Saturday, June 19, 2010

Udang sama Udang.. Tak Sama Dengan Tenggiri

Bujang sama BUJANG,
Yg dah ada suami/isteri sila ketepi..


ha.. boleh watashi wat bidalan yg ala2 gitu..
tulunla..muak ok..

ini citer FB lg.
hellooo..utk kamu yg dah ada suami/isteri..dlm Fb tak perlu kamu nak over utk memikatkan hati bekas-bekas kekasih kamu yg masih single.
tolong ingat skit laki/bini kat rumah

korang dah ada laki/bini boleh ko cakap ko rindu kt bekas kekasih korang?
otak ada????

daripada korang duk sakit hati or sakit mata dengan bekas kekasih korang tu dah ada GF/BF baru..pekata korang berusaha utk bahagiakan suami/isteri/anak or keluarga mertua korang? pahala pun dapat okeh!

dan peringatan jugak pada korang kawan2 watashi yg baca blog ni yg masih bujang or single not available.
kalo korang tu dah tau org yg korang crush tu dah ada isteri/suami/tunang /hatta BF or GF sekalipun..CUBA utk larikan diri especially yg dah ada ikatan suci tu (perkahwinan)

yg ko gedik nak laki/isteri org tu pahal?
fikir perasaan suami/isteri diorang kt rumah.
ingat ni..
korang igt korang boleh lepas dgn apa yg korang buat sakit hati org?

Allah akan balas!
lambat atau cepat je..

tak dapat kt korang..maybe anak2 korang.

kalolah korang tu dah mmg tertulis sejak azali diciptakan utk BF/GF/Tunang/Suami/ isteri org tu skang nih..korang berdoa je..

ye mmg watashi tak nafikan usaha tu pun penting

tapi atas dasar kemanusiaan dan simpati.tolong jgn nk porak porandakan hubungan org.

waatshi bukan mulut jahat,
cuma kalo leh nak korang tahu siapa korang sebenarnya dan hati siapa yg patutnya korang jaga daripada Bekas2 kekasih korang.

faham?

oh..utk blogger watashi yg dah kawen dan bujang.pesanan ini bukan utk kamu.
kamu TERBAIK!
sekian..

ikhlas dari Nia hana yg tak suka diganggu

9 comments:

meorazor said...

saya setuju dengan anda...

jgn gatal2 kpd yg dah ada cincin tuhh.haha!

shasha said...

huh!! ada org kacau King ke Hana chan???

zonaku said...

dusyum!


kena tepat tu.......

puterikurekure said...

betul ok!
ai pon biasa kena kacau ngan ex-bf ni. hiks...~

fakishap said...

orang camni apa yang die nak sebenarnya??

nak kata xde pasangan dah ada..apa lagi mau??

haiyaaa..penin!!

Cik NeyNa said...

Haahahahahahahaha...
aku tak paham nia..tapi aku angguk..
betul..betul..betul..
sibuk je kan nak tau hal orang...

Super Nia Hana said...

meor-kan?agak2 la nak berkawan pun..tahu status diri tu sape

shasha-masih memerhati.tapi hana cool dulu la kan.

zonaku-ahaksss

intan-kan yang..ai pun tak rela begitu okk

fakis- test market mungkin.citttt...test market dgn laki/bini sendiri lagi byk pahala kan?

neyna-ahahahah...tkpe..kesimpulannya...jgn kaco rumahtangga org kalo dah diri kita sendiri dah berumahtangga..wahh gituuu

~ mizzAmy ~ said...

ermm.... amy rasa kan skang ni musim semua org tak cukup kasih sayang... ermm, kasih sayang tuh kadang2 tak datang dari sang kekasih. tapi tuh lah yg satu-satunya semua org carik skang ni. tak kira dah kawin ke, bujang ke or tunangan org. mintak2 lah amy tak tergolong dalam golongan terbabit. amin....

Super Nia Hana said...

amy- yg tu watashi tak sangkalkan..cuma ralat kalo sampai berantakkan rumahtangga org

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer