Tuesday, June 22, 2010

Sesekali Teringat dan buat watashi ketawa sendiri

pepagi nih..
watashi masuk pejabat..
dah ramai sampai..

pandang kiri kanan,akak-akak pejabat riuh dengan cerita memasing
rasa damai and tumpang happy dengan cerita yang mungkin menceriakan hati

dan pada masa ketika tu,
watashi teringat satu cerita watashi
cerita panas watashi

bukan niat nak mengungkitla kan
tapi just teringat..

dulu watashi pernah terkena tohmahan dan fitnah;
-watahsi ni bela hantu raya(hiksss...takot tak?)
-watashi pakai susuk utk kasi org sayang and naik seri muka (giler ko..!)
-watashi berkhalwat dalam surau dan org yg dituduh tu tak bernai berhadapan dgn watashi plak pastu..
-watashi dituduh bomohkan bekas boss watashi .

yarabbii....
mmg watashi gelak guling sensorang dlm pejabat dgn kebaya hijau nih
skang ni buleh la gelak kan..
tapi kalo pk balik mcmana la watashi boleh lalui semua fitnah camtu..

sensorang..tade org yg nak bercakap dengan watashi..boikot watashi...

tapi kalau watashi kaji balik..semua ni berlaku sebab Allah sayangkan watashi dan watashi adalah orang yang kuat..

Level ujian yang Allah beri pada umatnya adalah mengikut keupayaan individu tu.
percayalah hikmah yang watashi dapat lepas tu adalah amat besar sekali dan mempengaruhi hidup watashi.

so..bagi kenkawan watashi yg luar sana ditimpa musibah or ujian, jgn la sedih..bykkan istifar dan yakin yang Allah sentiasa sayang pada kita.Kita just perlu balik kepadaNya.

ok..?

6 comments:

shasha said...

OK!

puterikurekure said...

isk..tabahnya awak hana bila diboikot sebegitu rupa.
tabik!

Hazzy Ishak said...

tak berasas langsung, agak2 lah nak tuduh org pun

fakishap said...

huhu..sedey..hana kene lg teruk..

ok sy menurut perintah puan..haha

~ mizzAmy ~ said...

amy ingat lagi masa awal2 watashi blog. selalu je stress2 dengan kawan ofis.

now, watashi dah happy2 dah kan? Allah tuh kan maha Adil. ;)

Cik NeyNa said...

naper diorang nak wat macam tu skali??
dah habih takde keje ke kat opis mu tu??
hieeee...

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer