Sunday, January 31, 2010

N3 tak puas hati

::apa tgk2?nak kena kendo ke::

ahad lepas watashi tak sihat
dalam keadaan pening dan terhoyong hayang..
submit borang keluar kt boss..

laju watashi bawa Vina ke klinik panel
10org tggu okeh!!
kluar kul 12.15pm..gilirab watashi around 1.15pm..

doktor check tekanan darah=rendah

"takkan rendah kot..saya dah mkn byk td..minum milo manis2 b4 dtg klinik"

balas watashi cam memberontak

"so..u wat camtu semata2 nk datang klinik?"

watashi angguk jujur

doktor senyum.

"pendek kata, u jgn skip lunch breakfast and dinner. kurangkan caffein,tido cukup,jgn stress "
watashi wat muka seposen.
"hmmm...ok..ok.." "u nak cuti hari ni?"

watashi geleng.

doktor gelak
"bawa keta bebaik,kalau u pitam lg..datang balik jumpa i"

end...

tukar cerita...disebabkan doctor bebising suh makan
kuar je klinik..watashi cari makanan
jam hampir 2.00petang..

masuk satu restoran nama lagu Yassin tuhh
order nasi goreng USA
dalam imiginasi watashi nasi goreng USA musti la gini kan,..

http://farm4.static.flickr.com/3242/2864650510_0b4a745c3f.jpg
::nasi goreng USA ihsan abg google yg kacak::

-nasi goreng musti ada sayur campo kan..kenkadang diorang letak isi ayam skit dlm nasi?
-ada telur goreng
-musti ada daging masak merah..tak pun ayam masak merah

tau sekali cane yg watashi dapat?

nasi goreng kicap..isi ayam skit..
carrot dgn telur goreng..dan ini tauke kedai cakap NASI GORENG USA!!


makkkkk aii..watashi tabley terimaaaaaa....

bila minta cili potong..diorang kasi cili api tuh..potong kecik2..tanpa kicap masin..

nangisss tak sedap weyhhh..dah la tawarr....
tak berbaloi ok..kalo watashi tau..better watashi order nasi goreng biasa je.

ha..kan watashi dah emo kalo lapo....
ehehehehe



mcm lancome hypnose


sabtu aritu..teman hitomi beli handphone
sesambil jenjalan tuh..watashi teringat blusher watashi yg dah tggal suku..
heret tgn aufa and aaliyah masuk.
terus sambar blusher..

tgh tggu turn nk bayar..mata ni GATAL plak nengok perfume oil..
test2 kt tgn..sekali....satu bau ni cam lancome hypnose
demmmm..mau tak mau..tgn terus sambar and sengih masuk line yg tgh beratur balik.

nape arr..watashi lemah dgn lancome hypnose..
apa dia taruk sampai best sesangat??

oh..ini aufa hilma..
dah nak masuk 3 tahun pun..
mulut makin petah..dan kecik2 dah pandai main politik
contoh..
"ateh..cedapnyaaa buah limau..ateh baik kan..aufa nak jugak..tp tgn sakit.."
sambil tunjuk tgn yg tade luka pape..

tapi ..kalo datang angin dia melasak...??
korang tgh meniarap baca paper...
dia leh stunt kt belakang mcm ni...

::kunun nak sayang la kan..tp sesak napas okeh!!::

"ateh jadi kuda ateh!"
amboihh..byk cantik..ekekekek

Friday, January 29, 2010

Nite Fantasy Yg hOt

byk pic sebenarnya..
tp waatshi cuma jamah korang dgn pic ni..

dah mcm bday party..sbb siang kan..
pic lepas event berlangsung?
watashi sgt bz..tggu je lah ada jurugambar pro amik kan..ahahahaa


bunga yg watashi dapat dari badut

watashi dan HR

full outfit watashi MAKHLUK DARI PLANET HITAM??
promise jgn gelak???

janji?
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ehh..ni pic princess dr istana,..

ha..amikkk...

.
.
.
.
.
.
ekekekeke...
oklah kan....sopan..


korang suka mana?
hitam ke putih?
ahahahaha

Thursday, January 28, 2010

Mak Ngah Ni Stress tau Ilman

ceaa...mak ngah la sgt kan..
ekekekeek..BAKALLL BAKAL MAK NGAH


King inform watashi yg mama, papa & the abg/akak ipar berserta si tecit akan balik harini dari KL ke kampung halaman..

watashi berkira-kira dalam hati nih mmg nak melawat la kan..
sekali papa King dh suarakan terlebih dahulu..

so secara diam..hati watashi sangatlah melonjak kegembiraan
dlm hati mula la pk-pk utk beli something utk dak tecit tuh

lunch time..
waatshi serbu supermart kt sini
pegi kids department

tgk2 kat hamper..
gilo ko..nak beli hamper...
dah mcm hape jekk..
kalau baru lahir..and bawa ke hospital takdelah jingle bell sgt kan
ni ilman dah nak masuk 2 bulan dah..

sales girl tu suggest watashi beli single2 la baju..
jgn amik hamper bagai
*pandai la ko..sepasang pun dah puluh2 hengget..

tgh tgk2 watashi berkenan sgt nursery..
sambil2 tawaf tuh..sms kt king tanya bagai..
as usual..bz jekk..sampai tak reply langsung sms
huuuuuu..tensiiiiii...

dah..nekad..apa nak jadi..jadik!

watashi amik dua pasang baju..
toys hape tah yg bunyik2 loceng tuh
dgn nursery bag.
::ingatkan bakal mak ngah buang tanda harga. okeh?::

::ekekeke..cute kan?stress bakal m.ngah tawaf department tuh..sampai sales girl terpaksa stop ikut:letih ke nya???::


harap ilman suke okeh..
kalo tak ske.sila salahkan pak ngah
::why me???::

sebab pak ngah tak tulun pun bakal m.ngah dari segi memberikan idea..
hikksssss

so mahkamah kodomo memutuskan Pak Ngah King bersalah
*tong tong tong!

Media Nite..

Malam ni..watashi ada media nite
tema??

"Night of FAntasy,,"

wahh...mcm best je kan..
memula dulu kalo cukup masa leh la watashi wat costume pelik2 kappe..
tp men dengan last minutes ni..
mau nangis plak..

setiap org musti ada tema..

ada nk jadi puteri kura2(bukan intan okehhh..tp org lain)
ada jd batman insaf..ada yg viking bagai..


eh.,.memacam laaahhh...

watashi??
sumpah watahsi tatau nak jadi hapee..
so men tangkap muat je skirt agak labuh yg kembang
baju labuh..pakai belt camni..

bila org tanya..mau jadi apa???

secara spontan nya watashi jawab.
MAKHLUK DR PLANET ITAM


buley???
hik hik hik..

agak-agak..
pe nama yg sesuai utk fantasy baju neh?
*bos watashi cakap u nak wat konsert kappe.


Wednesday, January 27, 2010

Gambar Bercerita Lagi-kes tade idea nk update hape

ini adalah cerita cerita semasa majlis utk meraikan anak anak istimewa semasa bulan ramadhan tahun lepas.

as usual..watashi akan jadi tukang pass hadiah utk Datuk CEO
ms nih..muka berkilat tak henggat punya..

::kat sana pun perlukan kasih sayang you datuk::
hiksss

walaupun penat..tp rasa berbaloi..

oh..terimalah pose watashi paling COMEL utk korang semua..

tak cukup manja?
ok..ok..watashi gantikan dengan exec teknikal watashi..

awww...cukup comel dan manja kan
ahahahahha

Tuesday, January 26, 2010

Nyawwww

ada misi yg perlu diselesaikan

dan watahsi dah dapat menda yg watashi suka..

oh..harap dapat ketemu nnt

doakan watashi okeh

MAsya Allah..cantikkkkk okehhhh



tak kira la..moody cane pun watashi
marah cane pun watahsi..
tapi kalo watashi lalu satu jalan ni nak ke pejabat jek..
musti watashi dah tertoleh2..

sipa perlahankan vina lg...
pastu feeling cam kt korea or japan la kan..

uwaaaa...cantikk kannnnn??
org utara musti tau pokok yg sgt meroyan kuarkan bunga ni kan???


cantik okeh!!

heharap..sempat la bunga ni bertahan sampai bulan 2
so that..leh la waatshi paksa ajak king join sekali

tp king bab2 alam semulajadi dia cam ala-ala jek..

cuma ko bg dia tgk building cun..jambatan pelik2...design yg wat watashi tersenget2 kepala..
musti dia akan explain kt watashi tanpa henti..dan watashi cam biasala..jadi tukang amik gambo utk rekod king.see..sape kata waatshi tak supportive.

muahahhaha...
APAPUN! yg penting honeymoon King dah setuju mau pegi Cameron Highlands
setelah penat watashi pentangkan justifikasi kenapa perlu ke sana

uhhuhu..detail ok mamat nih

jgn harap la korang leh auta.tau auta hape? chong arr...apa tatau chong??? chong tu kencing arr...TIPU LA..TIPU!!
ahahahaha

hmm..pepagi td watashi dah hampir memflying kick seseorang
sib baik sempat break!
ahahahah

Monday, January 25, 2010

King Musti tak setuju kalo watashi cakap dia comel


video


yeah..what to do..


watashi mmg GF yg nakal


tp hati baikk ohhh



video


King Versi Anuar Zain


-watashi paksa King miming.muahahha



ahahahhahaaaa....
ViValdi..minta ampunnnnnn...
sila sabarkan King lepas tgk VC ni okeh.
ahahahahhaha



tolong bgtau dia yg watashi sayangkan dia okeh!


Busy giler..tapi bosan nak mamposs

jom chat jom..

tp bukan kt YM la..

tp gmail. kita ber G-talk

ehehehe...watashi tau ada org pk kuning biru bagai dah nih

add watashi okeh

zarinamas@gmail.com

dah lama tahan nehhhh.....!!!


finally!!
watashi beli gak couple shirt nehhh

dedulu meroyan habis sebab kalo beli tatau nk bg kt sape
muakakakakak

TAPIII..!!

bila dah beli..
t-shirt yg pompuan sendat.. (Size S)
yg lelaki besau nk mamposs plak (L mcm XL)

nk tukar size gitu jek ada
nk pulangkan dah tabley

cesss......

tp tkpe...
watashi akan simpan wat kenangan
atau bubuh dlam frame sebagai tanda ingtan

ceaaa....ayat mmg tabley blah..
muahahhaha...

Sunday, January 24, 2010

Apa yg korang leh makan dengan RM 10?


kiew tiew goreng telur mata utk

teh ais..nes ais..teh o limau ais

utk 3 orang okehhh!!

apa??
tak caya??

tgk nehh..
apa yg penting..kerjaaaaaaaSAMA!!
.
.
.
..

kongsi la sayang kiew tiew tuhhhh
satu petang tuh..kitaornag tadela lapar sgt
tp memasing teringin nak mkn yg light2 je

hikss..
sekal sekala

best...!

Friday, January 22, 2010

Beringat...................



-kena selalu alert
-kena jaga solat
-kena bawa kemana saja
-jgn cepat kesiankan org yg tak kesiankan kita dulu
-jangan pandang belakang

Kurt bercinta dengan ayumi dan putus.
bertahun kemudian, Kurt bercinta dengan kawan Ayumi, Koishi
beberapa bulan,mereka berpisah dan Koishi berkahwin dgn org lain

byk tahun kemudian,Kurt bertemu semula dgn Ayumi dan mereka kembali jatuh cinta
Koishi yg mengetahui tentang itu merasakan ayumi telah mengkhianati persahabatan yg pernah diorang jalinkan dulu

er..ini sinopsis citer kehidupan.tade kena mengena dgn sesape

pic selekeh utk hari ni

Kritikal...

pic gedik ini khas utk lifesaver muntah
LOL


saper perasan skang ni blogging season dh menjunam jatuh?
byk blogger dah semakin busy yang hammat
dan kekerapan update blog makin berkurangan?

ssalah sorang makhluk tuh??
watashi sindri! *angkat tgn tinggi-tinggi

hmm...
watashi nak tanya korang nih..
kalo ada org yg pernah obsess kt korang belasan tahun dulu
dia kembali..cari korang..korang rasa niat dia cane?
maksud watashi keobsessan itu masih ada atau dah tade??

semalam watashi berbual dgn king
bincang panjang
berkaitan dengan apa yg hisham komen pada entry sebelum nih.

hikss..watashi perlukan tunjuk ajar dari org yg berpengalaman
tolong ye

first time yuu..
sgt tak biasa.

LOL

Thursday, January 21, 2010

Rumusan Sendiri





rindunyaaa kt anak buah watashi sorang ni..
Mohd Danish Syakirin..
Adik kepada Nur ISma Husna

Leganyaaaa........

watashi harap ini petanda baik dan tak salah kalau bersangka baik kan

jom sambung wat kerja..

heh..!nak je watashi hug sensorang

meh sini mehh!!

Wednesday, January 20, 2010

Mimpi ngeri Terbaik utk tahun 2010



semalam..watashi mimpi...

watashi sedang menangis..
dalam keadaan duduk dan memeluk lutut..
suasana disekeliling watashi sejuk dan gelap...

tetiba watashi rasa ada satu tangan yg merangkul watashi dari belakang
tgn tu genggam kemas bahu watashi dan cuba memujuk watashi
sentuhan lembut...

seketika ada satu cahaya depan watashi..
watashi kecilkan mata utk melawan sinaran cahaya tuh..
bila watashi buka mata..
kt depan watashi. King lengkap back pack dengan tripod
(tatau apamotif tripod dgn bag tuh)
berdiri dlm keadaan yg super terkejut

King jerit sekuat hati nama watashi.
seolah-olah br sedar dr mimpi,watashi cuba bangun dri rangkulan makhluk tu
utk melangkah ke arah king..

kaki watashi seolah2 terikat..makhluk tu pegang muka watashi dan memaksa watashi pandang muka dia.siyess..watashi tak nampak muka and taktahu sape

King menjerit lagi..
kali ni suara dia kuat..arahkan watashi datang pada dia
King amuk siap campak tripod dgn back pack dia.

watashi menjerit utk minta tolong pd king.
tp suara watashi seakan-akan tidak dapat didengari oleh King.
watashi meronta2 minta dilepaskan .ye..sekuat hati..
makhluk tu memujuk watashi.
rangkula makin kuat..

dan king mula tinggalkan watashi yg meronta2 dalam keadaan marah.
watashi menangis dan merayu supaya king menunggu watashi.
tp king terus melangkah laju..

dlm keadaan yg masih meronta2 watashi merayu pada makhluk tu utk lepaskan watashi.
makhluk tu memberikan isyarat yg dia akan lepaskan watashi sekiranya watashi berhenti meronta-ronta..

watashi cuba utk menurut perintah..rangkulan makin longgar
dan apabila watashi dapati makin selamat..
watashi segera bangun dan berlari laju utk kejar king di depan

hampir dekat..semakin menghampir..
watashi pegang tgn king.
king sentap tgn watashi dan menghamburkan kata-kata kesat

watashi menangis dan merayu bagai
watashi pegang kedua2 bahu dia dan cuba menjelaskan keadaan sebenar

King menepis satu tgn watashi..
tgn watahsi jatuh dan disambut oleh makhluk yg sebelum tadi.

makhluk tu menggenggam kemas tgn watashi
dan cuba menarik watashi dari King
tgn watashi pegang erat pada bahu king dan masih merayu pd king utk menolong watashi

dan,,

ms tu la..watashi tersedar dr tidur..
jam menunjukkan jam 4.00am++
watashi kesat airmata watashi
sambil meraup muka..watashi mengucap panjang...
jantung wtaashi berdegup kencang
rasa cemas..

nekad! watashi col king.
luckily,King boleh angkat phone ms tu..kalo tak..jgn harap la dia nk bgn kan..

watashi jelaskan kt dia yg watashi sayangkan dia dan watashi takkan betray dia
king rasa pelik and pujuk watashi utk tido.

pagi tuh..king col watashi lagi utk bertanyakan hal yg sebenar
watashi pun citer arr kt dia..

yg bestnya..
king bgtau watashi yg sebenarnya 5 mins sebelum watashi col..
dia pun terbangun dr tidur secara mengejut dan dlm pada mas tu..watashi col..

hmm...siyess..watashi masih lg takut okeh..
takut sgt..

watashi cub autk convincekan diri watashi yg mimpi tu hanya mainan tidur
tapi ini mimpi after 12tgh malam..

dan dlm mimpi tu..tak byk dialog yg watashi dengar,,
dalam mimpi tu seperti pernah watashi alami dulu.

ye,.watashi basuh kaki..mengucap..baca doa tido lg...
heharap semua ok la kan..

Banner Vanillasky


ada sesapa perasan tak??

atau watashi jek perasan?
ahahahaha...

thank you ye adeck

ko mmg kawan yg baekk
walaupun malas giler jarang nk update blog

kawen jgn lupa ajak watashi okeh..
ko durhaka..
watashi sumpah ko jadi hamid gurkha!

muahahhaa

Tuesday, January 19, 2010

Malu Giler- tema 100days anniversary

Ni citer ahad lepas la..
King bertolak dari KL pun dah lewat.sampai area sini around 1.30am

kul 9am gitu..dia dah sampai kt tempat watashi naik bas
laju2nya watashi amik dia kt terminal.

as usual...
watashi jadi super pemalu
jadi tak biasa and jadi org asing setiap kali jumpa
nape arrr???

breakfast dgn milo panas,
kami pun bertolak ke muzium padi
adeh...siyess..
nape setiap kali watashi rancang jek..
musti ada je perkara yg tak best arr??
muzium padi boleh plak ada renovation..
bunyi kung kang kung kang org tgh repair sana sini
and watashi perasan yg mood king pun dah berubah skitt...hmmm

pastu..ke pusat sains plak..
adalah dinasihatkan kepada couple2 sekelian,
KORANG JGN LA DATING KT SINI!!
melainkan kalo BF korang...GF korang seorang saintis
yarabbi..hazab okkkkk...

kesabaran watashi dah sampai level yg sgt tipis
king jgn ckp la kan..
kejap jek..then terus nk pegi dah.
uhuhuhuhuh

see....plan hanco lg....

around 11-12noon..perut memasing dah lapar
then terus jek ajak king ke satu chinese restoran nih
dim sum la kan hape lg
watashi nak sgt ke sini.and nak sgt king kongsi menda yg watashi suka

actually..3hari sebelum tu..hotel tu col watashi bgtau yg diorang kena cancelkan reservation watashi sbb ada private function bagai
mmg naik hantu la kan watashi ms tuh..
plan dah cukup elok..

tp.last minutes menjadi jugak.hiksss...
::see..?dgn watashi pun king akan pk psl keja::


::watashi mkn dim sum,king mkn nasi dgn ikan msk sweet our hape tah..dessert longan::

::bravo utk king yg leh habiskan byk food yg ada::

as usual..bila dah king ajak balik..baru jek watashi nk gerak.
giler malas nk kuar jenjalan panas terik cani...

panggil bil..
dan sesuatu utk king.
::opocot..!!apo nih?::

yeah..as usual..king tade perasaan sgt la.
watashi pun takde la expect apa2 sgt kan
setakat gitu2 je lah
ahahahaha....

hmm..apa lg watashi nak tulis arr...
tade pape dah kut.

cuma watashi harap sgt:
-watashi wat king happy aritu
-watashi adalah org penting dlm hidup king
-dan watashi akan terus dapat bertahan dari sebarang dugaan. hikss..

watashi sayang blog ni.
kenkadang watashi rasa ada baiknya watashi berenti dr blogging
watashi tatau arr mana silapnya

cuma dah makin tak happy bila blogging neh
mcm ada sesuatu arr..
tp tatau nape...

er...Teh O AIS please!


Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer