Sunday, September 5, 2010

kebiasaanya bila outstation.

tade idea nak update.
byk sgt kerja,
tension tahap gaban.
so watashi nak citer yg ringan2 bak bulu pelepah dulu
-cea..cam la dulu pernah watashi citer hal berat2 kan?akakaka..
ni citer travel aritu.
sepatutnya travel dgn company car..tapi tah tetiba plan berubah..
kena naik bas..takmo bgtau sebab apa..cukup le kalo watashi bgtau yg wtaahsi cukup gerammmm sgt..
janji bertolak jam 10.30am..
jam 10.15am br nak inform kata tak jadi.
so kami yg bertiga ni sorang boleh bwak keta tapi tak pandai jln ke KL(watashi)
yg sorang lg..ada lesen tapi tak berani bawak dan yg akak last sekali..lesen tade..handbreak dgn gear pun dia tatau yg mana satu.
berlariaan ke terminal smbil mengheret bag ala2 bagpackers cari tiket.
alhamdulilah.ada ticket walaupun ketiga-tiga dapat seta belakang sekali,
joget sepanjang jln ke KL jgn cakap la.
sampai watashi leh gastrik.
smpai kt KL, sib baik King centa hati ku datang jemput.
then cari2 tempat utk berbuka.berbuka 4 org di damansara..
er..kedai apa tu arr??sedap!
sedap sebab watashi dapat mkn kantonis kiew tiew,
org lain (including king) cam tak pueh hati skit sbb dorang pnya ordder ala-ala gitu je)
habis berbuka, terus check in hotel.
dapat sorang sebilik(biasa nya kongsi kan)
jom tgk bilik dak tembam yg meroyan keletihan

1. corner yg paling watashi suka!ahahahaha...kalo masuk hotel tade kettle rasa nk baling bom asap je kt reception.
2. arrange tempat yg sebaptutnya di toilet k..sikat bagai..cologne tu penting b4 tido.kasi 'aku ingin menjadi mimpi indah dalam tido mu" eh..watashi tido sorang.tampo kang kt kepala korang yg ada tafsiran jahat tuh.wahahahha
*barangan sampingan tak termasuk pakej dlm hotel ni ok

3.katil watashi.huhuhu..3 kali guling pun belum tentu jatuh katil..best kan? yg tak beshnya?asyik terjaga2 kalo tido tempat baru..pastu raba kt sebelah..mana tau ada makhluk lain kape..kang ada gak watashi sepak kasi dia jatuh katil.ahahahaha

4.disebabkan tido sensorang,tempat asing,dan katil plak besar.peneman tido watashi adalag TV.dan rancangan pilihan adalah ESPN ok!ahahahaha...tgk bola..golf tournament...layan before tido..sebab apa channel tu jadi pilihan?ada reason..kang bukak tv lain..ada iklan tah pape...promo muvie cite antu.huhuu..tamooo..takottt watashi nih...

5. bekalan wajib saat watashi lapar waktu malam.a. MINERAL water.minum byk2 dgn spirulina smpai kembung..kalo tak lega gak..minum nestum ok..pujuk perut je,

::nampak sgt air tu dah suam and nestum tak larut.akakkaa::

::bismillah::

"gendang gendut tali kecapi"

"sape ckp kenyang perut gendut senang hati?"

dah.jom tido.

~i wish~

7 comments:

cheqna said...

amboi...
dah..tidola ye =)

Adry said...

hehehehe

Selamat Hari Raya!!! Dah dekat kan... maaf kalau ada kesilapan saya sepanjang perkenalan...


Adry @ http://www.adrysabry.com

Liquid said...

waa hebat nye ley sepak makhluk lain kalo tido kt sblah hee. jatuh katil je, t die naik balik cmne..??hahaha

shasha said...

hoh....apasal tak bagitau datang kl maaa...kalo tak bole jumpa..

puterikurekure said...

hehe. Adakah hana tdo dgn semua lampu tbuka? Hehe.

~ mizzAmy ~ said...

watashi kena belajar skit2 jalan kat KL. kang nanti nak berhijrah ke sini. hehehehe...

Super Nia Hana said...

cheqna
dahhh...
krrroohhhhhhh...krohhhhhh!!!

Adry
selamat hari raya..
maaf zahir dan batin..sesama la kita ekk adry (^^)


Liquid
hohohooh..watashi masuk dlm selimut laaaaaa


shasha
sbb dtg keja sha,so mmg tade ampun punya ruang nk kuar bersuka ria


puterikurekure
ohhh..tidak sayang..watashi tbley tido..bukak satu lampu sebelah katil tu je


~ mizzAmy ~
huhuhu..tu la psl..jln short cut kappe kan..
fengsannnn

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer