Friday, November 20, 2009

10 jenis lelaki yg perlu wanita jauhi




ha...giler sentap tajuk kt atas...

ahahahhaa...

tak cane..pepagi buta buka newspaper..rasa tergerak hati nak baca sampai habis plak..
sebab watashi tau ramai gadis2 disini adalah masih single..
ceaaa......jard..ko baca nehhhh tauuuuu..
-utk watashi gak la kan..ahaksss

ok...kit aproceed terus 10 jenis lelaki yg perlu wanita jauhi...




1.Lelaki yg tidak boleh memberi komitmen
"i sayang you..tp i tak ready utk serius..i selesa mcm nih jekk"
walawei...kalo 5 hari kenal tape la kan..kalo 5 tahun mamat ni usung korang ke hulu ke hilir..papahal cari korang...then bila korang bg hint cam nk lebih dari tu;men mengelak plak...
nampak sgt la korang bukan gadis pilihan yg dia nk jadikan suri dlm kamus hidup ke...kamus dewan bahasa dan pustaka ke..kamus english-japanese ke...so berhenti mengharap sayang..





2.Lelaki chipsmore-ahahha..sukahati watashi jekk
ha,lelaki camnih..masa dia perlukan korang ms dia nak duit ke..rindu keee...tgh susah ke..tgh buntu...1000 sms pun tada hal babe..TAPI kalo korang plak perlukan dia...jgn mimpi nak muncul..muncul pun just cakap bz..and wat acuh tak acuh nak dengar..
**apa kena dgn lelaki neh ekkk???korang takleh jadi pendengar yg baik ekk??-wahh..tetib ajek watashi kan?ahahahaha





3.Lelaki yg nak teman tapi mesra jek
aduh.....korang bagai merpati yg berterbangan bak merpati dua joli..semua menda wat bersama..
sampai semua or kata "weyh..u dgn mamat tu giler laaaa...bagai buah naga dibelah dua"
hakikatnya???? korang sebenarnya tak lebih dari tuh...lebih kurang sama dengan no 1 la nih..buang masa jek...dah la teman tp mesra..korang plak takleh kawan dgn memana lelaki sbb teman tp mesra korang tu jeles tak pasal2 kan? kenapa korang nak kurung diri sendri dlm sangkar emas zhulian tuh...Blah je.... sah-sah tak terdetik pun dlm hati diorang yg nak korang ada..ceaaa........nasihat pd diri watashi gak neh..ahahahaha





4.Selamat Tinggal Kekasih Gelap ku~`~~~
ha...baca statement atas tuh??berapa % lelaki akan pilih kekasih gelap dia?watashi leh cakap 10% jekkk...70%akan pilih BF/wife diorang la weyhh...yg selebihnya??20% lelaki kena tinggal dek kedua-duanya(tu pun maybe kantoi la kan)
so,gadis2 sekelian,kalo dah tau korang kekasih gelap gebu ke..undur kebelakang ok...lelaki camnih mmg suka or rasa seronok kalo ramai perempuan keliling diorang..jgn bimbang..meh waatshi kesat airmata korang..nak tau satu rahsia tak???lelaki yg ada perempuan keliling pinggang juga dipercayai byk utang keliling pinggang..muahahahhaha...tu pun kalo dia ala-ala so-so la kan..tp kalo BF korang tahap dato' jutawan tuh.watashi angkat tgn beb...





5.Lelaki AKU BETUL
ahahahaha..yg ni mmg watashi byk pengalaman la..dia wat je paling betul utk diri dia dan kamu
sedangkan dlm hati korang..korang rasa cam nak bg je penampar jepun utk sedarkan dia
"U SALAH LAAAAAA CIPANNNN..."
dlm melalui fasa ni jugak.korang sering dikasari..ditengking dan diorang rasa korang tak berhak utk menegur la..





6.Lelaki yg pentingkan diri sendri
lelaki yg wat-wat bodoh utk memahami kehendak wanita walaupun korang dah berterus terang saploh kali pun...lelaki camni gak.. selalunya dia anggap remeh je apa yg korang rasa dan perlukan.





7. Lelaki Yg Tidak Tahu Kehendak Sendiri
haaaa.... yg ni pun sama..lelaki otak seminit -ni waatshi bg la,,,ahahahaha
seminit je dia raasa mcm dia nak wat satu menda.tp dia taktahu camne nak
laksanakan..ahahahaha...pastu dia ada konflik dlm diri..pastu dia takleh wat keputusan dan tempias kena kat sape????ye..pandaiiii...wanita ye..ahahahaha
*watashi rasa mcm watashi patut join kementerian pembangunan wanita la..ahahahha





8.Lelaki yg selalu mengganggu anda
yeaaaaa....kita wanita yg bekerjaya bukan?kalo kita dah cakap kita bz..mmg bz la..so tabley nak berkepit sakan or 10 sms dlm masa seminit..kalo tak layan kehendak...mula la tak pasal2 merajuk. satu hal nak memujuk..





9.Lelaki yg mengutuk lelaki lain
sebab?dia takut korang terlepas kt lelaki tu arr...aduiii mat..cam pompuan arr lu...padahal..lelaki camnihh,,KUAT CEMBURU..kalo kuat cemburu...dgn tgn2 leh hinggap kt korang..igt ye gadis-gadis diluar sana..sekali lelaki pukul korang..dia akan pukul lagi dan lagi...
testimoni?watashi sendiri..waatshi pernah kena pukul,kena baling dgn helmet..kena cekik..hampir jadi kes polis pun.so boleh bayangkan betapa phobianya waatshi nak terima hati lelaki?





10.Lellaki yg tidak dapat memberi layanan yg betul pada wanita.
biasanya diorang neh tade sifat kepimpinan..dan kalau boleh dia nak sandarkan semua pada kamu..**eh skang byk lelaki camtu arr..cam pompuan beb..perempuan je kena tatang diorang.mana sifat macho dan kejantanan kamu lolong tunjuk lelaki?? tlg pamerkan karisma kamu...aduhaiiii...






p/s- tak semua lelaki yg macamana watashi tulis kt atas ok..
kenkadang..pompuan pun leh jadi cam atas..so kena nilai gak diri kita k,,
So..PEACE!!

12 comments:

Hazzy Ishak said...

wow watashi i like ur topic okay...100 markah...meh nak kongsi2 pndpt skit.boleh kan??

hazz single lg okay, statement maut watashi memang punca hazz tak kapel (sebab spe pun tak nak kat i)haha

H pnh dgr kwn lelaki H ckap, lelaki suka berfoya foya dgn ramai pompuan (yg sggup bg ap je) tapi pengakhirannye lelaki akan cari pompuan baik2 jugak...so apakah yg si mmat tu cuba ckap.

jgn lah jd terlalu murah sgt pd lelaki, sbb bukan semua laki yg berkawan dgn kita akan jdkan kita isteri. itu cuma alasan untuk berfoya2 aje. Iskkk h tak boleh terima lah lelaki macam tu. rasa mau lempang je doblas bijik kasi pingsan itu olang...

sekian, terima kasih.

~ mizzAmy ~ said...

betul tuh watashi. amy pun sokong pendapat watashi. maybe salah satu sebab kenapa amy tak nak bersungguh dalam relationship adalah faktor-faktor yg begitu. i sanggup jadi single buat waktu dah ketika ini rather that dapat jejaka yang kureng tepat.

Lifesaver said...

lelaki gatal merenyam tak sedar aku ni isteri org pon ada jugak watashi..hehe

Mr PenyuBiru said...

psstt!!psstt!! seme tu takde dalam diri aku.sebab tu aku dah kawin kut.ngeh3..

shasha said...

agreed dgn lelaki no 4 tuh...ditujukan khas utk 'perempuan itu'...dgn ucapan sila2 la sedar diri...

ad3ck said...

Betul ke Penyubiru tuh? Manis betul ayat-ayat dia eheheh. Hana, secara jujur nya semua perkara di atas ada dalam diriku ehehehehe.

ABC_tarik said...

i salah 1 dari ciri2 lelaki tu... tp y mane 1?

gf i je la y tau...

Redbloodsnow said...

yeahhh setuju². ladiesss!!! jauhilah lelaki yg mempunyai ciri yg di senaraikan...huhu

matrix01 said...

Saya dalam acara yang mana satu?

cHeRyNa PiReS said...

lelaki chipsmore...sudah rasa:)

sedap chipsmore nieh, kadang kita taknak makan pon kena makan sebab org dah sua. tp time2 kita nak beli kat kedai, mak aiiihh...line asek takde je. susah tul nak suruh org dtg!:)

Hisham Sheikh said...

termasuklah saya...hahahaha...nice en3

Super HaNa said...

hazzy
yeahh..betul tu hazz..
insya allah..ada lelaki yg baik utk hazz nnt k..
sayang kamoo

MA
ahahaha...MA sama ngan watashi dulu.
phobia nak terima hati lelaki

LS
kalo watashi lelaki...watashi pun nak ko!
ahahahahhaha

penyu
ko lelaki terhangat.len citer.

shasha
ahaksss,,,suh dia baca!

adeck
hoo..gile rmacho la kalo ko ckp camtu??
meh watashi wachaaaa!!
**gitau teep ekkk...ahahahaa

ABC Tarik
yg sms selalu tu ekk?
ahaksss

Zie
jauh boleh.tp kenkadang diorang kejar
ekekekek

matrix
110M halangan berpagar?


cheryna
skt hati kan?

hisham
wahhh!!!!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer