Tuesday, January 17, 2012

Isi HAti Anak -Anak Kita-Peringatan utk ibubapa



11 Isi Hati Anak yang Tidak Terucap kepada ibu bapa mereka:

1. Cintailah aku sepenuh hatimu.

2. Aku ingin jadi diri sendiri, maka hargailah aku.

3. Cubalah mengerti aku dan cara belajarku.

4. Jangan marahi aku di hadapan orang ramai.

5. Jangan bandingkan aku dengan kakak dan adikku.

6. Ayah-ibu, jangan lupa, aku adalah fotocopimu.

7. Semakin hari umurku bertambah, maka jangan anggap aku berterusan anak kecil.

8. Biarkan aku mencuba, beritahu saja bila aku salah.

9. Jangan membuatku bingung, maka tegaslah padaku.

10. Jangan suka mengungkit kesalahan-kesalahanku.

11. Aku adalah ladang pahala bagimu.

Sumber

Nota Kaki:

Watahsi selepas disahkan mengandug watashi dah niat utk jadi parent syang TERBAIK utk anak anak kami.

perjalanan mungkin sukar.tapi boleh anggap itu satu cabaran dalam mendidik anak anak kan?

ada any tips utk jadi yg parents yang lebih baik tak?

**bila dah jadi ibubapa,baru faham tahap kerisauan pada anak anak tu macam mana kan?


1 comment:

Lifesaver Hamzah said...

betul!sokong!!!sokong semua di atas!!!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer