Monday, August 2, 2010

Rentetan Majlis Pertunangan Watashi dan King-pergh...ayattttt..!

ok, seperti yg semua sedia maklum.
pada 31 Julai 2010,jam 12tghari, secara rasminya
watashi telah menjadi tunangan kepada King .

so secara kesimpulannya:
  • adalah secara kecil-kecilan.utk sedara2 dan kawan TERAPAT watashi saja.
  • 5 hari sebelum majlis,pak jang watashi yg sebelah rumah tu,passed away.Innalilah..anak p.jang watashi bertunang pada Jumaat. 1hari sebelum watashi.

  • 2 hari sebelum bertunang, watashi gado BESARRR PUNYA dengan King. sebab?watashi super STRESS.King plak SUPER BZ.

  • 3 hari sebelum majlis, watashi tak dapat tido malam.

  • 3 hari sebelum majlis, watashi dah mcm Cinderella ok..wat keja sampai nk sakit pinggang.adik pompuan watashi takde.ady demam terok.akak ipar ada hal..semuanya ditgn watashi BRAVO!

  • makan pun mak ndak watashi yg masak-menu nasi tomato. ayam masak merak, daging kicap pedas, dalca, jelatah, jelly, buah oren and m.dak and p,,ndak watashi sgt murah hati sponsor 5 set ikan bawal masak 3 rasa utk rombongan dari family king.mak ndak watashi siap tempah coklat homeade utk king.

  • walaupun agak terlewat makanan tiba,15 mins sebelum rombongan king datang, tp semuanya berjalan lancar.

  • sementara tggu king datang dgn rombongan,watashi dh terlalu penat mengejar degupan jantung watashi yg super laju! dan sambil tunggu,sambil tepek bedak

  • watashi make up sendiri- and mak rasa terharu sbb ada tanya make up kt mana?natural and nice(ye..itu yg saya mahu!)


  • watashi rasa, king sgt hensem dan menggoda pada hari pertunangan kami- akaakakkaka.tapi sayangnya perasaan camtu ilang sebab watashi sgt gelabah

  • waktu sarung cincin..tangan watashi SUPER MENGGELETAR. mama king asyik tanya kenapa..ingat kan tade sape perasan..papa king asyik cakap kuat okkkkk sampai berderai ketawa sape yg tgk insiden tu.muka watashi dh merah habis sebab malu,..

  • waktu selesai sarung cincin, mama king peluk watashi and bisik "mulai hari ni..panggil MAMA & PAPA.Hana sebahagian daripada keluarga kami" SUMPAH air mata watashi tumpah sebab terharu.


  • Aufa, mmg taknak berenggang dgn watashi.jadi pengapit watashi.bila king dekat dgn watashi utk bergambar siap wat muka cam ganas2 malu je..

  • part paling tak tahan...bila mama king sarung cincin...aufa berdiri sebelah watashi,paut tgn watashi.ahahahaa..itu camera abg.kalo dapat watashi tnjuk sini.

  • semasa sesi bergambar, watashi jadi TERSANGAT LAH MALU dgn King.M.ndak watashi siap suruh watashi dgn King duduk rapat skit..watashi tak gerak langsung.watashi tak boleh pandang muka dia..and tak boleh angkat muka,.,.hoiii...apekah kau ini Super nia hana
  • perasaan berdebar-debar ni sgt luar biasa..sgt..LUAR BIASA KORANG PAHAM TAK??*cakap pakai hailer.ahahaha..perasaannya tak sama dengan masa watashi bertunang dulu,watashi tak pernah rasa selamat mcm nih.

  • lepas rombongan king balik, watashi terus bukak layah, salin baju dan seluar..terus ke dapur utk mengemas.byk insiden yg tak besh berlaku,tapi rasa biarlah..as long as semua berjalan lancar kan?

  • dalam pada kekalutan tu, hitomi kena serang sebab dgn mak sedara yg secara paksa telah menyumbat sireh daripada tepak watashi.kelat2 muka hitomi telan sireh.ahahahaha

  • "hubby terima kasih" sms pertama watashi selepas bergelar tunangan King. ;)


Terima kasih.

  • pada korang yg byk menjadi pendengar watashi
  • kt korang yg byk bg pendapat watashi.
  • kerana doa/harapan korang yg mungkin Allah Taala telah merealisasikannya utk watashi
  • kerana selalu ada dgn watashi
  • kerana selalu yakinkan watashi

ye..watashi tahu korang tahu siapa korang yg watashi maksudkan diatas, mcm Amy selalu cakap.dia still teringat pada blog private lama watashi yg frust habis smpai bengkak2 mata.

insya allah, moga jodoh watashi dgn king adalah yg telah tertulis dlm qada dan qadar watashi berpanjangan dan kuat sampai kami menutup mata.

Amin....

* percaya pada cinta pertama korang (^ ^)/

10 comments:

Jard The Great said...

amin jugak =)

me3n said...

Hana, tahniah..ku tumpang gembira :)..bila akan berlangsung? ;p.

zonaku said...

congrats...


maaf ayat last tu aku terpaksa bantah!

Mr PenyuBiru said...

3 hari sebelum majlis, watashi tak dapat tido malam.

abis tu, ko tido siang ek? hihi..

pepehal selamat bertunang dan semoga korang berdua selamat diijabkabulkan nanti.

ingat yer, ko baru bertunang jer tau.belum boleh buat apa² lagi tau.hihi..

chent@ @ty sh@h_f@zz said...

tahniah..
slalu gak hinggap kat page hana..
akhirnya..
cpt2 kawen ek..hihi
(ske tgok org kawen)

puterikurekure said...

:)
aminnn...

beb...seronok ok baca kronologi pertunangan korang tau.

shasha said...

ok...jangan lupa jemput sha nanti!

nanonano said...

tahniah hana..
semoga semuanya berjalan dgn lancar nanti..amin

~ mizzAmy ~ said...

congrats watashi.... at last kan. banyak sangat dugaan. tetiba tup-tup back to the 1st one. amy doa kan watashi agar berbahagia hingga ke akhir hayat. ceeeaaa... macam dah kawin je kan. LOL...

btw, amy pun tak sokong ayat yg last tuh. kuikuikuikui.... =P

Masy said...

sokong zona. tak sume org ada peluang mcm hana tau :) so.. cherish it ok!

apepon congrates lg skali! muahhhh!!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer