Monday, September 20, 2010

Conteng-conteng Aidilfitri 2010-1,2,3


Raya Pertama
  • Menu Wajib,nasi impit kuah kacang dgn rendang daging.owh..kari ayam pd lebaran.ketupat jugak tak dilupakan ye kanak2.
  • aktiviti-beraya dgn adik beradik ayah umi dulu,adie lewat sebab tgh mandi ayah dh pegi masjid.wakakakaka..fadan muka.

  • sempat berjuang sekejap jek..pas balik solat aidilfitri,king dtg rumah awal okeh!beraya dgn ayah umi and bawak watashi ke rumah dia plak..

  • hampir petang baru watashi smpai umah balik.tu pun ayah watashi col sbb ada sedara daripada kelantan datang.

  • then ke rumah sedara yg sebelahan rumah.smpai ke malam.

  • perkara yg besh pada raya pertama? ...dapat det raya dari abang and dapat beraya dengan King and family.miahahahah

sumpah watahsi cair masa nih.*sila jgn pakai baju melayu kerap sgt dan senyum cani.watashi takde peluang cuci mata pndang lelaki lain.ahahahah*gurauu gurauu!!

Raya Ke dua
  • kunun siap awal giler nak ke beraya rumah umi and kampung arwah mak.tp harapannnnnn...dan adi baru nk beraya dgn adik badik yg lain.cessss...

  • kt rumah bik yah.sepupu2 watashi lg besar dr watashi.takot ok ..cptnyaaa masa berlalu

  • then ke rumah bik ning,rumah umi then rumah king lg sekali dgn satu family watahsi dgn rumah tunnang adi

  • kt rumah king mama masak lontong,ketupat bagai.disebabkan adik beradik king semua hero,jawabnya mmg watahsi kena terpa dulu la ke dapur.dan satu insiden yg tak pernah watashi nampak depan mata watashi adalah... king angkat pinggan mangkuk ..kemas2..weeeeeeeee......fuhhh heharap smpai tua pun caniii...adinda kan penat memasak..kanda la kemaskan..wahahahahha....tamparrrrr ..tamparrrr muka sendiri dulu.

"kanda,janji tolong dinda smpai kerepot yeeee..."

Raya Ke-Tiga

  • king datang beraya ke rumah and menunya adalah kantonis kiew tiew eh koew tiew..
  • pic dlm kamera king,then the only pic yg watahsi dapat adalah bersama anak buah king,Ilman.tu pun muka ilman cam takot je kt mak ngah dia.huhuhu...


owh...watahsi baru tau ekk..rerupanya, org dulu2 suka simpan duit dlm belanga, dalam teko..bawah tikar ekkk...and makjang watasni still wat camtu dulu k...teko dlm rumah simpan duit beribu wowwwww ($_$)

8 comments:

puterikurekure said...

beribu? perghhhh~

hana, tahun depan dah leh berkepit sana sini berdua je. best2.

shasha said...

oho...lepas ni kalo gi korek2 teko kat umah opah2 sha agak2 ada jumpa duit tak??hhehehe

Cik NeyNa said...

yes..yes..
dah tahu dah mana orang-orang dolu nih simpan duet..
akan ku korek di segenap penjuru umah pakcik-makcik ku itu..huhuhu

~ mizzAmy ~ said...

bestnya dapat beraya bersama yg terchenta.. hehehe....

me3n said...

Wah, rumah King dekat ke ngan rumah Hana? Dapat beraya lagik ;p.

Super Nia Hana said...

puterikurekure
RM50 begulung2 intan..fulamakkkk!!!


shasha
er..opahhh..saya tak salah tau opah..shasha jmpa sindri


Cik NeyNa
ahahaha..tidak neynaaa ..tidakkk..pakcik2makcik neyna..sila baca blog saya sekarang!ahahahaha


~ mizzAmy ~
ehehehehe *malu malu

me3n
umah parents dia mmg dekat ngan umah hana.so selalu dating dgn mak ayah dia daripada anaknya

Masy said...

bole laa serang umah makjang pasni.. makjanggg pinjam tekoooo hahahahha

Super Nia Hana said...

ahahahaha/.sekali cam citer ali baba dgn 40 penyamun daaaa

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer