Tuesday, April 14, 2009

Budak sekolah yang terkejut



morning...... korang still ingat tak citer watashi beli nasi lemak mahal tuh?
pg ni watashi singgah lg kt situ.
tp bkn nak beli food,just nk beli kuih kt makcik sebelah kedai tu la..
serik i nyah..!!

ada budak sekolah ni..
beli nasi lemak,
dia letak sambal sotong
(sotong dua ekor KECIL baca betul2 KECIL bukan sederhana) dgn ikan bilis goreng skit,

"berapa makcik?" tanya dak sekolah tuh
:RM4.70"makcik jawab selamba
"hah!!??berapa??" tanya dak sekolah lg
"hai...tak dengar ke??RM4.70" makcik mcm hangin
"takleh kurang ke makcik" tanya dak sekolah senyum malu2

sekali,makcik tu pok pek pok pek agak kuat
-makcik nih...panggg kangggg..kalo tak boleh cakap je tak boleh..takyah membebel.

terketar2 dak sekolah kuarkan note RM5 dari poket
siyess..giler kesian muka adik tu..
maybe habis duit belanja dia utk arini..

"dik,akak banjer adik arini leh?" offer watashi
"eh..tkpe la kak.." "takpe..lenkali adik banje akak lak k.."

cepat2 watashi hulur duit,
dak sekolah amik nasi lemak terus kayuh basikal ke sekolah.

"nak mkn nasi lemak,tp berkira..nak,tak nak nasi lemak ke?" bebel makcik tu sambil pulangkan baki pd watashi

watashi senyum sambil geleng kepala
"tkpelah makcik,tak mampu. MAHAL"

15 comments:

Nizam Abdul Rahim said...

..emm mahal sungguh, tapi bagus la hana blanje budak tu..!! emm emm

puterikurekure said...

gile ahh..mahaii bebenor!

pagi ni kite amek nasi lemak lauk kari kambing ngan begedil besor2 tapak tangan,

baru rm4.

kalau dah besor2 gini, rm4 pon kire berbaloi la kan? nak2 kambing plak tuh. huhuhuhu.

makcik tu memang cekik darah ok! nasib baik ada super hana yang baik hati bayarkan adik tu. =)

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

abg nize
kalo abg nize nengok dak skolah tu kesian ok..

intan,
wahh berbaloi tu..bergedil dgn kambing RM4..makcik tu cekik darah tak bertempat.watashi yg dengar pun terkejut panda

mahalllll

jinggo said...

memang tak patut betoi makcik tu.....
memang cekik darah betoi.......

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

jinggo
mahai noo....kalo jinggo mkn kt makcik tu confirm tersedak2

jinggo said...

makcik tu dekat pumpong ka....??

rasa macam pernah makan kat situ...
memang mahai.....

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

takde arr..
kt mergong jek
kedai kaki lima
buka pg je

pumpong jgn ckp la kan
5org makan pun dah beratus

jinggo said...

hihihi.....
silap tempat....

memang tak patut....
boikot makcik nasik lemak tu....

Adry said...

gila.. bapak mahal ... giler aa makcik tu..


Adry @ http://www.adrysabry.com

Miss Hazzy said...

mencekik darah btoi!!!

Jard The Great said...

ish.. kesiannye budak tuu... huhuhuhu..

Ayaq masak said...

mahai gila...4.70 adalah harga sepinggan nasik kandar+ayam ok!! bukan nasik lemak bungkus daun pisang tuh. tsktsk. cekik darah.

shasha said...

hana chan...jumpa pun..uhuk uhuk..nasi lemak 4.70?? itu sebab la sha tak penah beli nasi lemak letak lauk2 tuh...

jinggo said...

makan saja nasik lemak yg dah bungkus siap tu....
senang dah tentu harganya singgit saja....
hihihihii.....

~ mizzAmy ~ said...

~ iskhh makcik tuh. pada-pada lah sikit. nak mahal dengan org2 dewasa tuh lantak dia lah. ngan budak sekolah pun nak mahal2 jugak ker? dah la sampai rm4.70. kat KL nih nasi lemak ada ayam yg size nya sederhana, rm3 jer. siap sedap menjilat jari lagi tau. ~

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer