Thursday, April 19, 2012

Nostalgia-Aura Hebat

okeyh..watashi ni kiranya dari kecik lagi mmg dah diasuh utk berdikari dan bertanggungjawab dalam urusan adik adik watashi yakni Hitomi dan juga Adie(si bongsu)

walaupun si adie masa kecik dulu dia punya nakal tahap tah hape jin masuk dalam badan dia dirumah ..tapi bila di sekolah dia akan jadi super pendiam,super penakut bagai,

pernah sekali tu,watashi wakil ayah and mak watashi tak dapat tengok prestasi report card adie, watashi dapat komen dari cikgu adie yg adie ni kenkadang kena buli dengan kengkawan??

sebagai kakak ygpoyo bertanggungjawab watashi amatlah terkejut
bagaimana adikku yg buas ,nakal and hyper ni dibuli orang..

balik tu..watashi tanya adie..siapa selalu buli dia?berat mulut gak rupanya nak bgtau
lepas dipaksa,dicubit pipi baru lah dia nak bersuara..

pastu watashi cakap ngan dia

"lenkali sape buli adie,bgtau kt dia ,adie ada kakak yg kuat/garang kt sini.kalau dia buli adie lagi nanti kak na bgtau cikgudisplin"

so hari bersilih hari..
watashi dah perasan yg adie boleh balik dengan perasaan senyum yg melebar
so watashi anggap yg tade orang buli lagi la..
alhamdulilah..

tade sape nak darah daging sendiri kena buli kan..

so next signing report kad..watashi lagi datang ke kelas adie amik result..
jejak je kaki..dengar bebudak bising tahap gaban..watashi intai tgk..adie duduk kt tempat dia..melukis dalam buku diam diam..

ada satu budak botak besar datang rampas buku adie..

masa tu dah menyiarap rasa nk protect adie..tapi watashi cool dulu..tengok apa reaksi adi..

tetiba ada satu budak lelaki A, geng budak botak datang amik balik buku tu dari budak botak and kembalikan pada adie.budak botak rampas balik buku kt tgn budak A.adie keep diam saja kt tempat dia.menikus semacam.

"berani ko kacau adie?ko tatau ke..kakak adie kuat wooo.."

"kuat macamana???"tanya botak tak puas hati

"kakak dia ketua..ketua gi gi gi gi gi..."gagap budak A nak explain pada botak..

"ketua gi gi gi apa??" botak tak puas hati

"kakak aku ketua GIMRAMA !aku bgtau kakak aku nnt ko selalu buli aku!"tetiba adia bgtau

botak terdiamm..terus bagi balik buku adie sambil tangan gigil gigil ..and minta maaf..

ini masanyaaaa...

watashi lalu depan kelas adie

"ketua gimrama lalu..ketuia gimrama lalu!!"satu budak jerit..terus bebudak tu duduk memasing and diam seribu bahasa..

yg kelakarnya budak botak dah siap tahan airmata..
watashi masuk kelas adie..and duduk kt bench yang disediakan kt depan kelas untuk waris..
semua mata tertumpu pada watashi..

watashi pandang adie..dia pun tunduk membisu-tah hape yg buat dia pun takut ngan watashi..kalo kt rumahhhh...amboiiii

tak lama lepas tu..cikgu kelas adie masuk..
terkejut tengok semua murid diam duduk tempat memasing..

lepas dari kejadian tu..kalau cikgu cuti or ada hal je..watashi akan jadi puaka penjagadalam kelas adie..

dari dulu watashi tak pernah nak amik tahu apa sebenarnya yang dorang takot sangat dengan title Ketua Gimrama tu?

maybe dorang ingat ketua Gangster kut.ahahahaha
atau muka watashi dah cukup menakutkan?
akakakka
gimrama lembut tauuuu...

2 comments:

Mr PenyuBiru said...

Hahaha... otai ko ni rupanya...ketua gimrama tu..aku dengar title tu..aku pun gigil...hahaha.. takutnye...

Super Nia Hana said...

ahahahah...
jahat ko penyuk!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer