Monday, August 23, 2010

Kuih Raya Handmade la sgt

:: saya memang selekeh masa masak::


hohoho..tak adil ok...
dah la watashi ni bersilat di dapur dek juadah hari raya.
tetiba si hitomi plak mengiau nak watashi wat kuih raya

**watashi terpaksa angkat bendera putih since watahsi nak belajar wat pizza homemade untuk King.hohohoho..kesian watashi!



dah satu hal,king plak cakap nak makan ketupat pulut.
amboihhhhhhhhhh, watashi dah la tak suka masak nasik
ni watashi nak kena tanak pulut pulak la kan


itu satu hal..
watashi kalau balut ketupat jadi ketupat betina ok!
meaning that kalo rebus ketupat tu confirm lembik sbb tak kejap/ketat bungkusannya..
sampai kena menuntut ilmu kat akak ofis
belajar balut guna kertas dulu la kan..ahahaa



kes pizza pun sama.tangan watashi PANAS ok
tanam pokok tabley.uli tepung dgn tgn tabley!tepung tu jadi bantat ke hape tah..cam takmo naik la..see..power giler tgn watashi.so sape yg kesejukkan tu boleh la jumpa watashi.watashi boleh berikan kehangatan sensasi.**wah wah wah..emo pulak watashi sbb kena uli tepung je.

arakian..sebarang kuih yg memerlukan ulian tangan adalah dilarangsama sekali oleh watashi sendiri kalau rasa taknak sebarang kegagalan berlaku.ahahaha..

korang, sape tau kuih yg mudah dan sedap dibuat arr???kongsi dgn watashi skit.bgtau nama kuih je..pandai2 la watashi surf tenet nih.

list yang watashi nampak cam mudah :

  • sarang semut- tapi gagal watashi laksanakan.wahahah
  • kuih cornflakes
  • biskut cornflake yg siram chocolate tuh
  • biskut makmur
  • biskut coklat yg gelek kt cornflakes tuh-ahahaha..men wat je.tatau nama kuih
  • yg watashi tau sgt wat..popia pedas tu..letak ikan bilis byk2 dengan kacang.ha.,tapi itu bukan kategori kuih ok!

so ada cadangan?or tutup je cadangan tuh sebab korang yakin watashi fail wat kueh raya?ahahahahah..

ok..out dulu.selamat berbuka

8 comments:

shasha said...

sama la kita tangan panas...asal tanam pokok je kiok..tensi tensi...
sha cadangkan buat cookies je...gaul2..uli2..tekan2 dan bakar...siap!

zonaku said...

cornflakes madu... since senarai ko manjanggggg cornflakes

Super Nia Hana said...

sha-cadangan yg hebat.ahahahaha..nmpak sgt pemalas and fail watashi nih wat kuih

zonaku-ahahahaa..tu tandanya watashi hammat faillll.wahahaha

Mr PenyuBiru said...

satu lagi kuih yg senang dimasak dan tak perlu diuli...











kueh teow kerang!

sedap!

hik3..

~ mizzAmy ~ said...

almond london tak susah pun. try lah buat. hehehe....

amy lagi lah, masak apa pun tak jadik. hari tuh kononnya masakkan nasik goreng utk encik tuney. malang nya nasik goreng ku masin ya amatt... encik tuney pulun lah makan. bila turn amy makan. amy lak rasa nak pengsan. hahahahahaha......

Super Nia Hana said...

penyu
wahh..sebutan kuew tiew kerang pada waktu sekarang amat kejam wahai penyu!!

amy-ahahahhaa..betul ke?en tuney faham rasanya..kan puasa...hiksss..comeyynyaa..jgn lupa citer ok!ahahha

Masy said...

kuih? akak pon x reti.. cekodok tau la. hehehehee

Super Nia Hana said...

high five akak baby!!!!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer