Monday, March 28, 2011

yeahhh nak wat cane•watashi mmg pelik

Alkisahhhhh Maka tersebutlah kisah B ila kawan lama bertemu dlm fb musti smbg smbg tanya khabar kan Maybe watashi ni bru kawen. And baru je nk mula melangkah dunia baru and watashi tau la byk menda yg watashi kna belajar Tp ada satu statement last yg wat watashi tergelak sendiri la ”BOSANLA SEMBANG DGN KO NI HANA” ahahhaahha menyembur gelak watahsi rasanya nak kata sentap tu sentap la jugak kan tapi rasanya watashi tak perlu sentap kut sebab dia yg panas hati dgn watahsi bukannya watashi panas bontot pun kes simple la sembang pompuan bukan ngumpat lerrrr.. wacha kang dia tanay life watahsi pas kawen cane berceritalah dia dari barang prabot smpailah ke pinggan mangkok bagai sembag ala ala ibu ibu mesyuarat tingkap gitu maklumlah.. watashi ni kan jiwa muda lagi *uwekkk mak tak pandai nokss nak bercerita nasi tambah over over nih bg watahsi cukup le dengan Allah bagi utk watashi kalau ada alhamdulilah kalo takde maybe bukan rezeki lg la tp satu kawan watashi ni cam nak berceritalah kebestan dirinya ada online business jual bebarang memacam,ada anak,rumah yg beli yg dah duduk sewa and husband yang senang lenang logiknya la kan\ kalo kawan bercerita tentang keseronokkan hidup dia gitu patut ke korang nak ada hasad dengki kappe?\ mmg tak patut kan? kalo jadikan dia sebagai pendorong utk lebih maju itu takpe itu pendapat watashi sendiri la kan kalo korang ada opinion lain itu maybe korang nampak dari persepsi yg berbeza. so...disebabkan bila watahsi asyik tumpang gembira and cerita watashi dengan dia tak best mana maka bley terkeluar la ayat mcm watashi bold kt ats. watahsi mcm biasa la dah kawan bercerita and watahsi jadi pendengar yg baik just tumpang happy dgn dia and family la memula ok la.. t hen dah start compare life waatshi dgn dia watashi dah rasa mcm "ehhhh..apekahhhh???" watashi takde la nk bg response berbaur mengecikkan hati dia kappe walaupun masa tu rasa cam kecik ati la jugak kan -ahahahaha dasar pompuan skit skit kecik ati watashi bg komen yg baik baik and keep telling her beruntung dia Allah bg rezeki camtu then dia cerita lain plak yg dahulu kala bagai cerita barang hantaran kawen dia yg maha best tu dan compare dgn majlis watashi alamakkk.. watashi citer yg biasa biasa je la takkan nak citer satu satu jenama dan harga barang hantaran watashi kut cam bebudak plak ye la yela anda mmg hebat watashi mmg tak best pun biar tak best di mata ko janji watashi best di hati King watashi E HHH??? tetiba... ahahahhaa

8 comments:

shasha said...

macam macam perangai kan?? tok sah layan la hana orang camtu...

~ mizzAmy ~ said...

lorrr... nih jenis makcik2 mesyuarat tingkap. suka compare2 life. rezeki masing2. dan watashi sound je dia balik, jgn terlalu berlagak, kang Allah tarik balik rezeki kang. hehehehe.... kasi dia kecut skit.

Super Nia Hana said...

sha-kang dikatakan kita sombong melampau plak kan

amy-ekekeke
tak smpai ati nk sakitkan ati mak budak

PuteriKureKure said...

hana, kita pening baca entri ni. sebab tulisan kecik2 lepas tu tak de perenggan. hehe.

tapi dengan gigihnya kita baca ok. ala hana, wat tak tau je org camtu. macam hana cakap la, yang penting hana best kat hati king. hehe. oh. hana memang best la! budak tu yang tak best.

Super Nia Hana said...

intan
kita dah wat prenggan
tapi tatau nape jadi cani gak
update guna phone mmg hazab

fakishap said...

aiyaa..haruskan ada perempuan camtu?

patut hana cakap gak camni "bosan gak dengar cerita kamu, tunggu dari tadi xde klimaks cerita pon..haishh!!"

Super Nia Hana said...

KISH
ahahahaha
terbaekk arr cadangan tu kish!

Puan Capa said...

mcm2 perangai manusia

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer