Monday, June 21, 2010

Kau Yang Bernama Cinta

usaha gigih watashi utk juadah minum petang

KUIH SAGU @Lidah Tok wan (yuck..sape la letak nama pelik cani)

bahan
-sagu direndam..
-gula ,garam skit
-pencelup merah
-daun pandang
-kelapa parut gaul dgn garam

masak sagu dlm air
letak garam gula pandan bagai
kacau sampai sagu kembang

kacau lagi


dan lagi..sampai tgn korang lenguh

dan lagi...


wahh..dah jadi cam lahar lcinta larva gunung berapi
dah kembang
tunag dalam bekas la kan cam nih..

dan yg plg penting, kalo dah sejuk..
dapatkan kelapa parut yg digaul dgn garam
potong kuih sagu tu dan golek2kan atas kelapa
mcm watashi sadis
semua dah siap..kelapa tade
hampeh ok..

9 comments:

  1. humang aihh....sedapnyaaaa!!!!!!!!!!
    hana terer aa buat kuih2 tradisional ni. aritu kuih dakap. ni sagu lak. suka tau!

    ReplyDelete
  2. watashi pun suka
    sbb kurang minyak2 gitu

    tp..kenkadang yg bergoreng pun di telan jgk.ahahaha

    ReplyDelete
  3. Waaaa...
    aku suka kuih nih...
    tapi tak tau lak dia ada nama "lidah tokwan"..
    yang aku tau kuih sagu jerr..
    kalau dari dulu aku tau nama dia "lidah tokwan"..
    series tak gomar den..

    ReplyDelete
  4. kuih lidah Tok wan? maybe ada asasnya sebab permukaan kuih ni cam permukaan lidah.

    ReplyDelete
  5. shasha
    hiksss

    neyna
    mmg watashi pun geli nak makan kalo org sebut lidah tokwan

    penyu
    nape ko cakapppppp.....!!
    sumpahhh watashi rasa nk wekkkkk...
    uhuhhhuuh

    ReplyDelete
  6. aduhaii.... sedap nih kalau boleh buat berbuka. sabar den... nasib lah dia tak letak kuih2 kegemaran ku. ahakss.. =P

    ReplyDelete
  7. menyesalllllllllllllllllll akak pose ni hana oit

    *cepat2 blah

    ReplyDelete
  8. amy-haaa....mmg sedap pun..tapiiiii..takde kelapa..nangisss


    masy-hana pun sama akak!

    ReplyDelete

Dozo..Dozo...