Monday, October 1, 2012

Jiran yg Pelik

Ok,
watashi dari kampung,(tetiba ko nak bgtau satu donia kan)
dah memang lumrah hidup kt kampung mmg saling kenal mengenal jiran tetangga yg lain kan,.

tapi bila watahsi berhijrah(amik ko berhijrah.ko kaun ansar ke hana?)
dari utara ke KL,
satu environment yg baru bg watashi
yakni jiran tak mengenali antara satu sama lain

to be honest maybe watashi menyewa di block bukan bumi
so mmg satu blok yg ada 20 unit,5tingkat
watashi di level 4.ada dua penghuni tak termasuk watashi

jiran depan rumah ok,mmg jarang nampak
tapi sesekali nampak kalo malas nak say HELLO!! ala burung kakak tua, mmg senyum je la

tapi yg jiran sebelah rumah ni mmg sesuatu skit
ye tau la korang couple
takdenya watashi nak panggil JAIS kape sbb tau dorang non muslim

tapi perlu ke ko keluar ala ribut,masuk rumah ala ribut
bukak kunci mcam ko nak semua orang tau ko keluar?

watashi boleh bagi bayangan kt korang dia bukak mangga pintu rumah and grill tu ala ketuk kuali dengan senduk ok

kuat yarabbi!
dan kenapa pulak kalo dah bertembung fi tengah jalan kappe,dorang bley pandang kt tempat lain mcm takmo betrtentang mata utk ellak bertegur sapa

watashi syak dorang anak raja or artis Taiwan la.
risau watashi minta otograph mungkin

2 comments:

cHeRyNa PiReS said...

Cuba satu hari goreng karipap segera...pastu panas2 hantarkan ke rumah.

Gerenti diorg tegur:)

Cik NeyNa said...

hana..
tah-tah diorang pon anggap ko pelik..tu yang diorang pon takut nak tegur..hahaha...
cer ko gugel mana tau diorang pon post dalam blog..muehehehe
ampunnnnn...

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer