Sunday, August 22, 2010

bergedikberbuka puasa di rumah mertua bakal mertua (^ ^)

:: alkisahnya berbuka puasa aritu di rumah parents king
baca ni biar terang ok-KING TAK ADA SAMA(yeeeehaaa!!)

-tak senonoh punya tunang.ada plak sonok kan.ahahaha..
ok..tak kuasa watashi nk wat karang.nk wat point form jek utk kenangan watashi.wahaha

  1. watashi mula masak tengahri ok!syarat yg ayah watashi kenakan macam biasa la..kena masak dulu kt umah baru leh pegi.NO HAL!

  2. juadah yg watashi bawa bersama -telur masak kurma(ummi watahsi nak sgt mkn)/ikan caru sumbat cili/ikan bakar/kicap pedas
  3. yang watashi beli on the way ke sana- pulut dakap(dgn harapan boleh..ok..lupakan..bulan puasa tak baik wo!) pulut udang,soya panas & mangga manis la kununnya.dem yuuu apek.yuu cakap manis, papa ckp masam manis.sekilo RM12.tak berbaloi!wacha wacha wacha(watashi dh warning watashi emo kan lately?ahahaha
  4. sampai umah, papa dgn mama dah tggu depan rumah-waaaaa...rasa macam puteri raja yang ketibaan yang dinanti.King,u're so lucky!jeles!
  5. salam-salam.peluk cium mama lebih lama-motiff??..terus ke dapur utk siapkan pinggan mangkuk utk berbuka.
  6. sampai di ruang tamu.watashi terberenti.sebab?nyawwwwwww..mak rasa terharu noks.terasa mcm artis.ahahahah

  7. papa buat lambuk and masak daging kurma ok!hah!kebetulan kan?

  8. sementara tunggu waktu berbuka,papa & mama king byk cerita pasal kisah lampau and watashi menjadi tukang gelak yang ampun punya tade kontrol.ahahahaa,,takpe..king tade!

  9. menu unik watashi pada hari tu adalah..kuih cara goreng ok! macam pelik.tapi sedap di makan begitu saja.miahaha

  10. King keji.dia siap col papa and saja tanya watashi dah sampai ke belum(helloooooo....kt mana nak watashi merayap.watashi lewat sampai 3 mins pun papa dah col tanyakat ne) suh mama buli watashi wat keja memacam.ohohohohoh...keji ok!

  11. berbuka dengan bubur lambuk yg papa buat-sarat dgn daging dan udang.kami break solat maghrib jap(pa,kenapa King tak pandai masak mcm papa???)

  12. lepas solat je..sambung mkn kuih dgn minum (minuman lagi meriah dari rumah watashi-air soya,air teh-air kopi-airmasak.guna gelas yang berbeza ok.kalo umah watahsi gelas tu la ko minum teh.gelas tu la ko minum soya.ahahahha.tak larat nk cuci byk2 muehehehe)


  13. masa makan kuih-mama makan nasi,papa mula buka cerita pasal King.antara yg paling watashi ingat...(ahahahaha..gelak dulu sensorang)
    -King rupanya dulu kaki gado ok!ho....masuk sekolah muka suci je.kat luar sekolah kaki gado,takleh cabar (adeh)
    -Jgn bangkang cakap dia...eheheeh..tapi watashi tau caranya camne watashi nk bangkang *winks
    -kasar orgnya(BETUL!) keras hati (BETUL!)susah nak trust balik kalo kena betray (BETUL!) (BETUL!) (BETUL!) (BETUL!) (BETUL!) (BETUL!)ahahaha
    -kalo dia nampak org besar buli org yg lebih kecil, dia siap sound org yg besar tu pegi buli org yg setaraf or sama besar dgn dia..ahahahaha...kalo dia nampak org gado, dia selalu join sekali.my dear! sila tggalkan perangai tu.kalo watashi nampak depan mata watashi sesape wat king luka,silap aribulan kaki watashi gak melayang kt mamat yg cederakan king.
    wahahahah-salah satu sebab watashi tabley tgk king men futsal jatuh2..kang tak pasal-pasal mineral water melayang kena kepala sape jatuhkan king.ye..call me fomfuan giler.

    -byk giler pantang larang king nih rupanya..yang paling tak tahan..sedang papa cerita pantang larang king..mama leh mencelah.."ha..satu lagi..pantang larang king ni..DIA TAK SUKA MAKAN SUP/LAKSA.JGN BAGI DIA SUP.NNT DIA BISING!" ya ampunnnn...king tak suka sup.. yuuuu demand king!

  14. leka berceloteh,masa watashi utk pulang pun dah sampai.itupun papa yg ingatkan.watashi dgn mama hanya perempuan biasa.kalau dah jumpa butir bicara yg ngam..memang takde noktah!(king,kawen nanti kalo balik rumah u, i nak tido dgn mama.u tido dgn papa.ahahha)

  15. papa sibuk bungkuskan watashi bekal.keluar dari pintu ,mama tahan watashi.watashi dapat hadiah ok!cuma tang kain kena tambah kain skit.hikssss.terus peluk mama lagi lama/amek kesempatan.akakakakaka

  16. oh..satu perkara penting.dalam keterpaksaan..watashi ken pakai kain batik ok! leh sesape ajar cane cara betul pkai kain batik?sampai kesudah watashi tak kuar bilik bila pakai kain batik.risau mama and papa king rejek watashi,senget ok!


  17. bila sampai je rumah,hitomi cakap Aufa dah merajuk bila tau watashi pegi buka puasa rumah King.ahahahaha..sorry cayang..

6 comments:

shasha said...

huihh...berbaloi betul kan dgn apa yg hana hadapi selama ni...skang ni dapat mum in law yg sayang sgt kat hana...sha pun gembira baca semua nih...tak sabar nak tunggu hari kawin hana...nakk datang nak datang! *cet..org tak jemput sibuk lak nak datang..

zonaku said...

laksa la sedapppp!

puterikurekure said...

sha, nanti kita pi sama2 eh. ngee~

puterikurekure said...

sha, nanti kita pi sama2 eh. ngee~

me3n said...

Cayalah hana, bukan semua org ada kekuatan nak berbuka sama ehehehe ;p.

Super Nia Hana said...

shasha
alhamdulilah.tak sngka pulak boleh jadi mcm ni.kalo dulu asek mendung nanges2 jek.sape kata hana tak jemputttt..musti la...angels2 yg byk membantu

zonaku-kannn???watashi laksa biasa2 je..tak fav.tapi makan

intan-awk kembar kita.kena pegi.eheheeh

adeck-hoh?yeke..watashi ikut hati nak bawa parents king bukak puasa kt umah je.ahahaha

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer