Thursday, January 6, 2011

Hantaran Kahwin Watashi utk King ms majlis aritu

ok..kalo dh pompuan memang tak sah la kalo tak tempek psl hantaran kan?
watashi pun nak gakkkk....walaupun dah genap sebula majlis berlangsung
tarak..tak kira..watashi nak letak gak*padahal nk delete byk gambar dlm pc.wahahahahha...

ok..actually hantaran watashi utk king ADALAH DARIPADA POKET KING Sendiri.mcm tu jugak hantaran king utk watashi.watashi beli sendiri ok.

sonang gitu..play safe katakan.

kang kalo bakal suami beli kang tak suka kaler la..tak suka bau la..tak cukup mahal la hapee la...nk demand jekkk...tapi kalo dh kuar dari pocket sendiri,..mahu ko tau nk jimat kat mana kan?kan?kan?
mcm watashi ada barang King beli sendiri and ada barang yang watashi belikan sendiri.mcm kain pelikat ,sejadah,cincin and buku ilmiah utk king.yg ni king beli plak telekung ,sejadah and tafsir al-quran utk watashi.yg lain handbag make up ,perfume kappe..semua watashi beli sendiri.
ok..aritu masa tunang aritu theme color dah puteh kan?and igtkan watashi nak memutihkan lagi la hantaran utk kali ni...tapi pk-pk blk...watashi sedut-apahal leh sedut plak nih watashi suntik skit tema baju pengantin watashi yg merah itam tu...

ok..nak blend putih hitam cam dah berselerak dah watashi nampak..nak campo merah itam plak..kang org tatau mana satu hantaran mana satu pengantin kan.ahahaha..so watashi rasa amik merah putih la plak...cuba-cuba sukahatik watahsi jek.ahahaha

concept semuanya cam ala membakul je.ahahahahha..rembat je bakul sedia ada...dah ada bakul yg letak door gift bagai..berselerak lag bakul lelama..angkut semua pegi kt kedai gubahan.akak tu baik ati betul siap nak cucikan mana-mana debu-debuan lama kt bakul tu utk dia touch up balik.

hasil mmg sempoi je la kan.takde la kuar percikkan bunga api kape.igt anak raja perancis ke?


1. Wallet-belt king tak sempat beli.ahahahahha


2. kamera nikon

-jgn lurus bendul nk letak kamera dlm kotak ni.kang kena sapu masa majlis korang.


3. kain pelikat


4. kasut yang blom habis touch up lg



5. sejadah-apa konsep ni kak..katil siap bantal peluk lg haa..


6.buku utk king


7. set perfume


8.bekas cincin King


9. chocolate gubah jadi masjid-my god..teruk giler arrow watashi



10. cupcakes & cake

cupcakes ni watashi masa majlis watashi.tempah kat area sungai petani gak.jgn tanya watashi sedap ke tak..sebab watahsi mmg tak berpeluang nak rasa.huhuhutapi cupcakes watashi bentuk pokok bunga cani arrr...hazab nak bawak..and bebudak asik merengek nak je.serba salah okkkk..


kek ni plak masa kt rumah king.majlis kami kan selang seminggu.jadahnya watashi nak simpan cupcakes tu seminggu kan?kasi parents king bawak balik la..then masa bawak hantaran king ke rumah king,watashi gantikan dengan kek ni.haaaa....bijak kan?kan?kan?perisa vanilla ribena..sumpah sedaaaaappppp!!!!!


cam tu la kesah serba ringkasnya...jgn tanya nape gambar watashi amik guna handphone terhebat ni mcm semu akt kedai je..jawapannya..


MMG KT KEDAI GUBAHAN pun,sebab tu ada yg dah siap..belum siap lg..ahahahaha..bila gubahan dah siap..watahsi plak tak sempat nak snap sebab terlalu sibuk jd pengantin..


so nasihat watashi pada yg bakal pengantin nih.korang jgn bajet beli hantaran je..bajetkan jugak utk hiasan hantaran sekali ok? beli ikut kemampuan sendiri kalo kena beli brg utk sendiri.tapi seeloknya kalo ko lelaki,belikan dengan duit poket sendiri telekung dan sejadah dan tafsir al-quran utk isteri.


dan kalo partner korang plak sukarela nk belikan hantaran korang,kena tolak ansur la skit.jgn nk demand lebih2. ikut kemampuan dia.tak salah beralah.asalkan tak dipijak kepala kita udah ye.


ok..over sudey pesanan penaja.pening dek salah mkn tak habis lg.yenadeyyy!!

6 comments:

Puan Capa said...

apa khabar pengantin baru???wassup2!

Super Nia Hana said...

oiiiii ibu..mana ilang..apa di atas..
uwais guna lappy ke smpai takleh update..
wahhh geram nihh..geget nnt
ahahahahaha

~ mizzAmy ~ said...

yg paling adalah kamera itu. dia leh guna, watashi pun leh guna gak, kan? hehehe...

PuteriKureKure said...

kita suka buku tu. :)

Super Nia Hana said...

amy-king suka amik gambo utk kerja-kerja dia..watashi?suka amik gambo king.ahahahha

intan- kita pun suka yang!!!

shasha said...

aik??? ye ke salah makan??

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer