perihal makanan la..
korang pernah makan bubu chacha kan?
biasanya kuah santan dia kaler putih kan?
so sbb santan dia putih.so isi chacha yg dalam bubur tu nampak berseri la dgn keputihan santan tuh..
**ayaq masak, bubur caca ke chacha?kang kena lagi nih.kui kui kui..
lain plak jadinya dgn watashi
last week watashi buat bubur..
dah rendam..nmpak merah,watashi salin air,
air tukar merah,tukar air lagi..sampai lah masak punnnnnn
dah merah..watashi buang lagi..letak air baru..then dah ok ok..
masuk santan gula garam bagai..
hasilnyaaaa..??
nape ekk?
pewarna dia merah sgt ke?
hishh...atau watashi yg tak pandai masak?
or..masak lama sgt?
*celah mana lama masak sgt...tepung chacha pun tak kembang lagi..
korang ada petua utk watashi?
*bila tgk balik pic ni..rasa cantik pulak kuah bubur ni kaler pink!hikkssss
10 comments:
erk...
camne leh merah??
aku macam tak paham jer..
hehehe
pewarna bubur chcha yg merah tu dominan kut.huhu
erm... chop!! amy out of topic sebabnya tak reti masak. so, tak tau jawapannya. LOL....
*kejar amy dgn senduk and paksa amy masak.ehehehehe
aik? bukan bubur chacha yg kaler-kaler tu hasilnya nanti mmg kaler pink kan. betul la tu.
merah pun merah lah, janji sedap
peyu-taaaakkkkk...dia kaler putih..lelama baru tukar pink..kat pasar malam santan dia kaler suci puteh...
*sungguh2 explain sbb tension tak dapat view blog penyu
hazz-eheheh..fav watashi!
err,
bubur caca tu kan,
yang material utk digigit tu,
kan ader tiga kaler..
merah.. ijau.. puteh..
hana chan amik banyak sgt yg kaler merah kot.. heheheh..
nak jgak memberi point tu.
pocket tak tahu..
basuh tak material tu dulu?
adehla tak reti eh pakcik..
pocket- dah masuk..rendam..buang air dia..then rendam lagi..
tapi tetap pink gituuuu..
adeh..tgk pic ni cam rasa terlapar plak
lantak engkau lah caca ke chacha..hahaha jangan sampai joget cha cha cha sudah...
Post a Comment