Sunday, October 12, 2008

Citer Birthday Setongkang Libra

konichiwaaa ..
ini cerita org yang sambut b'day dan berzodiak libra
dlm family watashi je la
kang nk wat salasilah satu dunia mahu entry ni tak abis sampe 2020




1. Otosan (28 Sept 08)
Fakta ttg ayah watashi
-anak sulung dlm family
- sgt garang ms watashi kecik2 dulu taw..kena kurung dalam reban ayam,libas dek tali pinggang tu rasanya watashi dah lali.
-sangat overprotective dgn semua anak2 dia *watashi rasa part ni watshi ikut perangai ayah
-diam ayah watashi bkn setuju ye..diam dia maksudnya marah!
-kalo ayah demam,mesti dia meracau..ekekeekek
-ayah watahsi bab mkn langsung dia tak berkira..maybe ayah watashi ni jenis suka meraikan tetamu.
-ayah watashi paling hensem ok! anuar zen kalah..ahahahaha..
-ayah watashi hanya boleh cair dengan sentuhan watashi.apa?tak caya?itulah kuasa sentuhan..cuba korang sembang ngan parents korang,korang pegang tgn dia,tenung mata dia,usap bahu dia.mmg cair!!!!
**oh..tips ini dibawa khas oleh boyfren saya yg tak rasmi datuk dr fazillah kamsah!ahahahaha
-ayah watashi ni cepat jatuh sakit lately.watashi sgt risau.watashi sgt susah hati
-insya allah tahun ni ayah watashi akan pergi haji,korang,doakan semua selamat ye ..perjalanan pergi..balik...sihat...dan sempurna..
-hmm...tetiba rasa sebak la plakkk.ahahahaha

-anyway,pic bawah,ayah watashi yg duduk atas sofa,pakai bj cream.yg pakai ketayap tu pak ngah watashi.

2. 28 Sept (kak)
Fakta:watashi kurang bercerita ttg akak sulung wtashi kan?
-Akak sulung watashi ni paling byk berkorban dlm family
-byk adik beradik ckp,akak watashi lebih manjakan watashi dlm semua segi.itu auta ookkk..
-akak watashi ni sgt pendiam.dia suka gile gado ngan adik bongsu watashi
-akak watashi jenis lilin la..membakar diri utk terangi org len*uhuhuhuhuh..
-muka akak watashi mcm watashi/tp ramai yg kata tak sama..diorang poyo la tu kak kan?
-dah ada 2 orang anak lelaki yg namanya langsung tak harmoni.ahahahahaha!!ampunnnn!!!!
-sgt pandai memasak.sedap2 belaka.
-arwah mak pernah pesan pd watashi,jgn terlalu berkira pd akak watashi yg sulung ni termasuk jugak dgn anak2 dia nnt...baik makkk!!!
-namun begitu,akak watashi sgt fail bab utk mencantikkan diri.sbb tu kalo akak watashi balik kampung,watashi dengan hitomi akan sedaya upaya mengilatkan muka akak watashi
muahahahahah..lepas kitaorang make upcantik2,kitaorang paksa abg ipar cakap cantek!
-pic bawah adalah anak akak watahsi yg latest mohd nazreen haiqal

3.Abang @ ABUYA

FAkta ttg abg watashi
-hohohooho..abg ni no 2 dlm family.sgt tegas bab education
-orgnya lemah lembut,teguran mmg halus tp mkn dalam la
-abg watashi ni ustaz,boleh berbahasa arab *secret communication dia dgn wife (akak ipar watashi)
-dia lebih rapat dengan adik watashi hitomi
-walaupun ayah dgn arwah mak watashi berkulit putih,abg watashi sgt gelap,maybe ms arwah mak pregnant dulu,arwah mak ada hangin kt sesapa kut.ahaks!!
-abg watashi ni anak kesayangan arwah mak
-oh..abg watashi sgt kedekut ok!-tp bagus gak la sebenarnya,sbb abg watashi ni jenis pk panjang.
-dan ada dua org anak gak,aaliyah mardiah dengan aufa hilma




4. HANA TEMBAM-25 Sept

Fakta ttg hana
-tak ske minum air berais (mcm org tua)
-sgt tembam mcm panda
-agak peramah,boleh bergurau (tp jgn yg lucah,sepak kang!) suka masak,tp takleh mkn byk.ahahahaha
-ada basic chinese ngan japanese.dlm proses nk blajo bhs thai lak.sawadeekaaaa
-sgt sensitif kalo ada 1 of the family members susah or sedih.
-sgt protective terutamanya pd hitomi,ayah dan ummi.
-kdang2watashi SGT DISAYANGI dan DIBENCI sbb perangai watashi (minta maaf zahir dan batin ye korang)
-fail giler matematik terutamanya sifir.ahahahah.tp excellent subject science -mula memoyo
-cit...watashi dah taktau arrr.tak retilah nk describe diri sendiri.pekata korang bgatu lak.POYO dan TEMBAM takyah letak.watashi tahu!muahahhahaha

19 comments:

Mr PenyuBiru said...

aku nak letak jugak. ko POYO dan CANTIK! err.ok ke? hehe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

penyu
watashi dah cakap
POYO takleh
itu anugerah yg dh lama watashi dapat ma..heh!

:: p R i n c E s S _ N :: said...

tembam kerr yunk...N tgk tomeyy jerkk taO...

ad3ck said...

amboi amboi amboi penyu lain macam je bunyinye? ahahaha.

Jard The Great said...

ngeh..ngeh..

ku lupa nak salin alamatmu bila ke sabah ari tu..

nnt ku antar adiah birthday lepas nih k..

Jard The Great said...

sori for the delay

Jard The Great said...

mmg len jer bunyik en penyu a.k.a bujang 3 tu.. hmmm...

Redbloodsnow said...

ramai ek yg lahir bulan september dlm family hana...hehe

alaaa..mane de tembam tuh
lawa gilossss arr.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

Princess N
hooo.....sbb tu la watashi kata watashi ni indah khabar dr rupa
ahahahaha
u really have no idea ketembaman watashi yg maksima ini..ahahahaha

ad3ck
muahahahha...watashi tak bersalah okkkk

jard
bujang 3 yg taktahan tu
ahahahahaha
ada hadiah utk wtaashi ke?
wowwww......tq jard..
tp nk bg camner?
taakkkan nk bg kt sini?
kang adeck tu bkn leh harap..wat dia anto bomb kt watashi kang
ahahahahah

Jard The Great said...

alala.. kan ku ade alamatmu kat kedah tu.. err.. bole pakai ker?

Jard The Great said...

kalo tak bole.. antar kat email aku jak la.. jard_ness@yahoo.com

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

jard,ko anta je kt kampung jard
weekend ni watashi balik kg lg
adik2 takde org tgk
uhhuhuuh

Suka Bebel said...

wah, panda pun ada blog eh?hehe

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

suka bebel
panda millennium ekekekke

Jard The Great said...

uits.. tp sama jer VC tu dgn VC yg ko letak kat blog mu ini..mcm mane plak tak leh tinguk? musykil aku.. huhuhuhh...

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

yeke jard
nape ekk?
watshi leh tgk,byk org leh tgk
tah tah telekom ngan rtm block kot
ciannn kita
uwaaaaa

ad3ck said...

amboi2 jard baru sehari start blogging da potong ku ye??

ad3ck said...

ku neh da macam azwan ali plak esek amboi amboi.

*muntah hijau* ;p.

Hana-Ni-Mo-Nai2 said...

ahaksss
adeck ali
amboi2
calit jari ngan adeck

aww nyahhh!!!

Tik Tok Tik Tok

Daisypath Anniversary tickers Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers

Muahahah...Super Hana the writer