap "ateh letih la.."

MA
tggu amy plak QA dgn anak buah MA
ekekekekek

fakishap said...

haha..td anak dak opis bru tya,

"liwat tu apa ayah"

hah??

camnoo tu??

Super Nia Hana said...

ahahahahha
mamposs nak jawab kan

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer