Monday, November 8, 2010

Nafsu ada macem-macem ye

kalo korang nak kawen kang...
apa keutamaan korang dari segi persiapan kenduri dan hantarannya?

A. mengikut bajet sendiri dan bakal suami
B. mengikut trend semasa dan mampu buat org kagum dgn majlis anda..

watashi?of course la pilih A.
Sebab?
-watashi tahu setakat mana kuasa membeli watashi dan watashi taknak menyusahkan pasangan watashi.BACA ni..susah bakal suami anda, susahlah jugak anda nnt ok.

-watashi lebih pentingkan untuk menjaga hati kedua org tua watashi dan bakal suami watashi.dan bukkanya ajaran dari org sekeliling watashi yg mahu majlis watashi nnt grand kalah majlis Tok Ti.-bersederhana tu kan baik ;)

-orang ramai boleh label watashi macam2.dan honestly watashi tak kisah kalo nk kutuk watashi wat majlis "eeeee....mcm org kampung takde sanding2..tak meriah lahh.."eheheheh..bior leeeeee....watashi tak kisah selagi watashi percayakan abg watashi yg byk menjadi pembimbing watashi utk menanjurkan majlis yg baik utk terus kekal baik.

-oh..last sekali...ini kelakar.watashi tak mampu kalo ada orang kata "watashi cuba downgradekan diri watashi."smpai ada yg kata watashi bukan wanita tulen la...sengaja bagi peluang lelaki tindas watashi la...

Oh...come on la korang...orang macam kami memang hot stuff ok.cuba tanya lelaki ciri-ciri wanita idaman dorang salah satu camne?
-tidak meminta2 di luar kemampuannya
-yang tahu bersyukur dengan apa yang ada.
(alamak terbagi dua)ahahahhahaha..

itu pun watashi membaca la.bukan wat andaian sendiri.

moral of the story, percaya dengan apa pilihan korang.
penting pendapat anjuran cara Islam.

tak kisah la korang tade baik mana pun,tapi yg tak baik mana tu le kita kena rebut kan?

ps-> peah, ko nak kawen ke aku nak kawen?

12 comments:

Pocket said...

alaaa.. ada kenduri sikit sikit dah la,
jangan membazir ok..
pocket tak sabar nak gi kenduri nih..

tp sayang nya.. first time i'm seing u is the time u're officially taken..

huwaaaa!!!

shasha said...

yup..sapa yg nak kawin ni? dorang ke hana chan?? heheheh

Ayaq said...

Ntahnye. Lain kali kalau depa bagi cadangan macam2, cakap macam ni, "kalau nak bagi cadangan sila sertakan duit sekali ok? sekian terima kasih~~"

Aku still tak sure nak pegi dengan sapa ni!! Ahaha.

vivaldi said...

menanjurkan......menanjurkan......
menanjurkan......menanjurkan......

zeqzeq said...

asalkan bukan nafsu kawen lari huhuu

Super Nia Hana said...

pocket-eheheheeh...baru smpai seru bang,apa ley saya wat

shasha-ha'ah siap condemn kad tak lawa bagai.ahahhah..kelakar plak

ayaq- VINCENT or ko pegi dgn abg pocket je la

Vivaldi- sayang kamu

zeqzeq- hooooo..minta simpangggg

puterikurekure said...

kita sokong hana! :)

yang, dah sehat ke?

Super Nia Hana said...

intan-eheheh..tq..tq.kita sms awk dua ari lepas diam je..awk sihat ke?
hana still tak sihat la

Masy said...

hahahahaah tu yg sebuk2 nk aturkan tu, soh diorg je kawen sndiri. lorat betoi..

x sihat ke? take care bakal pengantin :)

Enchaoz said...

mesti la ikut bajet sendiri.. kak hana.. add la ecah kat fb.. ;)

fakishap said...

hana,

lantak pi org nak kata apa, sbb dieorg tu xpernah nak fikir/faham org nye feel/situasi..tau nak komen.

klu mulut org ni susah nak tutup,asyik berbunyi je..

ignore je dear..

Anonymous said...

Hey i am suuper boy

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer