Wednesday, June 30, 2010

Hantaran dari HAti..Uwekkkkk..ahahaha



rerasa korang hape?

A. tuala Mandi
B. sepenuh rasa centa dan hati watashi
C. kereta skyline
D. Nasi goreng Pataya dgn ayam masak merah?

yeah..satu pun tak betul..
ni bekalan makanan kering utk King

lately dia mmg super busy
nak mkn ,cuci baju.gunting rambut semua tade masa
smpai baju dah tade nk pakai baru dia perasan yg lama dia tak cuci baju.akakaka

part paling sedih..tgh bz2 wat keja,leh terlupa nk mkn and dia malas nk makan sebab nk siapkan kerja..

hoh.....tabley jadi..
watashi kena amik tindakan nih..w.pun dlm tempoh yg agak singkat,
at least kena makan kan?

hoh...king mmg workholic..tapi better dia keja kuat utk masa depan kami yg gemilang.ahaksss

motto tak pape..hikssss

Petai?

ni nama apa ekk?
petai belalang kappe tah..
kecik..tapi bau mmg sama giler dgn bau petai.
aritu waatshi balik dari keja je..nampak obasan tgh kait petai kecik nih..
obasan dah tu terinjat injat amik kan..
::close up isi petai belalang::
so dgn lagak perwiranya watashi dgn berbaju kebaya hijau sama kaler dgn petai mengoffer diri utk jadi munyet penolong yg baik la kan..
kumpul2...then watashi igtkan obasan nk wat hape..
rupanya2 dia mintak tolong kopek kan petai tu..
malas nk salin baju..alang2 baju yg watashi nk pakai pun dah nk basuh kan..
layan kopek dlm keadaan bersimpuh..
*giler ko nak duduk bersila pakai kebaya..
::hasil tuaian watashi akakaka..::
eh..kalo korang kan..
petai ni mkn camtu saja kan?
obasan watashi cakap..leh masak ok!
wat cam sambal petai yg kita selalu mkn dgn ikan bilis and udang tu..
betul ke?
tapi..isi kan dia kecik giler..leh ke?

::see..isi dia kecik giler!::

Tuesday, June 29, 2010

Tension tahap gaban

::migrain::

Handphone watashi rosak.
semua pic maybe selamat sbb ada dlm memory card
tapi masalahnya semua jadual,tarikh, notes, sms cinta dan phone book yg dalam handphone tu..ilang mcm tu saja .1000++
nangisss.... nak beli handphone baru kang..
mahu ilang habis budget2 berjadual..
alang-alang nk beli kan..nk beli yg lg best dr sekarang..
buley??

nak beli ke tak nih.....
adehhh...

Monday, June 28, 2010

Menggongg...

::waatshi kalo marah baju merah semakin merah::


ingat watashi memain ke?
watashi mmg allergic teruk dgn durian

jgn kan makan,bau durian pun tak boleh?
pokok jiran sebelah rumah watashi jauh 10meter,durian hampir masak,watashi kt dalam rumah pun boleh pening-pening.
org buang kulit durian belakang rumah memasing pun watashi dah buleh muntah2 sampai demam.tak pasal2 adi kena cari kulit durian and bakar.

ini kan pulak ada org nk bergurau dengan cara suapkan durian secara paksa kt watashi.
mmg fadan muka la kan kena muntah watashi..

sonok dan indah kan??
*yg pasti,bau tu melekat lg kt mulut and watashi still pening,uhuhuhhu

Sunday, June 27, 2010

Sebelum Subuh Buah Melaka


"hana,esk pot luck,bawalah apa2"

sms yg watashi terima last week..
citt...dlm kepala otak watashi terpk-pk nk wat hape..
blk keja je..terus pecut Vina *nak gak sebut pecut..padahal tadelah laju mana.ahaha
dugaan..dugaan...
tepung pulut-beli kat kedai runcit dekat dgn rumah watashi
kelapa- beli kt rumah org kt selang 8 block ke 9 block dari rumah watashi
gula melaka?-GILER JAUH WATAHSI BELI DARI RUMAH WATASHI(ho..ho..ho..ho..)

balik je..obasan tgk watashi pegang plastik besar


"hana nak buat apa?"
"buah melaka"-balas watashi sengih ala-ala marilynn monroe
"hah??hana reti ke buat?"

watashi terus sengih..obasan taktahu watashi ni juara bertahan bua melaka
sejak tadika duk uli tepung wat buah melaka..
lepas kemas2 barang..mandi..solat..oh..dapat panggilan dari King dulu.
pastu..watashi bangun ke dapur utk potong gula melaka and menguli tepung!
yeahhh!! masa potong gula melaka tuh..dah mcm tgh perang ok...yg hancur yg melompat yang kuak lentang bagai..tensi..
part uli sonanggg..
tepung pulut campur tepung gandum skit..air pencelup hijau
::giler comot..agak-agak camne la org yg wat berniaga tu kan?hehehe::
uli ala-ala tgn pyro watashi ni..
tp takleh lama la kan..kang tepung tu mogok keras.hua hua hua..
agak2 dah ok..watashi tutup dgn plastik and simpan dalam peti sejuk
and tido..bgn jam 4.15am camtu..cuci muka,berus gigi..proses menguli bermula!
wah..siyess...rasa nk menangis uli sensorang
*kena tekun sbb king suka kuih nih.ahahaha.

tgh uli2 tu..obasan bangun and tolong watashi uli sekali

obasan bising kata watashi wat kecik sgt.. kecik?? watashi rasa cam normal je..
waatshi pun takmo la besar gabak sampai leh rasa tepung je kan..
uhhhu...

dah siap..rebus,,celup dalam air sejuk sejat..then baru golek2 atas katil
kelapa parut yg digaul dgn garam..

jam almost 6.30am
kejutkan king-call la kan..
then watashi pun bersiap2 ke pejabat

::dak tembam yg tak ckp tgh susun buah melaka dlm bekas::
hasilnya?
comelkan..?kui kui kui..
ni watashi isi penuh maa..
tggal kat obasan semangkun besar gak..
so leh bayangkan byk mana buah melaka watashi produce?
penat tuhhh...!!!

Pukul La tabuh2x Pukul Rebana, KAlau dah jodoh takkan kemana

::pic dicurik tanpa kebenaran oleh pengantin baru,diorang abes honeymoon br watashi nk bgtau.kikiki::
tahniah pada Adeck@ min@ apek@ yg selamat dah menjadi kekasih hati merangkap tunangnya Latipah
sorry watashi tak dapat attend sbb komitmen lain.
huhuhuhuh..
ada bl0gger yg pegi kenduri dia tak?akak masy pun tak dapat pegi kan?
nak tgk pic weyhhh..uhuhhuuh
apapun adeck, watashi doakan ko dgn teep akan bahagia selalu dengan anak yg ramai hingga ke anak cucu k..

Friday, June 25, 2010

super supper




dalam minggu lepas..adalah minggu paling tidak berdisplin watashi

kes hape?
musti la dala kes KATAKAN TIDAK PD NASI.

mggu lepas..3 hari ok watashi mkn nasi..
walaupun dalam kuantiti yg sgt sedikit..
tapi yg watashi mkn still nasi..
huhhuhhuhuhu..

kenkadang pas mkn pun still rasa lapar
wat plak tgh-tgh tension nih..
apa kess arr...tak baca bismillah ke...

cam satu mlm tu..kul 11.30mlm..
perut watashi mmg gagal dipujuk dgn susu..
dah mcm jin afrit dah cari food dlm almari..
nak harap maggi?sorry..seru tak sampai..
jln penyelesaian..

biskut kering dua keping..sapu tuna spread..
bismillahh..
nyam..nyam..nyamm...

kenkadang dlm kepala hotak watahsi ni fikir
"kalolah duit watashi berkepuk..comfirm watashi pegi slimming session kt london tuh tak pun mary france ke hape tah..pastu kasi kulit gebuss gilerrr..."

maintenance tinggi tuhh..
tp tu arr,sape tak suka mkn..dan sape jugak tak suka kurus dan menarik
kan?

yeahh..entry ni mmg tade arah tujuan.
menyampah okk..

Rampaian Sejarah-Jiranku Heroin Watashi

giler tajuk rampaian sejarah watashi nih.hikss..
ada satu kes la yg wat muka wataashi merona merah(aww) kalau teringat balik.

zaman study uitm dulu..
kt seksyen 9,seri mahligai..
waktu pagi..dalam kekalutan watashi nak ke kuliah..

kemas-kemas buku..minum kopi..
pakai tudung comey2..perfume skit
tak pkai make up le sebab dulu mana pandai kan
wah..arini pkai baju ijau ko..
baju kurung kainnya sutera..ada presentation.harus kena lain skit dari hari yg lain.

turun bawah..watashi mula start motor watashi yg ala-ala macho tuh..
sesapa yg tau kes motor waatshi tu..faham la kan..
terlompat2 waatshi cuba hidupkan dek bagai nak giler

bila dah start tuh muka watashi bangga la kan..
pandang jiran sebelah watashi yang berkipas sambil tunggu pelanggan
*oh..jiran watashi tu jual nasi lemak pepagi.

watashi tegur jiran sebelah watashi dan melemparkan senyuman paling manis
jiran watashi seakan terpana dgn senyuman watashi..
watashi pun bajet watashi cute giler la kan haritu..

agak enjin dah panas..
watashi naik motor,sarung helmet
lain la kalo watashi berlakon filem hindi kan..takyah pkai helmet

masuk gear..akak jiran tu bangun tetiba menjerit nama watashi
watahsi stop and pandang muka dia cuba minta pengertian.

dia senyum smbil pegang bahu watashi

"hana dah nak ke kelas ke?"tanay dia lembut cam cuak skit
"ye kak.."watasi senyum lgi..
"akak tak tahu la plak skang ada trend baru.." ujar dia slow sambil pandang kasut watashi

watashi ikut pandang kearah pandangan mata dia..

DAMNNNNNNNNNNN........................!!!!!!!!!

muka watashi merah umpana isi buah naga..
cecepat watashi patah balik..
watashi turun motor dlm keadaan yg sgt berhati-hati dan terkepit-kepit

giler...akak tu mmg beruntung
dia adalah org yg sgt bertuah dapat lihat watashi yg anggun
berbaju kurung sutera hijau, memakai helmet TANPA MEMAKAI KAIN dikhalayak ramai.

"Super Nia Hebat"




Thursday, June 24, 2010

Perghh..Benar Sama sekali ..




ni semua gara-gara membaca kt blog si peeja la nih
dulu mmg watashi tatau tah hape yg sedap sgt la keledek nih..
then si peej ni cerita plak melambung sedap siap maki-maki sedapnya yg terlampau..
pe lagi kan watashi..nak sgt tau apa yg wat semua org gila..

tabley jadi...kebetulan,weekend tu watashi super bosan..
amik kunci,dgn suar track,t-shirt cover dgn cardigan
pecut vina lebih kurang 8 km nak ke mall

SEMATA-MATA keledek manis nih..


sampai je kt situ..tade org jaga plak...
bunguk tol yg jaga,berapa kali ko nak pegi toilet kan..
ok..gigih watahsi terpacak depan tu..tunggu mamat asing berbulu mata dabn kening lebat tuh,

dia datang ..terus gopoh order sweet potato..
dtg jejauh..beli seketul je.ahahaha
amik je..terus ke Vina..

masuk Vina. kopek skit2 kulit dia..
start enjin jalan..
tgn kiri amik sweet potato tuh dan gigit skit..
tetibaaa...........


GILER KO...watashi di mana ni..

mcm kt alam fantasy pun ada..
indah nak mampos dapat menikmati keledek manis nih..

siyesss arr...mmg sedap giler..
gigit lagi dan lagi..
rasa nk nangis bagai..
lain dari yg lain
kalo ada sesapa yg nk rasai alam fantasi yg watashi alami ni..
buleh la cuba kt gesung berhampiran anda
tapi agak2 kalo dah ada kencing manis tu,jgn la ngades ok..
siyess..super manis sampai nak nangis

Over ko..siap ada bintang-bintang lg ,akakaka

Wednesday, June 23, 2010

Oh, Come On! Bring it On!

medicine
Spring
Ramli Sarip
Ekamatra
Damasutra
M.Nasir
Zur Eda
Siti Nurhaliza
sanisah Huri
Mawi
Nora
sheila On 7
Feminin
KRU
Ramlah Ram
Jalil Hamid
Wan
Amelina
Sheeda
HAsnol
Kopratasa
Rohana Jalil
Salih Yaacob
Meet Uncle Hussein
Azlan & The type writer
Roy
Fauziah Latiff
Haida
Olan
Rabbani
Hijazz
To'ki
Raihan
Brothers
Ella
Azizah
BSB
P.Ramlee



heh...nama list nama penyanyi kat atas..
sebenarnya byk lagi..

tau hape yg berlaku semalam?
watashi kena menyanyi kt King lagu semua penyanyi kt atas tu(watashi dapat ingat sebahagian je)
kitaorang macma men game la
sebut je nama artis tuh..then kena nyanyi secepat mungkin
tp nyanyi srangkap dua je la kan.
sampai serak2 suara watashi
ahahaha

kenkadang purposely watashi wat lupa sbb nk suruh king sambung nyanyi
bijak laksana bulan kan?
kui kui kui...

semalam king cam down skit ma
so..terpaksala watashi bertukar menjadi artis pujaan yg 'sumbangkan' lagu utk dia
'PLING'!!!

hah...mmg dah pupus dah awek gilos cam watashi nih.

biar le sumbang kan
janji watashi telah berjaya menghiburkan hati pujaan hati watashi
tp pk-pk balik..watashi mkn estacy kappe..
Salih yaacob tuuuu...

"gali lobang tutup lobang,pinjam uwang bayar hutang"

YARABBIIII....ahahahah

Dan adakalanya kita terlupa atau kita tidak pernah tahu..

Eh Korang...sebenarnya..Dalam tidak sedar.

Setiap hari kita memohon doa yg pada watashi sgt syahdu didalam solat kita..
tetapi sayangnya, kita hanya memohon tapi kita tak pernah nk paham or terlupa..
yelah..mcm ibarat meniti di tepian tebu..(ewahh ayat watashi skang)
tapi kalo korang tau maksudnya..
giler mendalam ..

bacaan doa yg mana?
kita amik yg simple dulu.
doa yg kita baca dalam duduk antara dua sujud.

lapangkan kepala korang.amik masa skit utk fahami..
insya allah..pasni, kita lebih kusyuk dan cintakan Dia Yg ESA

Rabbighfirli (Tuhanku, ampuni aku)

Warhamni (sayangi aku)

Wajburnii (tutuplah aib-aibku)

Warfa'nii (angkatlah darjatku)

Warzuqnii (berilah aku rezeki)

Wahdinii (berilah aku petunjuk)
Wa'Aafinii (sihatkan aku)
Wa'fuannii (maafkan aku)
sgt menyentuh hati kan?
semua ni sumber dari email yg watashi dapat.
sekian dari ustazah wannabe
-Nia Hana yg semalam jadi tour guide-
tengok pic ni rasa nk meraung je,
telekung ni tak sampai seminggu pakai dah kena rembat..
tkpe..anggap je wat amal jariah.uhuhuhuh

Tuesday, June 22, 2010

Tempat yg pada watashi best tapi kurang dapat liputan


::Selamat Datang ke Rumah Kedah,Rumah Tok Su::



ok..watashi nama je dah 4tahun keja kt utara ni tapi baru je berkesempatan ke sini
ada tak antara korang ni org alor setar tapi tak pernah ke Rumah Tok Su?senang cerita rumah melayu la kan..
perghhhh.....giler kagumm watashi datang ke sini aritu...
bukan kagum dgn pencerita yg agak muda dan manis tu seni rumah melayu je..tapi watashi juga kagoom kenapa tempat mcm ni tak diberi perhatian lebih utk tarikan pelancong..
elehh..watashi cakap je lebih kan..padahal bebaru ni je watashi minat tentang seni
tu pun sebab watashi cuba utk kongsi minat/kerja King
kalo tak jgn mimpi la kan..ahahahahaha..
::ni ruang musyawarah-ala ruang tamu la::

ok secara ringkasnya apa yg menariknya rumah tok su ni dari mata watashi yg kaler coklat tanpa contact lens ini cani arr serba ringkas
  • design rumah tu arrr...bebetul memukau sebab watashi rasa mcm watashi balik ke zaman bebudak
  • kalo korang masuk kerumah Tok su ni..tak sampai 3saat korang terasa mcm diheret ke zaman yg penuh tradisi dan ada satu perasaan yg korang sendiri takleh nak tafsir.ha..mcm watashi skang ni..speechless u know..sampai tatau nk type.tetiba je ko rasa mcm ko lah ramlah, salmah, saloma dian P.ramlee bagai.
  • barang-barang dlm tu wahhh...heritage habis..korang nk tgk lampu gasolin..katil kayu zaman bila hape tah..mangkok tingkat...dapur kayu api..jendela teruna dara bagai..semua ada
  • rumah Tok Su ni sejuukkk okkkkk...maybe atap rumbia
  • dan dipercayai jugak rumah ni berusia ratusan tahun.kayu tetap utuh...jgn tanya watashi kayu hape..yg pastu bukan serbuk kayu yg diawet utk bikin perabot cam skang nih.
  • kat sini ada bilik air beratapkan langit,berdindingkan rumbia yuuuu..so sexy...ahahahah

yang tak best plak...

  • ada je org yg potong rumbut tu lepak2 kt serambi bawah tuh...yg membuatkan org yg lalu lalang tu fikir ni kawasan pejabat bagai..tak mcm tempat pelancongan. sedangkan rumah warisan ni under Muzium Negeri. Sayang weyyy...yg potong rumput tu..takkan hehari ko potong rumput and tido situ...potong mood org betul.
  • as usual..kalo dah ramai tak datang,yg jaga pun kurang semangat,ketrampilan tu dah ok...info dah ok..tapi nampak diorang sgtlah bosan..kesiannnn
  • actually rumah warisan kedah or toksu ni ada dua buah..ala-ala 4 meter je jaraknya,tapi jarak 4 meter tu pun..yarabbii..rumputttt panjang beb,,,...ini mmg kali pertama watashi lalu.tapi kalo dah hehari lalu and toleh..camtu gak..heh...
  • ada patung patung dlm tu dan telah berjaya membuat watashi menjerit sepenuh hati..cessss....so korang kalo nak masuk sila take note menda ni awal-awal ok.

::rumah lama watashi camni lah::

so..kalau kalau ada sespa yang berminat boleh la ke sini...watashi tatau jalan..yang pasti dia berhadapan dgn Wisma Darul Aman.rasanya bukak dalam jam 10.00am-6.00petang camtu la.

Masuk adalah percuma (waatshi tau korang suka menda percuma)cuma pastikan korang bukak kasut.panggg kang..jgn bajet korang mat salleh ok...

menarik tak ulasan watashi?hiksss...

sekian dari tour guide tak berbayar,Nia Hana

::ada rupa mcm tour guide tak?ahahahaha::

Sesekali Teringat dan buat watashi ketawa sendiri

pepagi nih..
watashi masuk pejabat..
dah ramai sampai..

pandang kiri kanan,akak-akak pejabat riuh dengan cerita memasing
rasa damai and tumpang happy dengan cerita yang mungkin menceriakan hati

dan pada masa ketika tu,
watashi teringat satu cerita watashi
cerita panas watashi

bukan niat nak mengungkitla kan
tapi just teringat..

dulu watashi pernah terkena tohmahan dan fitnah;
-watahsi ni bela hantu raya(hiksss...takot tak?)
-watashi pakai susuk utk kasi org sayang and naik seri muka (giler ko..!)
-watashi berkhalwat dalam surau dan org yg dituduh tu tak bernai berhadapan dgn watashi plak pastu..
-watashi dituduh bomohkan bekas boss watashi .

yarabbii....
mmg watashi gelak guling sensorang dlm pejabat dgn kebaya hijau nih
skang ni buleh la gelak kan..
tapi kalo pk balik mcmana la watashi boleh lalui semua fitnah camtu..

sensorang..tade org yg nak bercakap dengan watashi..boikot watashi...

tapi kalau watashi kaji balik..semua ni berlaku sebab Allah sayangkan watashi dan watashi adalah orang yang kuat..

Level ujian yang Allah beri pada umatnya adalah mengikut keupayaan individu tu.
percayalah hikmah yang watashi dapat lepas tu adalah amat besar sekali dan mempengaruhi hidup watashi.

so..bagi kenkawan watashi yg luar sana ditimpa musibah or ujian, jgn la sedih..bykkan istifar dan yakin yang Allah sentiasa sayang pada kita.Kita just perlu balik kepadaNya.

ok..?

Monday, June 21, 2010

Separuh Jiwaku Pergi...



watashi dah berusaha
utk memperbaiki diri watashi dari masa ke semasa
untuk kamu..


sekiranya semua ini masih tidak mencukupi utk kamu
10jari ini akan memohon maaf bagi pihak hati Nia kepada kamu

.......................................


bila nafsu mula menggedik










nk mkn apa berbuka nnt arr??
kt opis ni buley diorang mkn Mc D secara pengumuman.
tension mak nokss
hhuhuuh

Kau Yang Bernama Cinta

usaha gigih watashi utk juadah minum petang

KUIH SAGU @Lidah Tok wan (yuck..sape la letak nama pelik cani)

bahan
-sagu direndam..
-gula ,garam skit
-pencelup merah
-daun pandang
-kelapa parut gaul dgn garam

masak sagu dlm air
letak garam gula pandan bagai
kacau sampai sagu kembang

kacau lagi


dan lagi..sampai tgn korang lenguh

dan lagi...


wahh..dah jadi cam lahar lcinta larva gunung berapi
dah kembang
tunag dalam bekas la kan cam nih..

dan yg plg penting, kalo dah sejuk..
dapatkan kelapa parut yg digaul dgn garam
potong kuih sagu tu dan golek2kan atas kelapa
mcm watashi sadis
semua dah siap..kelapa tade
hampeh ok..

Saturday, June 19, 2010

Udang sama Udang.. Tak Sama Dengan Tenggiri

Bujang sama BUJANG,
Yg dah ada suami/isteri sila ketepi..


ha.. boleh watashi wat bidalan yg ala2 gitu..
tulunla..muak ok..

ini citer FB lg.
hellooo..utk kamu yg dah ada suami/isteri..dlm Fb tak perlu kamu nak over utk memikatkan hati bekas-bekas kekasih kamu yg masih single.
tolong ingat skit laki/bini kat rumah

korang dah ada laki/bini boleh ko cakap ko rindu kt bekas kekasih korang?
otak ada????

daripada korang duk sakit hati or sakit mata dengan bekas kekasih korang tu dah ada GF/BF baru..pekata korang berusaha utk bahagiakan suami/isteri/anak or keluarga mertua korang? pahala pun dapat okeh!

dan peringatan jugak pada korang kawan2 watashi yg baca blog ni yg masih bujang or single not available.
kalo korang tu dah tau org yg korang crush tu dah ada isteri/suami/tunang /hatta BF or GF sekalipun..CUBA utk larikan diri especially yg dah ada ikatan suci tu (perkahwinan)

yg ko gedik nak laki/isteri org tu pahal?
fikir perasaan suami/isteri diorang kt rumah.
ingat ni..
korang igt korang boleh lepas dgn apa yg korang buat sakit hati org?

Allah akan balas!
lambat atau cepat je..

tak dapat kt korang..maybe anak2 korang.

kalolah korang tu dah mmg tertulis sejak azali diciptakan utk BF/GF/Tunang/Suami/ isteri org tu skang nih..korang berdoa je..

ye mmg watashi tak nafikan usaha tu pun penting

tapi atas dasar kemanusiaan dan simpati.tolong jgn nk porak porandakan hubungan org.

waatshi bukan mulut jahat,
cuma kalo leh nak korang tahu siapa korang sebenarnya dan hati siapa yg patutnya korang jaga daripada Bekas2 kekasih korang.

faham?

oh..utk blogger watashi yg dah kawen dan bujang.pesanan ini bukan utk kamu.
kamu TERBAIK!
sekian..

ikhlas dari Nia hana yg tak suka diganggu

Friday, June 18, 2010

Thursday, June 17, 2010

ada sape otai nuffnang sini?

watashi ada prob neh..

dah 3 MINGGU watashi gagal log in masuk akaun nuffnang watashi!!

giler tensionnnnn!!

ni semua sebab tah mcmana password yg selama ni watashi masuk tu katanya salah!
pastu watashi request utk reset password kan..

bila dah antar ke gmail..watashi cubala masukkan pwd yg nuffnang kasi,,
bila buleh bukak..watashi cuba la utk tukar password yg baru..
godek2 tak jumpa2 gak kt mana.
sabar lagi...godek sampai pecah peluh dan uji tahap kesabaran..watashi stop la dulu..

then..igtkan esok je la watashi wat blk kan..
rupanyaaaaa.....office waatshi plak ada masalah dgn internet connection
sampailah harini..
then bila request lg sekali..dapat password baru dah tak boleh login dah password yg nuffnang kasi
aduhhh rasa nk nangis ok!

haritu waatshi ada submit ticket kt nuffnang
tp still tade reply..
sampai la sekarang watashi mencubaaaa....
tapi tetap hampa ok
*amik ko..tgh frust ayat pun kuar bunga-bunga

so korang yg baik jelita..hensem cam anuar zain nihhh
kalau yang boleh tulun watashi...
watashi sgt berbesar hati okkk...
ye arr..walaupun tade la beratus and beribu mcm org lain..waatshi pun teringin gak nk rasa ada cek nuffnang kan

ahahahaha...

eh..gelak-gelak gakk..
tapi waatshi serius niii..
tolong ekk sape otai!

Wednesday, June 16, 2010

Tiket Termahal utk tahun 2010


korang caya tak tiket ni bernilai RM362.00??
untuk nak dapatkan tiket ni okeh!
ahahahah..
ceaa..propa je lebih..
tade maknanya tiket tu mahal giler camtu..
takdemaknanya ok
tiket ni free je...
tapi dalam usaha nk dapatkannya
perghhh...mmg dahsyat!
berbaloi ke?>
BERBALOI BALOIIIII==> ikut suara amy search
sebab..???
hikssss....
..
.
.
.
.
.
dapat jumpa King!
ahahahaha
takpe la kan..walaupun sekejap
*King sibuk kerja,hujung minggu pun kerja
ok lah kan..
dapat jumpa sekejap..
dapat mkn sama-sama..
::pizza watashi mkn sekeping,lasagne suku then paksa king mkn,ahahaha::
luang masa sama-sama
*walaupun kenkadang sesama terdiam tatau nk ckp hape..kes malu punya pasal.

waatshi rasa cam dah cukup la kan*tipu ..tipu... padahal nak spend lebih byk masa lagi.ahahah

ok..citer Shrek forever After tu?

giler best ok!tapi tadela best giler babun kappe.expectation watashi tinggi ma.ahahaha..part paling watashi suka bila puss jadi montel giler..akakakak..giler kelakar but yet still comel.tapi rasa mcm tak syok je kalo shrek tu dorang nk wat last chapter kan?

sejak internet ada prob kt ofc

sejak watashi sakit aritu..sejak byk unpublish entry and draft dalam blog nih..

idea watashi mkin tade arr nk update..nape arr...

malas..?mungkin arr..
atau..
watashi terganggu dgn pic king yg satu nih??
akakakaka..
siyess kelakar.ms ni watashi paksa amik gambo sesama
dia wat memek muka kunun rock habis la kan
tang mana rock pun wtahasi tak pasti
gigi depan king yg comel kt depan tu dah membantutkan impian dia
nak disamakan muka cam Kurt Cobain

Tuesday, June 15, 2010

Sekarang watashi pun boleh terbang..



ok..watashi baru nak buat passport
org lain dah berkurun buat watahsi dah buat
itupun king dah bising2 suh buat.


::gambar instant yg tak mengecewakan::

siyes..mmg seperti dijanjikan..
sejam je dah buleh siap.

apa yg melambatkan sebenarnya?
org yg tak reti bahasa..
ko baru bayar 3saat tadi..dah sibuk nak amik nombor utk sejam selepas tuh utk collect passport
padahal terang2 kt situ tulis nota..dinasihatkan amik nombor selepas 1 jam selepas pembayaran dibuat.

dlm resit pun dah ada tulis..apadaaaa....
kan dah sia-sia nombor tu dipanggil and tak siap lagi.
pastu ada hati kecoh2 kata imigresen tak efisyen..
jgn salahkan org lain kalo sindri tamo bagi kerjasama..

ok..cukup part benggang..

part best plak?
ada org kata watashi dgn kwn baik watashi adik beradik ok..
hiksss...
rasa syokk ooo..


sbb kawan watashi kan cantek
so..secara tak langsung watashi pun perasan la kan.
uwekkkss...

tak henggat punya perasan
ahahahaha

Monday, June 14, 2010

Poyo je lebih

kunun tatau nak start camne..

ok fine..
bismillahhhirahmaaanirrahimmm...

waatshi mmg nak update.pic pun super byk..
alih2..semalam..watshi demam teruk.
sampai la hari ni..
nak wah entry berjaadual pun rasa tergendala..
ini adalah mknan yg masuk dlm perut watashi semalam..
sumpah..disebabkan mkn ni je..and watashi muak terus muntah..
watashi tgk pic mkanan ni pun watahsi dh rasa nak muntah lagi..

disebabkan muntah terlalu byk..abg watashi bawa watashi ke klinik la kan
sampai klinik je..watashi muntah lg..
sebab?watashi kan pernah bgtau yg watashi sgt allergic pd bau badan org?
kt situ byk giler mat2 kilang or bangla bangli dapatkan rawatan..bau badan jgn cakap la kan..
tahan je la nafas nihh..

dan watashi asa diorang ni ada blog arr..sbb dorang punya taksub bergambar nih...kalah blogger tegar ok!

siap takwat silent mode..konfident and syokk tul dorang bergambar..sib baik watashi nih tak sehat..kaloo tak watashi sekali join kut.ahahahah

ehh..tukar topik jap..
watashi ada pendapat watashi sendiri nih..
lately kan..waatshi rasa dunia facebook sangatlah annoying ok..
rasa mcm ..mcm..tahla..rasa menyampah pun ada.ni pendapat watashi la akan.jgn tanya kenapa.sebab memasing ada hak memasing utk bersuara.kalo korang suka..suka la kan..kalo korang tak suka.tak suka la..mcm tak salah watashi cik sexytary kita hazzy tu pun tade facebook..kan hazz?

itu yg pertama..yg kedua??
ADA SESAPA TAU MCMANA NAK TUKAR PASSWORD DLM NUFFNANG??

tah cane password watahsi ilang and kena reset..dah dapat masuk..tetiba tatau nk ke mana tukar password baru.bila dapat pun dia minta password lama..dah masukkan temporary password pun dia cakap salah..

Ko pahal nuffnang?pang kang..
eheheh..emo je lebih..padahal diri sendiri tak pandai.ahahaaha

Friday, June 11, 2010

ada sape rindukan waatshi?

ahahah..
ayat tak menahan okeh.

tapi siyess..waatshi rindu giler blog watahsi nih..
ada prob skit dgn internet kt opis.
so hubungan dengan alam cyber terputus tanpa rela
-uwekkksss,,,

lately byk perkara yg berlaku
ada yag best,,ada yg tak best..
ada cerita bergambar,,ada yg tade gambar,

tapi watashi tatau mcmana nk mula.
nk mula pada suatu hari kang
rasa cam poyo semacam plak kan.
hihihi..

Tuesday, June 1, 2010

Doa Makan versi aufa hilma

video

masa awal pagi di cameron highland last year.

aufa tak bagi sape mkn sebelum dia baca doa mkn.

cute dan comot aufa masa nih

*ehehehe..comot cam watashi dulu gak la..

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer