Thursday, November 19, 2009

Adoh...Macamana Neh..?



Sesungguhnya..masa watashi menaip neh..
hati watashi mmg gelisah giler..
tak lama lagi nak raya Qurban dah kan?


sepanjang hari watashi berfikir

hari yg watashi yg watashi akan beraya ke rumah King

hadooooo.....
sumpah weyh..!!
ini bukan pengalaman pertama watashi pegi jumpa parents
seseorang yg istimewa pd watashi
sepanjang usia watashi 24taon ini
*tipu..tipu..
memang dah banyak kali..


TAPI..!!

kali neh..watashi super nervous!!

tak tahu kenapa..bukan setakat butterfly jek
burung gagak pun dah ada dlm perut watahsi nehh
::ello ma,jgn lupa buli hana"

kalau tak,dedulu watashi men aci terjah
dengan confidentnya
boleh menawan hati org tua sesiapa saja
even jiran sebelah sekalipun

*parents awek ady siap mao jodohkan watashi dgn anak dia yg sulung.boleh?ahahaha
cuma mungkin jodoh watashi bukan
dengan parents2 yg lain menyenangi watashi
**wat muka kerek uwekkss jua

kali nih lain skett...
adohhhhh kenapa ni hana?????

kenapa takot sangat?
kenapa tak yakin?
kenapa tak..tak ..tak..


sepanjang hari watashi juga asyik bertanya pd King
"mama suka apa?"
"apa hobi papa?"

"mama sakit apa?"
"rerasa mama&papa suka hana tak?"

pangg!!! diri sendirik dulu
ahahahhaha...

skang nih..
watashi tgh wat short list..

dan strategi untuk memenangi hati parents the king..

hmm..cam tips kawan watashi bg

(actually tips nih watashi bg dia masa dia nak jumpa parents hubby dia dulu..boleh??)
  • musti peramah la skit kan
  • kalo dah nama perempuan,jgn la harap parents dia layan..self service.tunjuk skill rumah tangga.ahahaha-cea...
  • muka kena manis.senyum..tp
  • humble
  • bawa buah tangan or hadiah favorite
  • er....tetiba memory watashi lost
hmm.... menda yg paling watashi takut adalah:
  • tergagap-gagap tahap maksimum "ma..ma..mak cikk..sssssaaa..sa...saya hhaa..haa..hana!!"
  • menggeletar,sejuk satu badan -watashi leh jadi cam Labi dlm citer labu labi ok!"
  • tak semena-mena menangis-ahahahaha..siot l ako hana!
  • parents king TAK SUKA watashi-uwaaa.....makcik,pakcik,tolong bagi saya 10sebab sebelum reject saya..nnt saya wat justifikasi,ahahahahha..psttt....parents king dah ada calon utk king taw...mammmmpppsssss watashi..
adoih...sama risau.takut .gelisah .gugup.. nak tunggu untuk cabaran 100hari tuh
baju sekolah tak cari lagiiiiiii...!!!!

hmm..watashi tamo harap sgt la..nnt kuciwa..
huhuhuhuhuhuhuhuuhuhuhuhuhuhuhuh

Vivaldi,ada apa nk tukar or tambah? *winks

13 comments:

Mr PenyuBiru said...

ala..buat selamber jer. bila makan nasi tu jgn lupa tambah 2,3 pinggan.hehe

cHeRyNa PiReS said...

selalu kita je nervous. tp takde pape...cayelah cakap sha!:)

takkan diorg nak reject bakal menantu comel:P

shasha said...

hmm...susah nak kasi tips sbb biasanya org tua berkenan je ngan sha..hahahha..perasan ok!
anyway...sha pun jumpa in laws yg skang je...dorang pun jenis tak byk kerenah...

Super HaNa said...

penyu blue
tah telan pun tak lepas

cheryna
betul ke?woooohhhhhh..positif hana..positiffff

sha
wah..kalosempoi takpe la kan..er...watashi tak yakin la

puterikurekure said...

hana cayang, buat biasa2 je. dan jangan lupa jadik super rajin ok. hehehe.

tips dari kite: tips ni kite guna masa nak jumpa mak abah en alang untuk pertama kali-pakai baju kurung.

tu tips ke ek?
hehehehe.

tapi kan, diorang terus ON! kehkehkeh...

~ mizzAmy ~ said...

ala watashi ni, jangan lah cuak sangat. buat-buat cool je.

Super HaNa said...

intan
super rajin ekkk
hmm...boleyy..tp cam takut watashi terpaku kaku disitu
ahahahaha

amy
cool ehhh cooollll..
*tarik napasss

Hisham said...

satu lg..u wt survey team bola mne yg parents the king sokong...kalo dia sokong MU..u ckp la MU fans gak...hehe

Super HaNa said...

hisham!!
hoh!!yeahh tima kasih utk tips tuh
pastu terkial2 cari sape pemain MU
ahakss

Lifesaver said...

ala..rileks la..aku dulu jumpa mak mertua sempoi je..siap pakai track suit lagi..jadi je menantu dia..hahaha

Super HaNa said...

LS
first time ke ko jumpa masa tuh???
takkan watashi nk pakai tract suit kot ms raya
ahahahaa

Redbloodsnow said...

pssttt...dats was my feeling time 1st² pi meet family dillah. kejung tgn aku kaku wehh..hahahahaha

:D

relex dear, for sure hana leh tambat hati parents king hana tuh ^_^

Super HaNa said...

Zie
ssh nak cakap meh

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer