Tuesday, March 29, 2011

Gara-Gara Ikan Siakap kukus


Ini cerita sebelum 3 minggu watahsi disahkan mengandung.

ahahahahah
Aritu kannn..watashi masuk ofc.. perut dh kenyang mkan nasi lemak pagi tu akak-akak kt pejabat ni buley plak bercerita pasal makanan-makanan besh kat donia ni.. tipu-tipu..ahahahaha makanan besh kt malaysia la kan.. memacam la dorang citer.. smpai la satu citer menu ikan siakap kukus.. tah mcm mana.. watashi boleh kecur air liur ni ha.... siap telan-telan lagi.. dorang bercerita punya cerita.. watashi plak makin dekat dan dekat lagi dengan dorang yg ghairah bercerita..


"ikan siakap kukus mmg beshh tapi takleh lawan dengan ikan siakap tiga rasa"kata akak 1


"ha'ah..betul laaaa...tiga rasa lagi beshhhh!!sweet sour pun boleh tahan gak" sampuk akak 2.


"ala..jgn arr citer lain..cerita ikan siakap kukus.hana nak cerita ikan siakap kukus" balas watashi .


mengekek akak ofc gelak. ye arr...

watashibaru baik daripada food poisoning.

mmg la teringin nak mkn macam2 ok!

so...watashi nekad hari jumaat bila balik kampung watashi cari bahan utk siakap kukus versi watashi yg sgt jarang buat. ahahahah..

watashi wat ikan siakap steam/kukus sempoi jek.

sape yg agak malas tu boleh la tiru mcm watashi yg meroyan nk mkn sgt.ahahahah..


bahan- bahan


-ikan siakap la kan.. -

cili api/3 or dua bawang putih di tumbuk lumat.

-air asam jawa skit

-black pepper skit jek

-kicap cair/perasa skit/garam

-sayur -sayur yg korang suka la


KAedahnya...

Campak semuabahan sekali miahahahaha

ini rupanya sebelum di kukus yeee...


rupa setelah selamat dikukus

nampak sgt watahsi tamak beli ikan siakap besar gila ms nih

semasa mengukus tu

watashi tak abes abes tunngu depan periuk kukus

then mama king asyik minta watashi sabar sebab tak masak lg


sumpah korang

watashi rasa mcm kecur liur bila terbayang ikan kukus yg watashi wat nih

ahahahaha

*nasib baik MIL and FIL sporting.lalalal~


ok..masa mkn lunch..

mmg watashi tak jamah yg lain

watashi makan sebelah ikan siakap tu sorang ok!


bkn setakat tu je.licin abes watashi mkn dengan kuah kuahya sekali

mama king mmg dah suspect watashi preggy


tapi bila check mmg negative woohhhh

sebulan lebih baru nak tunjuk positif


tu pun bila watahsi dah selamat smpai KL nk pegi memanjat berlari utk teambuilding

ms tu plak watashi pegi interview ofc sekarang ni

dengan pakai heels bagai

patutla rasa sengal sengal kt bawah perut

watashi tekan kuat kuat..

ingatkan angin


tapi makin sakit plak

gerak ati king suh watashi pegi klinik periksa mmg bagoss ok..

ikikiki


sib baik la jugak kann

takleh bayangkan watashi berflying fox dan panjat gunung padahal masa tu dh preggy sebulan lebih..


nakal ekkk anak ibu ni

confirm ikut daddy nih

wahahahaa

10 comments:

shasha said...

siakap stim...nyum~

Cik NeyNa said...

nia..
nak alamat aku tak??
bleh courier itu ikan..hehehe
aku pon kecur liur nih..

Super Nia Hana said...

dlm keadaan sha camnih leh mkn kan???
tak kena pantang pape kan?
ekekekek

Super Nia Hana said...

neyna
larrr igtkan neyna nak alamat watashi
ahaksss

PuteriKureKure said...

nak cuba resepi hana la! :)

Mr PenyuBiru said...

org kata kalau mengidam, tu baby yang nak makan,bukan ibunya. itu aku percaya, tapi kalau makan tak mau mau tu yg buat aku musykil.baby yg nak makan ke ibunya yg nak makan ni. hehe.

err..cam lari tajuk jer komen ku ni.hehe

Super Nia Hana said...

intan-simple kan

penyu-ko ckp je la ko yg nk mkn gak
ehehehehe

Muhaimin said...

Tak de muntah-muntah ke Hana? ;p.

Jaga diri baik2, nanti anak-anak kita boleh jadi geng ;p.

Super Nia Hana said...

ms tu takde lg
tp pas msk 2bulan tu...
wolaweeiiiii hazaaaaabbbbb

Puan Capa said...

tolong hantar sini sikit!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer