Saturday, August 14, 2010

Kalau lah..

salam korang,
*cea..baik je kan..*smbil betulkan tudung

lama giler nk kepochi kat sini..asek men game je kan-akakaka..
so hari ni dah masuk 4 hari kita berpuasa kan?
kejap je pejam celik-pejam celik pastu dh nk raya
and watashi rasa puasa utk tahun ni cepat sgt
tatau nape meh..

sebut pasal puasa,
start dari 1st puasa,smpai arini,watashi berpuasa di kampung ok!
bebetul syok wo..
jadi TUKANG MASAK WAJIB, tetiba plak jadi tukang cat..dan yg paling latest jadi tukang deco .
hohoho..leh imagine letih mcmana?

and masuk je 1st puasa,watashi dapat sms dr papa king
tanya watashi kt mana,berbuka dgn apa,sihat ke..
watashi reply cam biasa je la kan.tadelah rock sgt.
bajet ayu la *tipu2 .

semalam..watashi buat goreng kiew tiew bykkkk..pastu ada buat buah melaka..and lauk2 nasi lain la kan..teringat kt parents king.
sms ayah watashi minta permission nak pergi ziarah.
dapat permission..
dgn muka yg agak selebet dek keletihan sepanjang hari,
watashi tapau kiew tiew and buah melaka
*kiew tiew ke koay tiaw?ayaq masak marah seyy watashi cakap kiew tiew!ahahhaha.

then sms papa king bgtau watashi nk singgah sekejap
excited habis papa king bgtau watashi nak datang.
bawa kereta laju2.jam dah 6.30pm lebih.
sampai je rumah king,watashi kuarkan juadah berbuka..
salam-salam,peluk2 mama king lebih lama *sbb king ikut muka mama dia.ahahaha.hana gatal!

"papa mana mama?"aju watashi sambil bawa ke dapur.
sampai kedapur je, tahu apa yg watashi nampak.

papa king tgk wat sardine roll ok!

"eh papa wat pe nih?"
"ni utk bekal hana bawak blk la syg.hana tggu kejap.papa nk siapkan"
see,??papa king pggil watashi syg.nape king tak pggil watashi syg?ahahaha..demand giler watashi nih.

"eh..pa,tak yah susah2,hana bkn nak balas pun." watashi cuba menolak lembut.tak sampai hati ok tgk papa king masak utk watashi.
"tak apa..kejap saja.hana tggu sekejap,duduk dgn mama kt meja tu"arah papa king.mama king dh tarik watashi ke meja. sambil bgtau watashi
"biar ja papa buat,dia sendiri yg nak buat "watashi angguk and senyum.dlm hati ni dah berbunga stargazers.

tak sabar nak bgtau king
"papa masak utk i i.u ada ke?ha?ha? ha? ade???muahahaha!!"

watashi capai pinggan and hidangkan juadah dari rumah watashi,bukak tudung saji, watashi rasa cam sebak sgt.menu yg biasa2(mcm papa sms watashi memula tu la) yela..parents king kan tggal berdua saja,anak2 semua jejauh..masa tu watashi terfikir..nnt, kalau ayah and umi watashi tggal berdua,mcm ni jugak ke?mcmana nnt?at least papa king boleh memasak..mama pun alhamdulilah masih kuat.mcm ayah watashi,lgsunglah agak beginner dlm hal2 rumah,umi watashi plak stroke kan..rasa sebak..

tak lama lepas tu,papa king datang kt meja bawak bersama bekas plastik.bg kt watashi.
"tq papa,mama..hana nk balik dulu k.kalau terlebih or terkurang rasa tu,papa dgn mama jgn potong markah hana taw!" gurau watashi gelak kecil.

"papa pun sama,kalau tak sedap.MUSTI CAKAP SEDAP!ahahahaha"balas papa king berseloroh.watashi gelak kuat.like father like son.memamng betul cakap mama.

masa nk balik tu,papa king ajak watahsi kalau boleh sekali dlm Ramadhan ni nak watashi ada bersama diorang utk berbuka bersama.insya allahhhhh..wtashi akan usahakan proposal utk berbuka bersama family king dgn izin ayah watashi-yg paling utama.dan yg paling penting....!!!kalo boleh watashi nak berbuka dgn parents king saja.TAMO ADA KING SESAMA, boleh???ahahahah..

sebab watashi akan jadi super duper malu ma! kalo king tade,watashi leh jadi happy go lucky ma! kalo dia adda watashi jadi tak keruan.malu tak bertempat.leh imagine cane watashi nk masak kt umah dia dgn mama dia nnt kalo dia ada?tah tah suap nasi masuk kt telinga.wakakaakaka.

sampai je umah,watashi sms bgtau papa king yg watashi dah smpai rumah .papa king reply
"ok, kami sayang hana..jaga diri" ok..watashi terharu habis smbil reply balik "hana pun syg mama dgn papa"

p/s-oh..note utk king yg super bz lately.(tu pun kalau dia baca and boleh baca kt sini.hikss)
i janji i akan jaga and sayang parents u mcmana parents i sendiri


10 comments:

shasha said...

allollololo...comelnya..ayat2 hana dah macam novel je sha rasa..hehehe

Super Nia Hana said...

shasha
maybe sbb puasa ayat pun jd bunga2.akakkaka

Liquid said...

ouh cweet jek incek liquid x dpt lagi merasa begini mayb sbb incek liquid lelaki kot ahahahaha =)

Super Nia Hana said...

liquid
nnt parents awek kamu camtu gak la..
fuhhhh!!

watashi dh jampi neh.ahaksss

puterikurekure said...

terharunyaaa!!!!!!!!

baiknya bakal PIL hana tu. sungguh2 kita terharu ok.

Masy said...

huhuhuhuhu bestnye T__________T

~ mizzAmy ~ said...

seronoknya watashi dapat PIL yang baik camtu. siap sms-sms lagi... amy pun nak kena rajin memasak mcm watashi lah, so that my PIL pun sayang amy gak. kuikuikuikui....

Super Nia Hana said...

intan-hana pun terharu.heharap lepas jadi keluarga pun cani.

masy-ssh gak wo nak amik hati memula.huhuhuhu

amy- ehehe..king tabley bising l abil melambung.tak pandai masak takpe amy.janji BOLEH masak sikit2 pun tape.cam watahsi boleh masak.tak pandai pun.huhuhu

Ayaq masak said...

sempat ngutuk aku..kuetiau okeh kuetiau!

Super Nia Hana said...

yelah adikkuuu..ahahahaha

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer