Wednesday, November 18, 2009

Adeck Poyo- Dah Kongsi Tips kurangkan/benti merokok!



ni ha..
kan aritu mamat poyo tuh ada citer psl kempen dlm diri dia ttg rokok kan?
watashi adalah sgt tertarik dan teruja sampai tahap mata bersinar2..

bkn hape ok..
watashi nehh...AMAT MENCIKK lelaki yg smoking
nape?
hmm..sebab lelaki dlm family watashi tak merokok kut..
*cuma ada abg watashi sorang je smoking..tu pun jgn black sheep la.. nk merokok duk luar rumah..muahahha..fadan muka!!

pehtu...kalo bau asap rokok..dada watashi jadi sempit sesangat
rasa cam takleh napass..cam sesak napas..
mintaa nyawaaa la pendek kata... **tp tak mengharapkan CPR dr sesapa..ahakssss..!!

so...bila dia citer cam best and sonang jek dia benti..
watashi jadi sgt excited la kannn..
adakah dengan kuasa centa Teep dia jadi camtu..?? ahahahhha

so far camne watashi pernah cuba bg tips kt org kesayangan watashi:-


  • selalu simpan gegula,chewing gum utk ilangkan rasa gian tuh

  • minum air masak bebanyak

  • guna filter ko...tapi rasa cam tak berkesan je

  • gegula tu make sure ada perisa pudina gitu lah

  • er...hape lg ekk?abg angkat watashi cakap, ada satu ubat tu kalo kita mkn..kita rasa rokok tu cam horrorible la sgt.tp ubat apekah itu watashi tatau..jgn campuran kacip fatimah dah le..bertukar hormon kang.
Petua dari Adeck poyo plak..
1. Kena ada keinginan.
2. Perlu kuasa minda/mental untuk kawal.
3. Delay waktu merokok, sama macam kita delay solat.
4. Sentiasa ingat yang tubuh badan kita yang cergas dan sihat bukan untuk kebaikan kita sahaja, tetapi juga keluarga dan masyarakat.
5. Kita hidup sekali je, jadi janganlah kita mati disebabkan rokok.

wahhh...petua dia lebih maskulin beb..
walaopun mata dia sepet dan ..ehhh
tak tak..tak...
ahahahaha

basically apa yg watashi tau la..bila seseorang perokok tegar tu dlm proses nk benti tuh..ada beberapa tanda yg tak best kt diorang tuh
*ni diorang cakap le..watashi tatau


  • badan naik mendadak

  • selera makan membuak2

  • tetiba nak temper semacam-hoh..kalo org tu dah asal temper?temper kuasa dua la..masak!

  • ada yg demam-demam..muntah2-ceaaa...cam morning sickness plak
hmm..ada sesapa kt sini yg pernah cuba nak benti tp gagal tak?
leh bg tau faktor hape yg wat korang takbley benti?
atau..
ada yang dah benti and sebab apa wat korang benti
-
bg la petua sekali ekk...


pleaseee....
KITA KAWAN KAN?
;)


::secara rasminya, blog vanillasky8.blogspot.com
menyokong kempen katakanTIDAK PADA ROKOK
bley kan sayang?

confirm tade sorang pun blogger lelaki akan sokong watashi
muahahahah....

16 comments:

~ mizzAmy ~ said...

amy sokong watashi!!! entri nih special untuk the king ke? hikhikhik...

Super HaNa said...

ahahahaha
tadelah..semua lelaki yg smoking especially yang kaum kerabat yg terdekat

King saje je letak jd model kann...

shasha said...

hehehe..en black pun dari dulu tak berenti2 gak...isk isk...

ad3ck said...

hana merokok tak? eheheeh.

Super HaNa said...

sha
susah kan shaa...

adeck
watashi tak smoking arrr...
huhuuhuh

Redbloodsnow said...

haaaa zie pun MENYOKONG gak kempen TAK NAK pd rokok nih. haaa king, sila dgr ea. kang pitam terkojut ko toleh² tgk hana dh pengsan kat sebelah...hahaha

ur last pic super duper cute okeh cyg. geget kang...hehe

Super HaNa said...

Zie
ahahahah..lelaki kenkadang tak sensitif..kita nak over tepis2 asap pun takot diorang terasa kan..??
ehehehe..nak geget..rasanya watashi geget zie dulu
ahahaha

alamak..terlesbo sudeyy

Ayaq masak said...

sokong! hak hak. aku baca dalam blog peej dia skrg tgh trai rokok sehat.. macam rokok tu rokok elektronik la tapi tade tembakau apa semua, cuma rasa rokok je kot. aku tgk siap ada asap (wap) keluar dari ujung puntung yang bernyala (lampu led kot haha). boleh la kot bagi terai utk org yg nak benti...

[S]itie [B]Um [B]Um said...

katakan taknak!!

Super HaNa said...

ayaq
ha..watashi pun ada baca gakkk
nnt watashi propose
tp cam nak jekkkk kannn
hahhhh tak kiraaa


siti
yeahhh taknakkkk

Pocket said...

pocket selaku blogger lelaki sokoonnnggg!!

satu sebab pocket sndiri tak merokok,
apatah lagi berkokok,
pernah jgak try merokok,
tp somehow rasa kekok,
n trus terbatok batok,
n kalau orang tengok,
pun tak macho lg kna kutok,
abih kan wit lagi kena katok,
'meh sebatang rokok?'

yea!! jadi madah trus!!

Lifesaver said...

yeah!!!!!!!!!!!katakan tidak pada rokok!!!

mr KE tak hisap rokok..lalala..hehe

Super HaNa said...

waqhhhh..kenapa watashi rasa cam ko sgt best ekk??
ahahaah

armouris said...

info tentang wanita merokok kat sini -
Kenapa Wanita Tidak Sepatutnya Merokok

arul said...

bgs katakan TIDAKKK MEROKOK!!!sy sokong..

Super HaNa said...

oh..tima kasih arul!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer