Monday, August 9, 2010

Betul ke arrr??? ada sape tau pantang larang ni?

tgk pic atas nih..
korang biasakan pakai camnih..

watashi biasa pakai cincin cani dah lama ok!
sejak uitm lagi..

dan lepas watashi bertunang aritu..
waatshi ada pakai couple ring watashi kt rantai camnih la..
sekaliiiii...watashi kena serangan bertubi2 dari makcik2 yang ada ok!

reason dorang?

"hana nak putus tunang lagi ke? kalo wat camtu maksudnya dia putus tunang"

WHAT!!!!!???????????????

giler ko..meroyan watahsi kuarkan cincin tuh..
ehh..betu ke??

ha...lagi satu plak..pasal cincin tunang la..
orang tua-tua pesan kat watashi
1. JGN SESEKALI kasi sesape cuba pakai cincin tunang ko walau adik bradik sekalipun
2. kena pakai selalu,walaupun kt umah.. (T T)

hohohohohohoh...betul ke arrr???mcm watashi..balik keja je..watashi bukak cincin watashi and simpan dlm kotak and teruskan kerja harian watashi dalam rumah..TANPA CINCIN..

obasan tgk watashi terus kecoh2 suh watahsi pakai cincin.
lorr....kalo pakai pun,nk cuci pinggan nnt kena tggal...nak wat keja kasar kena tanggal..kang kalo terlupa cane???

kalo ada yg terjumpa and dorang pakai cane?????ha..jawab!jawab!

12 comments:

puterikurekure said...

entahla hana. kita tak tau sangat. tapi ibu kita slalu jegil2 mata kalau tgk kita tak pakai cincin kawen/tunang. hahaha.

Super Nia Hana said...

w.pun dlam rumah ke?

Hazzy Ishak said...

mgkin dorg ingt hana berlagak tak bertunang lagi kot.ekekeke

Super Nia Hana said...

hazz-hahahaha..maybe kot hazznk tunang aritu pun gigil

shasha said...

hmm..tak pernah dgr pantang larang nih...

Super Nia Hana said...

sha
kita pun sama!..sbb tu rasa mcm pelik

fakishap said...

yeke??

slalu je buka time kat umah, susahla kai cincin nak wat keje umah, lg2 nak masak..n slalu je org test cincin tunang tu, elok je..

org tua2 takut kt hilangkan cincin tu kot, sbb tu marah klu bukak..

Super Nia Hana said...

fakis-hmmm...relevan gak nape kan?
maybe takot ilang

AMIEROZIANA said...

yg ni tak pernah dengar tapi kalu kita tak boleh tanggalkan cincin kat jari kawan/tunang kita nanti putus kawan/putus tunag tu ada pernah dengar...tapi tak tahu la betul ke tak

Super Nia Hana said...

amieroziana-huhuhu...pro and cons

Masy said...

yg jgn bg org len try cincin tunang tu akak mcm penah dgr laa.. alaa.. mende2 ni adat, bkn hukum pun.. jodoh pertemuan kan di tangan Allah. klu dah kata x jadi tu, telan cincin tu pon putus gak...

doa jelah byk2 moga kekal ok :)

~ mizzAmy ~ said...

amy tak tau plak kan pasal kalau tanggalkan cincin tunang/kawin tak elok. sebabnya amy pakai je cincin nih 24 hours. daripada tak selesa sebab tajam kat bahagian solitaire, now dah tak tajam sebab hari2 tenyeh kat bantal. LOL.....

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer