Friday, February 17, 2012

Give me S! Give me T! Give me U! Give me P! Give me I! Give me D! I'm give stupid!

Masih kita berbicara tentang facebook ya ayohai kengkawan

Watashi xpaham bila orang kecoh;

"Di FB ramai betul yang nak jadi pakar motivasi,ustazah ustaz wannabe yang copypaste mana mana quate hadis, do and don't and kata kata perangsang di wall"

What's wrong with that?
Itu namanya berkongsi ilmu yang baik bukan?
Ok finelah kalo ko mmg dah hafal semua ilmu agama,org yang begitu sempurna dan tak pernah mengalami sebarang ujian Allah.
Tapi macam orang seperti watashi , yg masih berusaha melengkapkan ilmu yg baik didada, watashi sentiasa dahagakan ilmu yg baik utk diri sendiri,anak anak dan keluarga watashi

Cuba berfikiran dari satu sudut lagi.

It doesn't matter org yg post the ilmu agama tu ko nampak tak competence or ala ala muka xboleh percayai kappe.

Janji dia sebarkan benda yg baik dari sumber yg betul kan?

Lebih baik ko kecam orang yang gossip ala ala ;

Ewww artis ni nak kawen datuk"
Or what so ever yg memalukan and menampakkan keaiban orang kan?

Ha lagi satu,kalau ko nak kondem company ko semuanya F! B! Tak bagus bagai, bolehtak hidekan mana ko kerja?

Media mileage tu tinggi okeyh
Kalo watashi owner company tu dh lama
U fired!
Benefits company bg nak semua
Aduiii belajar bersyukur

5 comments:

nanonano said...

hah! kan dah kene bodo2 ngn watashi,
padam muke dia, ekekeke

Masy said...

bila bagi nasihat kata gitu, kang dok up status meroyan ke ape pon takleh gak. apekesengal dorg ni. eh sukatilah fb masing2. x suka sila hide wall. hahaahahahaha

Super Nia Hana said...

nano-berbulu ma asyi F F F F F saja ayatnya

masy lofa-ahahah..sbb tu hana tulih sini.tak guna nk tegur org cm gitu

Mr PenyuBiru said...

marahkan FB, blogspot jadi mangsa.hehe..
biasalah Hana..manusia ni mmg camni. buat tak faham jer..sebab diorang ni seme bukan faham pun..

fakishap said...

Ilmu Allah kan luas, mmg tugas kt tuk sebarkan ilmu, org stupidos camtu je yg xleh nak accept.

Dahla xnk cr ilmu tu sendri, bila org bg ilmu nak kata org ustazah lak..lesing baru tau..

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer