Tuesday, April 5, 2011

Dulu watashi ada simpan angan angan nak kahwin dengan org terengganu

wahhh..gitu koo...

rerasa kenapa ekk sampai watahsi nak sgt kawen dgn lelaki teranggau adakah sebab lelaki terengganu ni sexy,muka jambu, handsome atau comel dengan sebutan yg byk huruf G kt belakang tu?

sebab?


sebab?


sebab???

ok..alasan watashi ni memang tak masuk akal langsung!


even kalo kawan watashi tanya masa tu pun semua cakap watashi GILA ok..masa tu baca ni MASA tu kenapa watahsi nak sangat kahwin dengan LELAKI TERENGGANU


SEBABNYAAA...

TADA..!!!


SEBAB KEROPOK LEKOR JEK!

AHAHAHAHAHAHHA

sumpah korang!bleh ckp watashi tiga suku kappe

tapi tahap obsess watashi dgn keropok lekor terengganu ni ala ala tahap watashi gilakan anuar zain and aaron kwok


wahahaha...

ddulu masa uitm\ada roomate watashi budak terengganu

amik ko...dialah pujaan hati dan jantung hati watashi setiap kali nk balik kampung

kirim keropok lekor mcm org kemaruk teruk!



itu dulu..

masa watashi berpeluang sendiri menjejak kaki ke terengganu atas urusan kerja selama sebulan\

bole bayangkan betapa indahnya hari hari watashi ibarat bulan madu gittuuuu



pagi -beli keropok lekor RM3-MAKAN sensorang

Tengahari - beli lg RM 3 mkn sorang

Malam -kenkadang beli RM 3 kenkadang beli RM4


siap hehari jelajah gerai makcik tu,gerai makcik ni sebab nak cuba mana yg plg best!TAPI PERCAYALAH weyyy..semua terbaekkk!!!!


bebaru ni

watashi mmg ada bising bising nak mkn keropok lekor terengganu


akak ipar pun org ganu tapi takde balik lg ke kampung kan..

tahannn duluuu tahan rasa meluap luap tu

nak kata mengidam dah kalah orang mengidam ok

sebut je dah kecur liur watashi nih


so lepas kaw tim dgn aima


ptg tu waatshi yg masih ber uwek uwek ni gagah la pegi jugak..nak tak nak tinggal la kejap MIL and FIL kan semata mata nk amik keropok lekor..


sepanjang jaln jgn cakap la ko...dgn uwek nya.dengan jauhnya.dengan loya bagai.ahahahhahaha.pk pk balik mcm hape je watashi nih.kronik gak la...eksyenn okkk walaupun king pernah bgtau watashi kt area KL ni ada satu tempat yg best jugak la keropok lekornyatapi sebab dah pernah mkn yg terbaek je.mana le nk layan sgt.king asek kata watashi memilih la hape la...hello...dia tak mkn lagi...mana dia tau keindahan dapat mkn keropok lekor ganu nih..ahahahahah


soo...bila smpai je tempat di janjikan ingatkan nak touch and go je..tapi aima dgn husbandnya sgt baik hati melayan kami dengan penuh mesra okk..walaupun baru pindah bagai..sempat gak la minum teh and layan koropok lekor dulu..chef masak wa cakap lu...


mak bangga tak henggat ni..!ahahaha yang paling tak tahan,tgh rancak watashi berbual dgn aima..lajuuu and khusyuk je king siap kerepok lekor masuk dlm mulut dia.yg watashi nengok rasa mcm takleh jadi nih..kang abes kang..sama laju gak watashi suap.wahahahahha..ilang abes rasa malu atau mmg dah tak malu watashi nih.


aima and husband Mr Zack siap bagaitau lagi cane nk tau keropok lekor best ke tak best(yg best tu kaler itam!bukan putih semacam je tu),tempat mana yg terbaek nak beli kopok lekor kt ganu..dalam kepala hotak watashi dah nampak losong je kan.mana nk tau tempat lain dah...siap nganga ko bila dorang bgtau kalo peak season siap kena amik nombor kalo nak beli.Kelasssss weyhhh...


sebelum balik plak Mr Zack bg lagi kitaorang kuih mcm keropok manis manis tu..nama jepang ke bepang tah.ahahahaha...memang takleh duduk lama..kang tah hape lagi la dorang nak kasi,semoga terus murah rezeki dorang! dah la kepuk lekor yang jauh datang tu pun dorang tak minta sen kt watashi,dah mcm tarik tali.


yang si king dah bising bising kenapa watashi tak bagi duit lagi..huhuhuhu...kasihan saya aima sbb kena marah..so next time kena ada urus niaga tau.nnt watashi di cop isteri durhaka plak..sngt susah payah ok...ekekekeke..


so dengan perasaan berbunga kami balik dengan di iringi aroma keropok lekor yang sgt membahagiakan.


dalam kereta king cakap kt watashi


"sedap betul keropok lekor tu..lain dr yang lain"


seeeeeeeeee..........????watashi dah cakap...mmg terbaekk la weyhhh...watashi yg dengar ni terus rasa bangga tak henggat..macam la aku tokey keropok lekor yang buat keropok tu kan.ahahaha.


tetiba rasa mcm nak jadi duta keropok lekor plak.ahahahah



aima & Mr Zack,


watashi tatau berapa kali watahsi nak cakap ni..tapi watashi bebetul berterima kasih sgt kt korang.besar maknanya pada watashi pemberian korang ni..watashi dan King doakan semoga kalian berdua akan terus murah rezeki dan segala yang terbaek di donia ni adalah untuk korang sekeluarga.Amin..



8 comments:

Super Nia Hana said...

blogspot menggong

PuteriKureKure said...

sama la kat sini. mengong. kita update post untuk esok. sekali kuar harini. apakah???

hana ni buatkan kita teringin kepok jugak tau! mencik!

Puan Capa said...

aku pun suka kopok lekor!!!!!!!!!!!!

Enchaoz said...

tehahahahaha entri paling pjg psl kopok leko! ahaha

shasha said...

sha tak bole makan yg kaler itam tuh....confirm tekak gatal...

Masy said...

suap sikittttt.. akak suke kopok lekor rebus.. ngehehehehhe tp klu ade yg goreng, bedal sajeeee

Mr PenyuBiru said...

see! org ganu ni baik² orgnye. kali pertama mmg kami tak ambik duit. tapi lepas kali kedua, kami cas dabel aa.hehe..

Super Nia Hana said...

intan-still menggong lg ekka arini.uhuhu

capa- semua org suka kopok lekor lorrrr

ecah-semangat juang yg tinggi tu dikk.,.ekekeeke

sha-yeke..wah...tp tu yg sedap sha...

masy-waatshi takleh mkn rebus tak reti sbb rasa mcm tak msk je.

penyu-sebab tu watashi tak berani nk pesan kt ko.ekekekeke

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer