Friday, June 10, 2011

Menda yg wat watashi nak je bagi kakiangkat kaki masa makin sarat nih

Situasi 1,
Lokasi :Klinik swasta
keadaan watashi: of course la tak sihat kan.takkan sesuka hati je nak pegi jumpa doctor..

Perkara yang berlaku:
perut rasa mcm tak selesa la.and some more pada usia kandungan hampir cecah enam bulan gitu,watashi takdapat rasa baby watashi gerak or kick sejak semalam.
sape tak takut weyhhh..!!!selama ni bukan main je baby watashi tawaf ans wat saei dalam perut tetoba rasa tade..
wat plak 1st child..korang leh tau ke kecuakkan yg mcmana?

pas ngadu kt doktor,and dia check ala ala gitu je,
then doktor tu dengan kereknya kuar statement berlagak nakmampos and malas nak layan

"you ni tak membaca ke?tak pernah mengandung?takkan u tak tahu kalo perut sakit mmg susah nak rasa baby gerak"

MASAALAHNYA MEMANG TATAU LA BODOOOOO..kalo tau takkan la waatshi jejak kai ke klinik cam bagos ko nih and cuak semacam jek.tau la ko pernah beranak byk kali..hampeh punya doktor!!

tapi tadela watashi nk meroyan balas camtu kan..kang kena jelingan maut dengan king plak.abes ilang imej watashi yg lemah lembut dan ayu nih..UWEKK!!

pas kuar bilik doktor,king pun perasan yang doktor tu cam malas nak layan and sentap pasal statement yg watashi sebesar alam memerahkannya seperti diatas.
tau punn..kalo king yg tak preggy leh sentap inikan pulak watahsi yg bawak perut nih!
ok...sengaja je guna alasan wanita preggy cepat emo..ahahahaha


Situasi 2
Lokasi-Hospital Kerajaan
Keadaan Watashi- check up bulanan..
ok..bg ibu ibu yg biasa wat lawatan kt hospital gomen ni procedure biasa yg kita akan lalui adalah;
1.-timbang berat
2-amik tekanan darah
3-amik darah-----waatshi tak suka yg ni ok!
4-urine test
5-kalo dh masuk enam bulan kena amik injection kancing gigi
6-then khidmat runding nurse kan?

okk..watashi no hal la tang no 1-5..sebabnya walaupun org agak ramai..tapi service cepat...
cuma...masuk untuk runding tu haaaaa...sila baca no 6 ye kanak-kanak..

satu bilik ada dua nurse utk entertain dua ibu mengandung..
and kali ni dah masuk dua kali watahsi kena pada nurse yang sama dengan pasangannya..

pe masalahnyaaaaa????
watashi tatau la bg korang ok ke tak
tapi telinga watasi ni dah berbuluuu okkk...
dua nurse ni bergosip sesama sendiri and mengumpat geng nurse lain depan patient
WTH! siap kalo org yg dorang umpat tu lalu,siap juih juih mulut sesama sendiri..

Ok fine..tak kisah la ko nk umpat kappe..tapi boleh tak ko umpat tu sambil tgn ko wat kerja?
kenkadang tgn tu sama laju jalan dengan mulut dorang.

sampai satu tahappppp...watashi ckap hape tau
"dah abes cerita blom???saya nak masuk pejabat nihhhh..cepat skit boleh"

terus tarik muka 14 ko..

tampaaa kangg!!


5 comments:

Enchaoz said...

dugaan preggie... sabo ye kak :)

Super Nia Hana said...

Ecah-tu la psl...dugaaannnnn.dah l apreggy ni ia punya sabar tu tipis.ehehehe

Mr PenyuBiru said...

adeh! mmg kena sabar banyak kalau camni yg ko lalui tertiap bulan. nnt bila dah dekat due,lagilah tiap² kena check up. sabar banyak no..

Mr PenyuBiru said...

*tiap² minggu.

ayanuts said...

sakitnya hati..kalo tak sakit xde la g klinik..abs tu apa guna doktor tu kt situ...geram plak rasanya..

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer