usaha gigih watashi utk juadah minum petang
KUIH SAGU @Lidah Tok wan (yuck..sape la letak nama pelik cani)
bahan
-sagu direndam..
-gula ,garam skit
-pencelup merah
-daun pandang
-kelapa parut gaul dgn garam
masak sagu dlm air
letak garam gula pandan bagai
kacau sampai sagu kembang
kacau lagi
dan lagi..sampai tgn korang lenguh
9 comments:
humang aihh....sedapnyaaaa!!!!!!!!!!
hana terer aa buat kuih2 tradisional ni. aritu kuih dakap. ni sagu lak. suka tau!
watashi pun suka
sbb kurang minyak2 gitu
tp..kenkadang yg bergoreng pun di telan jgk.ahahaha
nyummm~!!!
Waaaa...
aku suka kuih nih...
tapi tak tau lak dia ada nama "lidah tokwan"..
yang aku tau kuih sagu jerr..
kalau dari dulu aku tau nama dia "lidah tokwan"..
series tak gomar den..
kuih lidah Tok wan? maybe ada asasnya sebab permukaan kuih ni cam permukaan lidah.
shasha
hiksss
neyna
mmg watashi pun geli nak makan kalo org sebut lidah tokwan
penyu
nape ko cakapppppp.....!!
sumpahhh watashi rasa nk wekkkkk...
uhuhhhuuh
aduhaii.... sedap nih kalau boleh buat berbuka. sabar den... nasib lah dia tak letak kuih2 kegemaran ku. ahakss.. =P
menyesalllllllllllllllllll akak pose ni hana oit
*cepat2 blah
amy-haaa....mmg sedap pun..tapiiiii..takde kelapa..nangisss
masy-hana pun sama akak!
Post a Comment