Thursday, November 27, 2014

Kelebihan suami kaki game di smartphone-COC TC LC bagai

ok.bukannya hana tatau.ramai juga tau dan mengalami suami yg kaki game bukan.

banyak kategori tahap kronik main game ni.
ada masa terluang je dia main
ada 24jan dia main
ada yg asal trafil light merahje dia main.

tapi korang tatau apa kelebihan suami yg gila main game ni...siyess korang kena tau..meh hana listkan

1. suami lebih penyabar
apa?tak caya?cer korang test tengok.ms nak bersiap kuar gi memana.spendkan masa korang dgn berscrub badan dlm bilik air..syamnpu rambut korang. siyess dorang boleh tggu.korang boleh shopping barang dapur sejam lebih pun xpe.suami boleh tunggu.sebab suami ditemani oleh kawan baik dorang.game tu la

2. suami boleh hilangkan stress.
kita paham suami kita balik keja penat.so dorang habiskan masa dengan game tu untuk release kan tension dorang. so pendek kata dornag lebih selesa menyahkan toksinkan stress mereka dengan game

3. suami lebih suka berada dirumah
yelah kalo dah main game tu dorang perlukan sofa yg selesa.katil yg empuk.dorang nak kuak lentang ke nak renang beirama lenguh main 24 jam pun tadehal okeyh!

see..dah nmpak kelebihan lelaki kaki game nih??

ok..as isteri..suami. sila baca pula apa impact kepada isteri dan anak anak bila anda adalah kaki game .

1.isteri dan anak anak terabai
suami, kita masing masing kerja, kita masing masing penat. anak anak bila kita amik di taska. niat mereka hanya utk luangkan masa dengan kita. bermain dengan kita. zahirkan rasa kerinduan pada kita. tapi suami.. apa yg kalian dah lakukan?kalian biarkan anak kecil ini mencipta imaginasinya sendiri dengan televisyen.. kalian biarkan mereka bermain dengan mainan yg telah lama mereka mainkan. mereka inginkan berkomunikasi dengan anda suamiku,..
isteri?cuba perhatikan isterimu wahai suami. usai menjejak lantai rumah..ke mana dia pergi. kedapur untuk siapkan makam malam kamu dan anak anak.sejurus terus dia melakukan segala rutin yg sering kamu katakan yang sang isteri terlalu sibuk hingga tak ada masa utk anak anakmu. perhatikan diri kamu wahai suami. apa yg telah kamu lakukan setelah makan malam. kamu dengan dunia kamu.

2. hilangkan stress kamu? tapi alirkan stress kamu pada anak kecil dan isteri kamu
tidakpercaya bukan?
ini hakikatnya., disaat kamu menyatakan permainan game ini hanya untuk hilangkan stress kamu.kamu semakin lama semakin ghairah mekuangkan masa dengan dia. pagi.petang, siang malam. kamu seronok berada bersama dia. ketika keseronakkan kamu diganggu dengan pertanyaan dari mulut anak kecil kamu... di skiti dengan permintaan pertolongan dari isteri kamu. gelodak baran kamu meletus. baran kamu meliar.anak kecil yang tak berdosa menjadi mangsa. isteri yang rasa hati dipendam semakin parah.
ketahuila kamu wahai suami. disaat isteri cuba menegur utk kali pertama..acapkali hatinya terluka dengan perbuatan kamu.dgn kekasaran kamu.bayangkan jika dia menegur utk kali ke dua ketiga..ke empat dan akhirnya kamu baru tersedar yg kamu telah saja kehilangan hati sang isteri dan anak anak comel kamu

3. Ruang komunikasi TERHAD atau HILANG
kamu lebih selesa berbicara dgn teman teman maya kamu bukan?orang disebelah kamu.di depan kamu hanya menyakitkan hati.merimaskan. bingitkan telinga,
jangan salahkan kami jika kami melarikan diri.jgn salahkan kami jika kami hilang kata bicara utk kamu.

last but not least. semogabahagia dengan game kamu.

biarkan kami cari kebahagiaan kami sendiri

yg ikhlas,
KAMI

oh.. mulai hari ini tak perlu igt apa apa tarikh penting kami'
hiduplah kamu dengan dunia kamu

4 comments:

Haslan Tiong said...

I cant believe I found this for CoC clans game just now: http://clanshelper.com/ - you receive free C-o-C gems instantly! It really works! (1SviXfLTag)

dea sweetz said...

Betoi.betoi.betoi.saya dah tak tahan dgn laki kaki coc ni.bnyk lg keburukannya akak..tp syg merekan tak penah sedar.sedih saya.

Super Nia Hana said...

Akk boleh nasihat doa byk2 dik
Tegur cara lembut
End up amik tindakan

Buat 1 deadline dgn suami
So far alhamdulilah deadline 1 jan 2015 suami akk dah bebas coc.

Bukan mudah.byk jgk airmata dilaburkan

dea sweetz said...
This comment has been removed by the author.

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer