Tuesday, April 17, 2012

Daddy Wishlist


ingat watashi je ada wishlist?
daddy pun ada ok..

as a daddy/suami yang ssangatlah risau tgn anak kotor or jatuh terlentang bagai..
king berjam jam ehh cam salah je..berhari hari survey nak cari playzone la..play pen la..
playpen yg biasa mmg la below 3ratus pun boleh dapat kan..

tapi pepaham la king punya expectation yg tinggi nih..dia nak yg bebetul selamat,tahan lama and of course yg zero injured pada anak anak kesayangan dia-->og coz la anak kesayangan watahsi jugak..lempang kan..


setelah berbulan survey kt the curve..
finally barang yg di nanti ada 40%

yg hampehnya tengah bulan buat 40%
king dah terjoget joget nak beli sangat dah
yang watahsi duk nasihatkan dia pk bajet pk bajet

tp dah itu wishlist dia kan..takkan nak buntang buntang marah halang..
kalo king beli watashi juga mendapat manfaat..
muahahaha...

ha inilah dia play pen baru arissa,,


dari gambar kotak
dari gambaran sebenar anak kita DN Arissa

king kalo buly dia nak penuhkan semua ruang dgn toys
watashi cakap jgn la..kang tak tetap pendirian arissa plak
tamak haloba kan..main ni kejap campakk---skang pun dah suka baling toyss-->>haaaaiiipppp

hah.korang nampak lantai dia bercover tilam lembut tu?
ohhh itu belum cukup meyakinkan king tentang keselamatan anaknya
ditambahnya lagi comforter kt bawah bagi mencapai sasaran ZERO MINOR INJURED.

ho ho ho...

untung arissa and anak anak daddy yg coming soon nanti-->muahahaha insya allah soon!
"tentiuuu daddy...!!we love you"

toys merah and bunny nama BUBU tu pun king hadiahkan pada arissa jugak..

amboii..hadiah isteri mana nih??
*peluk tubuh kunun majuk.akakakaka

1 comment:

Mr PenyuBiru said...

hehe..senyum jer baca entri ni..teringat masa aku & wife masa dpt anak pertama dulu.. masa tu semua benda yg dicipta tuk kebaikan kanak-kanak nak dibeli,bila dah beli,dah pakai,baru tahu rupanya tak semua praktikal tuk digunakan. secara teori yes,tapi bila dah digunakan,hanya praktikal tuk tempoh masa yg singkat,lepas tu dah tak praktikal dah.. rasa rugi pun ada..

so,bila mai anak kedua ni,pikir dalam-dalam sebelum beli sesuatu.adakah praktikal dan berbaloi.sebab tu bila anak kedua ni,kami tak beli banyak barang,sebab dah ada pengalaman.

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer