Friday, November 9, 2012

Air tangan ISteri


Sebagai pemasak tegar-tp tak pandai hias rumah watashi sentiasa berpegang kuat pada ajaran arwah mak

  •  hari hari suami kena makan dari air tangan isteri maksudnya memasak la kan.kalau tak mampu masak pun,buatkan air utk suami.sambil kacau air tu sentiasa bismillah bagi menangani masalah suami yg panas baran kappe..terjemaah bismillah korang tau kan? " "Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang." so bila setiap pekerjaan kita buat atas nama ALLAH insya ALAAH Sedapppp lagi berkatttt!! 

  • Bila dah rajin masak plak,ibuk ibuk,mama semua kenala pastikan kuku korang tu pendek and bersih dari kotoran.sumpah watashi geli tgk org yg masak kt kedai mkn tu kuku panjang.watashi pernah baca kalau mak yg masak tu kuku panjang, nnt anak anak tu akan jadi keras kepala..Wallahualam la kan.tp mmg dalam sunnah Nabi ada suh umat islam berkuku pendek kan?
  • Kadang kadang ada jugak yg tanya watashi, eh..ko tak letih ke bangun jam 5am setiap hari masak bekal suami pegi pejabat,bekal anak...tipuu leeee kalu cakap tak letihh .ingt watashi robot kappe tak letih.maybe sebab watashi dah set dalam kepala, masak dah jadi kewajiban watashi.maybe sebab niat tu Allah terus berikan kudrat utk terus kuat walaupun i masak main campak je,jampi akak doa je lebih.ahahahaha...
 ok itu saja nak citer,mata  ni weekend ni dfamily watahsi datang rumah..weee~~
itu pun nak citer ke?ahahaha


1 comment:

cHeRyNa PiReS said...

Hana, suami2 mmg macam tu. Ayah Sha nieh walau Sha dah ditrain oleh ibu nak masak macam ibu, tapi tetap nak ibu masak.

Good job Hana!:)

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer