Thursday, August 19, 2010

Tak Boleh ekk Tengok pompuan tolak keta..?

Kisahnya menda ni watashi tteringat bila baca entry intan -putri kure kure ku (sukahati tambah kure-kureKU) pasal kereta rosak and rakyat Malaysia yg prihatin yang sudi menolong intan..

yang,watashi pun prihatin jugak wooo..ahahaha..
poyo je declare camtuh kan..
actually sama je kalo watashi nampak org dalam kesusahan tepi2 jalan pun..
kalo nampak ada org (baca betul betul nih) tua-mua,lelaki pompuan,tak kira bangsa pun..tolak kereta sensorang yg rosak di tepi jln,
watashi akan stop and tolong tolak sesama kereta/van/lori ke tepi jalan yg lebih selamat (dan yg penting tak perlu jadi kesesakkan laulintas la kan)

tapi KENAPA ekk...
kalo yg tolak tu lelaki,diorang beria2 tak kasi perempuan (watashi tunding kat diri sendiri) tolong ekk?
sebab ego ke sebab malu? come on la...takkan tak boleh?(atau korang rasa pompuan mana mampu tolong korang?)dh ko tolak tak kuat and gerak slow.tak salahkan kalo org len tolong?wah..tetiba emo disitu..
tapi la..kenkadang watashi terpaksa mengaku daya penarik wanita ni kalau sang lelaki nampak mereka dalam kesusahan.ehehehee...contohnya yg berlaku pada watashi dan ayah watashi dulu..
teng teng teng!! *ni bunyi intro wayang kulit kayu.
zaman uitm dulu..
watashi suka tolong
ayah watashi berniaga.dengan van yg super uzur dan kalo langgar bonggol konfem
tanggal karat-karat, korang leh bayangkan betapa dahsyatnya keadaan enjin van tu
kan?
nak dijadikan cerita ..hari tu van
bawa barang jualan tu rosak ok..!!leh di katakan kt jln super bz gak la.. pastu
start la org hon sana sini..ayah watashi suh watashi duduk kt
drebar..
and ayah watashi tolak.bagi
instruction belok kiri ke kanan..
SUMPAH! dlm usia 20 tahun watashi mmg
bengap pasal handle stereng yg tade power ok!..so watashi break..dalam hati
watashi maki la kan..kalo la ada sesapa yg watashi kenal masa nih..musti dah
watashi tahan and minta tolong tolak punya.
dengan tak sampai hati nengok ayah
watashi tolak van..watashi minta gilir,watashi tolak ayah watashi kawal
stereng.. dengan muka yg selekeh dan berminyak,seluar track suit..
watashi pun tolak la van tu dengan
kudarat watashi yg muda kannnn..sekuat-kuat hati yg mungkin la..hohoho..van tu
gerak okk..walaupun tadela laju sgt,ayah watashi leh hidupkan balik tapi watashi
berjaya ok!!muahahaha..
*hebat tak watashi??????????????
watashi kuat ok..gagah perkasa
ehehe..cerita sebaliknyaaaa...masa
watashi terkedek2 tolak tu..teiba ramai pulak yg menolong ..bukan 3 orang 6
orang nolong ok!akakakaka...sungguh mulia hati mereka menolong watashi tolak van
di tengahari yg sgt terikdi BULAN PUASA.
yg tak tahan muda-muda belia lagi..yg
lepas tu salam tgn ayah watashi cium tgn ada..yg bg no phone,col la kalau ada
pape:wah gitu ko...
tips utk perempuan kalo nkkan pertolongan org tatkala kesusahan mcm watashi ni..
  1. kontrol cun tepek bedak tebal2
  2. purak-purak lemah walaupun kita mmg kita agak lemah berbanding kudrat lelaki
  3. make sure korang tolak kereta tu dalam keadaan sopan santun ye.ahahahaha

tadelahh..watashi merepek je...watashi rasa la...masih ramai org malaysia ni prihatin tambah-tambah kalo korang perempuan kan tak sampai hati ok kalo tgk org susah2 gitu,wat plak nampak yg berusia kan..

prinsip watashi senang,wat baik dibalas baik kan?

::dan minta maaf untuk pic gedik ini.ehehe::


sebab tu la watashi gigih nak nolong org yang susah (tapi kena guna akal gak la kan..kalo tempat sunyi gelap,lelaki tu berdua-jadahnya nk tolong)


pandang kiri kanan jugak nak tolong org ye wahai wanita. :)

12 comments:

Mr PenyuBiru said...

mesti ayah ko cakap "ceh..masa aku tolak van tadi,takde sape lak nak tolong.." hehe

puterikurekure said...

ada KU tu yang mahal tu hana!!!

hehe.

hana citer pasal van ayah hana, kita teringat kereta merce tahun '70 ayah kita dulu. keadaan ok lagi, tapi enjin slalu rosak. merce dahla berat kan, pulaknya ayah kita suka paksa2 anak2 dia tolak kereta pagi2 time dia nak pi keje. haha.

skang ni bila tgk merce camtu, mesti teringat kenangan tu. kalau kita single skang, lama dah minta no phone mamat2 yang tolong ayah hana tu. hehe.

shasha said...

pengalaman tolak kereta...sha dok kat driver seat..org lain tolong tolakkan..so tak merasa la menolak kereta..hehe

Super Nia Hana said...

penyu-tak..ayah watashi cakap "kalo pompuannn...ramai ja tolong"

intan-ehehe..suka je nak rasa memiliki intan la kunun kan..kang ada gak en alang karate.ehehhe

eheheheh..dahsyat gakkkkkkkkk pepagi kena tolak,,cam van ayak watashi.tapi tadela berat cam merc tu..mahu sembelit nolaknya!
ekekeeke...

tkpe..tkpe..KALAU awk bujang kan??muahahaha

Super Nia Hana said...

shasha-wahhh..itu lg besh!!rasa maharani gitu sha!ahaksss

Anonymous said...

Nice dispatch and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you as your information.

~ mizzAmy ~ said...

amy plak bukan tak nak tolong, keadaan kat KL nih sesak sampai keta tak bergerak. if ada keta org rosak, then ada keta lain lagi yg menolong, memang akan men'jamm' kan lagi jalan yg dah sedia jam. so, selalunya yg dtg tolong adalah india-india mekanik. yg nih macam ada sesuatu sikit sebab diorg charge kaw-kaw.. certain tempat macam highway memang akan ada org dia yg dtg tolong or tarik. kadang2 DBKL yang dtg tolong or polis trafik. so, org awam macam tak digalakkan untuk berhenti menolong. nanti akan berganda-ganda jam nya..

vivaldi said...

patutla tangan berotot..wooo

Masy said...

ape si anon atas tu merepek?????

yelah klu tgk je pompan tolak, mmg nk kene pelangkung la sekor2 laki yg ade kt situ. hahahhha

zonaku said...

kalau lelaki tgk jer pompuan tolak sensorang... aku rasa harus la diorg berenti ngaku berjantina lelaki

Cik NeyNa said...

Haahahaha...
aku dulu masa kete aku bateri kong..bapak aku nak tolak kete tu and suruh aku yang tekan gear untuk nak hidupkan balik enjin tu..
tapi aku nih mana reti..aku suruh bapak aku yang dok dalam kete..aku yang tolak..bapak aku hangen..muahahahaha..
sebab aku tolak macam orang tak makan..hahaha..
lastly jiran aku yang tolak sekali ngan aku..huhuhu

Super Nia Hana said...

cik neyna
ahahahha..yeke..so kita mmg pompuan gagah walaupun tolak mcm org tak mkn kan?
ahaksss

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer